Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witajcie ludziska...
od soboty 27.12.2008 jestem posiadaczem malego:diabloti: staffika
10.01.2009 skonczy 4 miesiace.
piesek oczywiscie z papierami
mam kilka pytan:
ojciec malego to ARMAGEDON STB club-na fotkach widzialem ale nie w realu.....procz papierow z wystaw i rodowodu ciezko cos o nim sie dowiedziec.... moze wy kochani cos wiecie....
matka to AISHA inter stafford......o niej wiem sporo...
niebawem wrzuce foty ocenicie mego psiaka.....
mam nadzieje ze cos z niego wyrosnie
pozdrawiam

Posted

gomez napisał(a):
jaka sucha kama najlepsza dla malego staffika? pilnie prosze o odpowiedz

witamy serdecznie
a co do karmy - to na jakiej byl u hodowcy, bo wtedy najlepiej na poczatek ta, i jak chcesz zmienic to powoli trzeba mieszac zmieniajac proporcje
co do karm to jest duzo dobrych od ariona, bento, przez royala, eukanube, totw, biomill, na hillsie konczac - kwestia gustu i mozliwosci fiansowych

po prostu karma puppy/junior dla srednich ras
niektore karmy sa lepiej inne gorzej tolerowane, wiec nie kupuj od razu 15 kg, ale zobacz na mniejszej paczce jakie sa kupy, czy maluch ma gazy itp
mozesz kulki tez lekko namaczac

Posted

witaj
co do karmy co dawał hodowca jeśli chcesz przejść na inną dobrą a jest tego sporo to najpierw mieszaj ja mogę polecić teste of wilde, acane chicken soup, ale każdy pies jest inny .. jednemu pasuje ta innenu inna ;)

prosze o fotki malca i gratuluję :multi:

Posted

staffik to na pewno...ale jako doswiadczeni staffikomaniacy możecie wstępnie określić jak wygląda jak na 4 mies.głowa,uszy,ogólnie budowa:diabloti:

Posted

moj mały bardzo duzo śpi, czesto ma czkawke..i sa dni ze niewiele zjada...... ma cztery miesiace wiec moze to normalne? czkawke ma jak wraca ze spaceru-moze to jest powod. prosze o porade

Posted

Witamy.
Fajny czarnulek :)
Mamy stafiki w przybliżonym wieku. Nasz spanie w sumie ma gdzieś, woli rozrabiać, ale noc na szczęście przesypia. Co do apetytu, to ma ogromny, a czkawka to normalka u szczeniaków ;)
Pozdrawiamy

Posted

Witam również i ja! Twój psiak bardzo mi się podoba, a jaki będzie w przyszłości, to się okaże za 2-3 lata, bo tyle czasu terriery typu bull kształtują się ostatecznie pod względem fizycznym. Tak więc Twój psiak będzie się jeszcze sporo zmieniał, mężniał.
Czkawka to u szczeniaków rzecz normalna. Żywienie tak jak napisała Strumyk-najlepiej to co u hodowcy, a wszelkie zmiany wprowadza się stopniowo, żeby nie zafundować psiakowi rozstroju żołądka. Suche karmy oczywiście lepiej kupować te z górnej półki, odradzam "marketówy", zwłaszcza, że chodzi o szczeniaka, a więc psa w okresie rozwoju i wzrostu, a zatem bardzo newralgicznym.
Ale równie dobrze można odchować pięknego psa na tzw. jedzeniu domowym, o ile mądrze się je będzie podawać i urozmaicać. Mój pies u hodowcy karmiony był Pedigree Palem, ale kiedy przywiozłam go do domu-ta karma ewidentnie mu nie służyła. Przeszłam więc na ryż z gotowanym kurczakiem i warzywami z odpowiednią suplementacją witaminowo-mineralną, od czasu do czasu twaróg, jajka itp. Pies wyrósł na okazałego, mocnego samca, nie wykazując nigdy jakichkolwiek niedoborów. Obecnie ma 6 lat i ponad rok temu z kolei zaczął wykazywać złą tolerancję na kurczaka-dokuczały mu wzdęcia i cuchnące gazy. Więc spróbowałam z suchą karmą i wszystko jest OK. Teraz je Britt Lamb & Rice i ma się świetnie.
Musisz po prostu dokładnie obserwować swojego psa-nie ma lepszej metody. Powodzenia i pozdrówka!

Posted

scorpena napisał(a):
Piękny szczeniak!!:diabloti:, a jak z charakterkiem??

Aha i z kąd jesteś??

Pozdr.

jestesmy z warszawki :evil_lol: