Dorothy Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Hej to duze psisko!! alez jest piekny :-( serce mi sie kraje:shake: czy on jest w kojcu z innymi samcami? Duzymi? Quote
Neczka Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Maleńki i drobniutki to on rzeczywiście nie jest, ale też nie taki duży :eviltong: W tym momencie jest w boksie ze Szkotem i Zarią (poniżej na focie), którzy są dominantami Wcześniej był też z Jugolem i Borutą. Nigdy nie było z nim żadnych problemów, jeśli chodzi o dogadywanie się z innymi psami :roll: Quote
Onaa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 te jego zdjęcia ostatnie .... ja nie mogę .....:placz:..........powaliły mnie na kolana.......taki bidulek z niego...:placz: On musi wreszcie znaleźć kochający domek i już !!!:motz: Domku prosimy, znajdź się wreszcie dla naszego biednego Judymka. :modla: :modla: :modla: On zasługuje na miłość i własny dom. Chociaż na te stare lata swego psiego życia. Żeby nie odszedł w schronisku zapomniany niepotrzebny nikomu ... biedny stary ślepy Judym. On taki Słodziak jest. :iloveyou: mam jeszcze pytanko - na zdjęciach to jedno oczko mu wyszło normalne a drugie mu świeci - czy to sprawa techniczna robienia zdjęć czy też on faktycznie jedno oczko ma takie białawe - a może on nie widzi tylko na jedno oko? i czy badał go jakiś lekarz i czy on zdrowy jest ogólnie bo taki ma pycholek jakiś marniuchny ? Quote
Becia66 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 On nie jest taki duzy jak wygląda na zdjęciach, ujęcie robione z dołu i powiększyło. Ale stan ducha dobrze oddało.....:-( Quote
Jagoda1 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Tak wyglądają stare, samotne, zrezygnowane psy w schronisku....:shake: W domach przechodzą zadziwiającą metmorfozę..... Quote
Onaa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 jurmar98 napisał(a):Gdy wyszedłem dziś rano na spacer z moim Rolfem to zmarzłem niesamowicie.A zwierzaki muszą przetrzymać całą noc w niezbyt komfortowych warunkach.Nie zapowiada się ,by najbliższe noce były ciepłe.Wszystkim nie pomożemy,ale zmobilizujmy się dla Judyma chociaż.Czy nikt już nic nie zadeklaruje?Przecież on już najbliższe dni mógłby spędzić najedzony i w cieple. Jestem za inicjatywą Jurmar98. Niewiele niestety mogę dorzucić na hotelik ale zawsze coś.:roll: I co tam z tym hotelikiem? Quote
Neczka Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Szukam dalej... nie mam pojęcia, do kogo jeszcze mogę napisać :shake: Quote
Onaa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 a czy niedaleko Was ( Rzeszów) nie ma jakiegoś miłego niedrogiego hoteliku dla psów gdzie nasz biedny Judymek mógłby się przechować dopóki nie znajdzie się domek dla niego, chociaż pewnie najlepszy to byłby dobry DT Quote
Neczka Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Jedyny hotelik o jakim wiem jest w Niechobrzu, tam psiak miałby napewno dobre warunki, ale po 1 - nie wiem, czy będzie miejsce, bo hotelik jest baaardzo zapsiony, a po 2 - to jest koszt 15 zł na dobę ( 465 zł / miesiąc ) więc nie damy rady :shake: Quote
Onaa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 przecież ktoś tu na watku się deklarował - może zbierze się odpowiednia suma ? ja tylko zachęcam :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: ale to może niech się inni też wypowiedza Żal mi Judymka, kolejny dzień jego życia bez miłości i radości. A czy Ktoś go tam wyprowadza na spacerki, ma kto go wymiziać, przytulić :roll: Quote
AnnaB Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Dałam ogłoszenia Judyma na: e-zwierzak.pl kupiepsa.pl animalia.pl przygarnijzwierzaka.pl[/quote] Ewa gonzales 10 zł Jurmar98 100zł dogo07 ? AnnaB 10zł Na koncie "Nadzieja" są jakieś pieniądze od p. Izy Czy Dorothy odmówiła zdecydowanie,czy jeszcze sie zastanawia ? Quote
Dorothy Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Dorothy usiluje cos wskórac ze swoim TZ ktory jest przeciw z powodu wielkosci psa, no i z powodu kasy, mamy doswiadczenie ile kosztuje utrzymanie duzego psa bo mamy 3 duze, a ja niestety jestem po akcjach wykupienia 2 koni i wizytach weta u nich jestem gleboko poniezj zera finansowo. potrzebuje jeszcze czasu... :shake: Quote
Ewelina.w38 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Hmm ciężka sprawa:shake: śledze juz ten watek i widzialam ze pare osob zdeklarowalo sie ze wsparciem finansowym i chyba 1 na stale comiesieczne. Ja moge zorganizowac bazarek na jakiś okres hotelikowania judyma tylko ze dopiero w lutym bo teraz mam sesje i nie dam rady go poprowadzic.(moje bazarki to szycie poszewek na poduszeczki i jaśki) Az takiej fortuny z niego nie bedzie moze 150,200zł, zalezy od dlugosci, ale zawsze coś. Quote
Ewelina.w38 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 widze ze moj post wstawil sie podwojnie podwojnie. Quote
Onaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 ja narazie moge tylko 30zł przez kilka najbliższych m-cy. Quote
SZPiLKA23 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Lepszy chyba był by płatny DT - tylko gdzie go szukac Quote
Neczka Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Czy to może wreszcie już Ty ? Wiesz, tak bardzo długo tu czekam... W klatkach wszystkich wielkie poruszenie Chyba lepiej będzie, jak zaszczekam... Ty na pewno rozpoznasz mój głos Zawsze przecież się śmiałeś, jak wyję... Tylko nie wyjdź z jakimś innym psem Bo ja tego nie przeżyję... Tutaj zawsze w misce coś jest Wszystkie psy tutaj raczej są miłe... Czasem nawet mnie ktoś pogłaszcze Ale czemu mnie tu zostawiłeś...? Nie ma słów ani gestów równie wiarygodnych, jak psie podanie łapy… Nie ma równie godnych zaufania poglądów, jak te wyrażane przez psa, co pragnie, by zostało zrobione wszystko co mu rozkażę. Gdy zaś coś się nie uda, smutno ogonem macha, ...obca mu obłuda. YouTube - Judym Quote
AnnaB Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Kiedy przyjechałyśmy po Borutę,to on jedyny z tego wybiegu przybiegł się przywitać,zjadł moją kanapkę z pasztetem,wspinał się na tylne łapki i prosił "mnie zabierzcie,nie tego urwisa Borutę,ja jestem taki grzeczny,mnie weżcie" Proszę,niech ktoś go zabierze-ja z jego boksu wzięłam Jugola/Tobiego,państwo z Krakowa Borutę... Kto pokocha Judyma :-( Quote
Neczka Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Aniu, na łapki to napewno wspinał się Szkot. Judym nigdy nie skacze...:-( On swoją radość pokazuje b. subtelnie. Czasami machnie ogonkiem, podejdzie i położy główkę na dłoni... A później itak trzeba wyjść i go zostawić...:-( Quote
Neczka Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Apropos pluszaków etc. Mi on przypomina trochę Alfa :roll: Quote
Magdina Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Boski!ja tez deklaruje wpłatę zeby go tylko zabrac!! Quote
Becia66 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Bidula straszna, wygłaskałam go dzisiaj bo tylko tyle mogłam......:shake: Quote
Recommended Posts