Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pancia miala wyjety tydzien z zyciorysu. Chyba synkowi nie podpasowala zmiana pogody :shake: U Mambuli tez nie za wesolo. Ta cieczka, co sie tak cieszylam, ze dostala, to znow zapalenie pecherza. Niunka jest coraz bardziej lysa, drapie sie jak szalona i smierdzi :placz: Weci w Szczecinie to debile (przynajmniej dotychczas odwiedzeni przez nas) Dzisiaj bylam u kolejnego. Nareszcie ktos zebral zeskrobiny i mocz do badan. Sprawdzili gruczoly odbytowe i pipike, bo ma zapalebie jakies (prawdopodobnie mlodziencze, od czego pecherz siadl). Sika mi w nocy na podloge, w dzien tez ja cisnie, jest rozdrazniona i wymeczona. Zobaczymy co jutro wyjdzie z tych zeskrobin.

Posted

No to juz mamy wstepne wyniki z laboratorium. Mambula ma gronkowca :shake: W czwartek bedzie wiadomo jakiego dokladnie, narazie dostala ogolny natybiotyk.

A alergie ma swoja droga, wziewna na trawy (to juz zauwazylam, uszy jej puchna na maxa po koszeniu traw). Czy na cos wiecej jeszcze nie wiem, bo nie mam kasy na testy alergiczne (700zl :crazyeye:). Bedzimy na chlopski rozum obserwowac i eliminowac alergeny.

Posted

ageralion napisał(a):
No to juz mamy wstepne wyniki z laboratorium. Mambula ma gronkowca :shake: W czwartek bedzie wiadomo jakiego dokladnie, narazie dostala ogolny natybiotyk.

A alergie ma swoja droga, wziewna na trawy (to juz zauwazylam, uszy jej puchna na maxa po koszeniu traw). Czy na cos wiecej jeszcze nie wiem, bo nie mam kasy na testy alergiczne (700zl :crazyeye:). Bedzimy na chlopski rozum obserwowac i eliminowac alergeny.

700 zł to jakaś wygórowana cena, jak się pytałam w warszawskiej przychodni, to mi powiedzieli, że ok 160 zł. Jeśli te testy są potrzebne to może popytaj jeszcze gdzie indziej. Moja też uczulona na trawy, albo na jakieś chemikalia na polach :roll: Całe lato nie wychodzimy na łąki, ani na pola. W tamtym roku dostala takiej alergii, że pysk drapała sobie do krwi, a oczy tak łzawiły, że pod oczami wyszla jej sierść i miała gołe placki. Ale w tym roku unikamy łąk i jest o wiele lepiej.

Posted

U nas wysylaja probki krwi do niemiec i testy kosztuja ok 700zl, juz drugi wet mni to powiedzial. Masakara jakas :shake: No ja ze swoja nie moge unikac traw, bo mam wokol same trawniki. To co kiedys bylo dla mnie ogromnym plusem, teraz stalo sie problemem :placz:

Narazie wyleczymy tego gronkowca, pozniej bedzie widac jak mocno nasilona jest ta alergia. Mambulek sie drapie do krwi, gdyby nie to ze ja pilnujemy, a na nasze wyjscie z domu laduje w kolniezu, to byla by chodzaca rana. Oby teraz bylo lepiej...

Posted

No i mamy pelne wyniki. Od alergii wdalo sie to dziadostwo. Gronkowiec na szczescie podatny na antybiotyki (zrobili antbiotykogram). Niestety bez lekow przeciwswiadowych sie nie obejdzie, probowalismy z samym antybiotykiem ale drapala sie jak wariatka, wiec musiala pojsc mala dawka sterydu polaczona z lekiem histaminowym. Narazie jest lepiej ale zobaczymy jak dlugo nie bedzie swedzialo. Napewno sunia spokojniejsza jest i to duzo :p i nawet zaczela sie lepiej sluchac panci :evil_lol:

Posted

Biedna Mambulka:shake:

Sara też ma uczulenie na trawę, ma zaczerwienione łapy, strupki, krostki często rozdrapuje też do krwi:shake: Wet daje jej zastrzyki antyalergiczne i cóż czekamy na zime:cool1:

Posted

A mysmy wrocily z tygodniowego urlopu :diabloti: plaza, piasek i szlenstwa w lesietak mi zmienily psa, ze czasem jej nie poznaje, taka grzeczna :evil_lol: po powrocie przespala mi dwa dni, miala w nosie wszystko, nawet spacerki na siku (wytrzymala 14h bez sikania :lol:). Zaczyna mi zarastac sierscia powoli i juz nie smierdzi. Zaczela sie znow drapac ale to zastrzyk pewnie przestal juz dzialac, wiec jutro do weta znow pedzimy. Jak zgram fotki, to wrzyce kilka (sama ich jeszcze nie widzialam ;)).

Posted

piękne zdjęcia, szczególnie te na plaży :loveu:

dobrze, że Mambulka lepiej się czuje, chociaż widać, że miała problemy bidulka, na uszkach sierści trochę brakuje :-(
trzymam kciuki, żeby zwalczyła to paskudztwo do końca :loveu:

• 5 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Witamy po dosc dlugiej przerwie :cool3: To prawda, nasz dom powiekszyl sie o jednego domownika. Alek ma juz cale 3 tygodnie :multi: Mamba byla troche zazdrosna ale juz jej przeszlo. Musimy troche uwazac na nia, bo niezdara potrafii za blisko Alka lapami sie poruszac ;)

Kilka foteczek moich najmlodszych domownikow

Posted

och jakie super foteczki !!! Jak Mamba go pilnuje :-)

śliczny synuś :-) Gratulacje !!!

pewnie masz teraz mało czasu, ale wpadnij czasem na dogo i podrzuć nam jakąś nową fotkę :-)

• 2 weeks later...