Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ha a co ja wlasnie znalazlam. W jednym z numerow gazety Przyjaciel Pies gdzies z 2005 roku jest napisane o czarnych bokserach.

Cytuje ,,W 1926 roku odrzucono umaszczenie czarne (będące efektem wprowadzenia domieszki krwi sznaucera)"

Biedaki nie wiedzieli co robili, przeciez czarnulki sa najpiekniejsze :eviltong: ale tak naprawde, to chyba faktycznie nei ma typowo czarnych bokserow, u kazdego ktorego znam, pod wplywem slonca pokazuja sie pregi. czekam na Rokiego i jego umaszczenie za rok, moze to bedzie typowy czarnulek.

Posted

ageralion napisał(a):
Ha a co ja wlasnie znalazlam. W jednym z numerow gazety Przyjaciel Pies gdzies z 2005 roku jest napisane o czarnych bokserach.

Cytuje ,,W 1926 roku odrzucono umaszczenie czarne (będące efektem wprowadzenia domieszki krwi sznaucera)"

Biedaki nie wiedzieli co robili, przeciez czarnulki sa najpiekniejsze :eviltong:

ciekawe dlaczego odrzucono to umaszenie :roll: przecież mogło być jak w dogach - różne kolorki

Posted

Jak sie dobrze przyjrzec, to chyba kazdyemu czarnuszkami pod wplywem slonca pojawiaja sie prazki. Moja ma ich tez kilka, wczesniej nie miala zadnego. Roki nie mial wogole zadnego prazka ale on sieddzial zamkniety bez sloneczka. Yoga, ktroa widzialam przed latem, tez byla czarniutka ale wlascicele twierdzili ze latem ma psaemke rude ;) Moze juz faktyczne nie ma typowo czarnych boksiow tylko bardzo ciemno pregowane... Co nie zmienia faktu, ze to moja wieeeelka slabosc :eviltong:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Czy Negri to nie sunia z rzeszowskiego schroniska przypadkiem:razz:

Bardzo mozliwe, ze wlasnie tam zostala wypatrzona. Teraz nie sprawdze, bo dupke grzeje w domku ;)

Posted

ageralion napisał(a):
Bardzo mozliwe, ze wlasnie tam zostala wypatrzona. Teraz nie sprawdze, bo dupke grzeje w domku ;)

Był u nas swego czasu 'napływ' bokserów w naszym schronie, było ich wtedy aż 3 i w tym chyba właśnie Negri:loveu: Były nawet jej fotki z domku u nas na wątku:loveu: Kochaana czarnulka:multi:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Był u nas swego czasu 'napływ' bokserów w naszym schronie, było ich wtedy aż 3 i w tym chyba właśnie Negri:loveu: Były nawet jej fotki z domku u nas na wątku:loveu: Kochaana czarnulka:multi:

Ludzie jej nie chcieli przez ta narosl na dziasle. Ale po zabiegu pewnie sie o nia bili co? :cool3:

Posted

ageralion napisał(a):
Ludzie jej nie chcieli przez ta narosl na dziasle. Ale po zabiegu pewnie sie o nia bili co? :cool3:

Oj tak, miała tą narośl pamiętam:razz:
Ale chyba była pani która już wcześniej się nią ineteresowała:roll: Nie wiem kto ją dokładnie zaadoptował, ale fotki z domku było cudne:loveu: