Jump to content
Dogomania

Puchata Meliska psie dziecko wyrzucona na ruchliwą ulicę ma cudowny dom:):):)

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cytuję Monkę z watku Ady:
Już wróciłyśmy spowrotem :smile:. Meliska super mądry psiaczek ale straszliwie przestraszona, przesiedziała w nogach u Wishiny całą drogę, nie chciała jeść ani się załatwiać po drodze ale dała rade dojechać bez większych problemów. Najpierw 'spod byka' na nas spoglądała, nie spała całą droge ale z czasem zaczynała na nas patrzeć i rozglądać się po aucie, ma bardzo mądre spojrzenie, nie wiem kto mógł ją aż tak skrzywdzić doprowadzając do takiego stanu psychicznego :placz: masakra... dużo miłości i cierpliwości powinno postawić ją na nogi ;-). Bardzo duże pozytywne wrażenie zrobiło na nas spotkanie jej ze swoim nowym państwem :smile:. Cały czas wtykała ogon jak najbardziej mogła pod siebie a tu przy spotkaniu zaczęła do nowej Pani nieśmiało merdać ogonem :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :-o :-o :loveu:. Będą z niej "ludzie" :smile:, a Państwo pokłócili się z kim teraz będzie spała :-D:loveu:.

Ja dodam od siebie, ze dzwoniła nowa Pańcia Meliski, bo imię zostaje; są zauroczeni sunią, była juz na krótkim spacerku w ogrodzie, poznała inne zwierzaki w domu i chyba będzie ulubienicą Pańcia.
Cieszę się bardzo.
Beka - dziękuje za ogłoszenia, dzięki nim Meliska ma dom.
I dziękuję dziewczynom za dowóz suni.

Posted

Dziękuję Tola za przekopiowanie relacji z przejazdu Meliski :). Jak wyłączyłam kompa to dopiero do mnie dotarło, że ten opis powinien być tu a nie tam :splat: :oops2: . Wieczorem podeślę fotki z przekazania psiuńki a tymczasem proszę o podanie adresu na jaki mam odesłać smyczke i obróżke Meliski z transportu, bo na dzień dobry Meliska dostała od Państwa śliczny czerwony komplecik w kosteczki :loveu:

Posted

Dzieczyny, chwile z Meliską, która leżała u mych stóp w samochodzi są absulutnie bezcenne. Jest to psiak bardzo wylękniony i zamknięty w sobie, ale i niezwykle mądry. Cieszę się, że zdecydowałam się towarzyszyć Monice, bo chwila kiedy Melisa pomachała nieśmiało ogonkiem do nowych opiekunów, była cudowna... :loveu: Dla takich kilku sekund warto byłoby jechać z nią i na koniec świata!
Nie wiem na ile można człowieka ocenić po tak krótkim spotkaniu, ale opiekunowie Meliski - starsze małżeństwo - zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Wierzę, że psiaka czeka lepsze życie u kochających ludzi :multi:, czego każdemy psiakowi życzę! :)

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Ciotki, a tytułu zmienić to nie łaska ? :razz:

Łaska, łaska tylko mam problem z inną naszą sunią Azą:roll:
Juz zmieniam, bo przeciez to nowy etap w zyciu Meliski:multi:
Jeszcze raz dziękuję dziewczyny:loveu:
Myslę, ze o Melisce jeszcze będe miała okazję napisac.

Posted

Romawiałam dzisiaj z Pańcią Meliski - sunia juz zadomowiła sie na dobre - nauczyła się juz wchodzic po schodach i układac w łózku z panciem.
Całe dnie bawi się z równolatkiem owczarkiem, robią bałagan, ale wszyscy są zachwyceni:loveu:
Jedyna rzecz, której Meliska jeszcze aie boi to nakładanie obrozy i wychodzenie z domu, ale to na pewno minie z czasem/
Pani mówi, ze Meliska usmiecha się:loveu:
Mam obiecane zdjecia:loveu:

Posted

ha ha ha... jakbym miała miejsce w łóżeczku też bym nie chciała z domu wychodzić :P ona głupia nie jest :cool3:
Super, że Melisce się poszczęściło :) naprawde świetnie trafiła :) :loveu:.
Czekamy na zdjęcia i śmiejącej się i brykającej z kolegą no i w łóżeczku oczywiście :loveu:.
Pozdrawiamy Państwa Meliski i ją samą :)