jurmar98 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):Czasami jest tak ze młode piekne psy czekaja a te chore i stare ida do nowych domkow mamy na to juz kilka przykładow ja nie trace nadziei Nadzieja to dobra rzecz ,ale chyba nie przeszkadza w tym ,by wcześniej zapewnić stworzeniu jakieś znośne warunki.Bo są też i inne przykłady ,gdy opieszałość i czekanie (czasem nawet kłótnie między "forumowiczami") powodowały ,że piesek nie doczekał się w życiu niczego.Zapewnieniu mu DT wcale chyba nie koliduje z szukaniem domku stałego Quote
Neczka Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Dogo07, Kojak jest narazie na lekach w związku z chorą główką, więc nie był jeszcze szczepiony, ale gdy tylko przestanie brać te leki, od razu zostanie zaszczepiony. Jest ok w stosunku do innych psów, uwielbia ludzi, niestety nie wiem jak do kotów, ale to będzie można sprawdzić ;) Jeśli chodzi o ogłoszenia, to wybacz, ale ja już tego nie ogarniam, dużo mamy psiaków na DOGO, ciągle dochodzą jakieś nowe ogłoszenia, przykro mi, nie wiem... ale wydaje mi się, że w razie czego powielanie to nic strasznego ;) Quote
Neczka Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 jurmar98 napisał(a):(...)Zapewnieniu mu DT wcale chyba nie koliduje z szukaniem domku stałego Tylko skąd wziąć ten DT... :shake: Wiecie co, ja osobiście trochę boję się oddawać psiaka do DT, zwłaszcza płatnego... boję się, że kiedy psiak będzie już w domu, ludzie o nim zapomną i w ten sposób szansa na dom jeszcze zmaleje...:shake: Quote
Dorothy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 nieprawda. DT jest nieoceniona kopalnia wiedzy o psie. Ponadto utalentowany literacko DT,( jak na przyklad ja :oops:) , codzien pisze krotsza lub dluzsza, czasem smutna czasem zabawna historie na watku. Powoli ludzie zaczynaja czytac to na zasadzie powiesci w odcinkach i chetnie wracaja do sprawy psa. Natomiast nieznany nikomu anonimowy pies w schronie...:shake: pytalam czy z nim wychodzicie- zrugalyscie mnie ze to "bylaby trauma", pytalam jaki jest- nie napisalyscie nic. Prosilam o wyprowdzenie go... cisza. Wolicie zeby anonimowy pies oktorym same nic nie wiecie nadal siedzial w schronie i cala dzialalnosc wokol jego psiej osoby polegac ma na mniej lub bardziej czulym hopaniu? To daremne. Quote
jurmar98 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Brawo Dorothy-zwłaszcza za ostatnie 3 wersy. Nie zrozumcie mnie źle,nie piszę ,by jątrzyć,ale by mobilizować.Jeśli wszyscy zechcemy pomóc (obojętnie jak)to dola psiaka może szybko sie poprawić.Nie lubię dużo pisać (te 3 linki to i tak dużo jak na mnie),ale wydaje się ,że warto.Parę deklaracji,ktoś chętny do prowadzenia finansów i zamiast ronić łzy będziemy się cieszyć z poprawy doli następnej bidy. Quote
Neczka Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Dorothy napisał(a):(...) pytalam czy z nim wychodzicie- zrugalyscie mnie ze to "bylaby trauma", pytalam jaki jest- nie napisalyscie nic. Prosilam o wyprowdzenie go... cisza. Wolicie zeby anonimowy pies oktorym same nic nie wiecie nadal siedzial w schronie i cala dzialalnosc wokol jego psiej osoby polegac ma na mniej lub bardziej czulym hopaniu? To daremne. Dorothy, jedna prośba, nie traktuj każdej mojej wypowiedzi jako atak na Ciebie, ok ? :question: Nikt Cię nie "zrugał". Chodziło mi o to, że wolontariusze przy dobrych wiatrach są w schronisku mniej więcej raz na tydzień, przy czym nie zawsze jest czas, żeby wychodzić z psami. W takim przypadku DT byłby dobry rzeczywiście, ale obawy mam i będę mieć, nic na to nie poradzę. W każdym razie moje obawy nie znaczą, że psiak nie może pojechać do DT. Może gdyby znalazł się dobry DT, to tych obaw bym się pozbyła... :roll: Pytałaś jaki jest - o co konkretnie, bo zawsze starałam się na wszystko odpisywać, może przegapiłam... ? Quote
Dorothy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 przepraszam, nie chcialam zeby to tak zabrzmialo. Pytania np takie czy nie miewa odruchu obronnego, nie klapie zebami przy glaskaniu- czasem niewidome psy tak robia. Czy pozwala sie dotykac, np czesac bez sprzeciwu. czy potrafi isc na smyczce za czlowiekiem czy bywa konfliktowy z innymi psami? czy chodzi po boksie, czy raczej tylko lezy? Quote
Neczka Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 czy nie miewa odruchu obronnego, nie klapie zebami przy glaskaniu- czasem niewidome psy tak robia. niczego takiego nigdy nie zaobserwowałam Czy pozwala sie dotykac, np czesac bez sprzeciwu. tak, nie ma z tym problemu czy potrafi isc na smyczce za czlowiekiem nie był nigdy na spacerze, trudno więc stwierdzić ale sądząc po tym, że od kilku lat przebywa w schronisku i ludzie zawsze mieli go gdzieś, mógł zapomnieć, jak to jest... czy bywa konfliktowy z innymi psami? nigdy nie prowokuje, jest w boksie z suką i innym psem, nigdy jakichś poważnych sprzeczek nie było. czasami tamten psiak warknie (też jest niewidomy, nie wie, co się wokół dzieje), Judym też na niego warknie, ale nigdy się nie pogryzły, on poprostu nie lubi sprzeczek czy chodzi po boksie, czy raczej tylko lezy? teraz, kiedy jest zimno, przeważnie leży w budzie, gdy jest gorąco, leży na zewnątrz to jest psiak, który potrzebuje dużo spokoju i wyciszenia a za razem wiele ludzkiego ciepła i kontaktu... rzadko chodzi po boksie, bo wie, że nie spotka go tam nic dobrego... Quote
Nadziejka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Cioteczko Doroto ...czy ty bys ...moze do siebie do domku ? Jak pieknie by mial bidusiek u Ciebie cioteczko! Ja tylko tak pocichutku pytam. Quote
Dorothy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 owszem zastanawialam sie nad tym jednak obecnie po zlamaniu reki dostalam zgode rodziny jedynie na jakies male stworzonko, najlepiej mlode i zdrowe:-(. Judek nie jest maly, reszte pomijam... Quote
Nadziejka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Jezusie ,ciotka kochana :loveu:Dorotko , a moze cioteczki od Orzeszkow doradza ,hej cioteczki ! A czy moge prosic cie Doroto , zebys zajrzala na watek Sarny Nutki z Orzechowcow? Prosze , zajrzyj cioteczko .Dziewczyny , cioteczka Dorota ma koniki , piesy , uratowala wiele wiele istnien przed smiercia, to zlota kobieta! Trzymam mocnoooo:happy1: Quote
Dorothy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 taaaa. zdecydowanie koniki piesy i nawet 3 koty, a i krolika tez, czasami mnie sie zdaje ze bardzo duzo wszystkiego..ostatnio liczylam wyszlo 14 zwierzatek przewaznie duzych i jeszcze wiekszych, nie liczac rybek i myszy w stajni ....:evil_lol: kobieta to raczej nienormalna jestemniz zlota...:shake: Quote
Nadziejka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ja b czesto czytam , co u was slychac , u Libry , u konikow ,ach jakie zdjecia piekneee:lol:Czytam i wiem , ze te wszystkie istnienia juz bylyby w innym swiecie ...gdyby nie cioteczka!Zdrowia ogromnego dla was wszystkich , dla corci chorusianej Naaajwiecej fluidow zdrowkowych! Quote
jurmar98 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Gdy wyszedłem dziś rano na spacer z moim Rolfem to zmarzłem niesamowicie.A zwierzaki muszą przetrzymać całą noc w niezbyt komfortowych warunkach.Nie zapowiada się ,by najbliższe noce były ciepłe.Wszystkim nie pomożemy,ale zmobilizujmy się dla Judyma chociaż.Czy nikt już nic nie zadeklaruje?Przecież on już najbliższe dni mógłby spędzić najedzony i w cieple. Quote
Nadziejka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 witwj wujaszku:hand:jestesmy gotowi do pomocy dla Judzia kochanego.Ludeczkowie zagladajcie! Quote
AnnaB Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ale gdzie ten hotelik i za ile,to może coś pomogę...Kto się zajmie organizacją wszystkiego ? Quote
Onaa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 NECZKA napisała : Dogo07, Kojak jest narazie na lekach w związku z chorą główką, więc nie był jeszcze szczepiony, ale gdy tylko przestanie brać te leki, od razu zostanie zaszczepiony. Kojak jest narazie na lekach w związku z chorą główką ????? Quote
Neczka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Chodziło mi o to, że bierze antybiotyk na tą ranę.... Quote
Jagoda1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Neczka napisał(a):Chodziło mi o to, że bierze antybiotyk na tą ranę.... To wątek Judyma;)... Quote
Neczka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 ŁOBOŻE :crazyeye::oops::oops::oops: Sorry wielkie, dziewczyny :splat: Już się poprawiam :p Judym jest zaszczepiony i odrobaczony. Quote
Onaa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 ;) No to się wyjaśniło. Dałam ogłoszenia Judyma na: e-zwierzak.pl kupiepsa.pl animalia.pl przygarnijzwierzaka.pl Quote
Dorothy Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 czy sa jakies deklaracje w sprawie Jutka jesli chodzi o miesieczne utrzymanie na tymczasie? To tez musze wiedziec, ja niestety nie wyrabiam finansowo i jesli podjelabym sie wziecia Jutka to raczej na DTplatny... przy tylu zwierzakach nie jest latwo:oops: prosze tego nie odbierac jak obietnice, wciaz pozostaje kwestia wielkosci psa, ale chcialabym wiedziec. Quote
Nadziejka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Cioteczko Witam:lol:Toz to by bylo , jak sen , jak sen na jawie! Dorothy - przybylas , zobaczylas i.... twoje serce nie zostalo obojetne! Kochana Dorothy ja jestem z Sosnowca , wiec moze kiedys moglabym odwiedzic Bielsko?Dziewczyny Orzeszkowe , pomyslmy , prosze was , co do deklaracji , to ja ... coz moge co miesiac 10 zl:oops: a w przyplywach gotowki wiecej , nie mam stalej pracy , czasami przez kilka tygodni ani gr , przez siebie zapracowanego:shake:Mam juz kochani wiele obowiazkow i dlatego narazie dyszka.Dorothy-:thumbs: trzymam za Ciebie i Twoja Cala Rodzinke:happy1::Rose: Quote
jurmar98 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Dorothy napisał(a):czy sa jakies deklaracje w sprawie Jutka jesli chodzi o miesieczne utrzymanie na tymczasie? To tez musze wiedziec, ja niestety nie wyrabiam finansowo i jesli podjelabym sie wziecia Jutka to raczej na DTplatny... przy tylu zwierzakach nie jest latwo:oops: prosze tego nie odbierac jak obietnice, wciaz pozostaje kwestia wielkosci psa, ale chcialabym wiedziec. Podtrzymuję swoje poprzednie zobowiązanie (100zł miesięcznie) z dodatkiem słowa "minimum",plus od czasu do czasu jakaś przesyłka z łakociami,a jeśli mi dopisze szczęście w lutym to dorzucę jakiś spory "gratis" Quote
Recommended Posts