Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='andegawenka']Czarne diabełki i kupa radości:loveu:[/QUOTE]
witaj andegawenko, masz racje :multi: i pomyslec ze obydwa schroniskowe po przejsciach.....

• 2 weeks later...
Posted

dzisiaj zaliczylylysmy z Kredka nasz pierwszy turniej agillity :)

wstanko bylo o 5.30 bo trzeba bylo przeciez dojechac.....Krecia byla bardzo niezadaowolona, tak wczesnie i tak zimno ( bylo -1 stopni )
bylysmy zapisani na midi, Kredka nigdy nie dala sie zmierzyc wiec cwiczylismy midi.....a dzisiaj dala sie zmierzyc i wrzucili nas od razu na L :)
co robic, konsternacja.....albo biegnie w midi bez punktacji albo maxi z dyskiem :)....
pocwiczylysmy na szyblo wysokosc L.....pierwsze skoki nieudane ale drugie juz lepsze.....

start.....skakala przepieknie az po slalomie nie skoczyla tylko przebiegla pod poprzeczka.....biegla pod slonce i podejrzewam ze po prostu nie zauwarzyla tej poprzeczki....ja ja zawolalam, ona sie odwrocila i przeskoczyla spowrotem, no i byl dysk ale moglysmy biec do konca i mimo wszystko miala czas jeden z najlepszych....

drugi bieg to jumping, byla najszybsza, wygrala z bordami :),,,,,,,ale biegla bez kwalifikacji a szkoda.....

teraz lezymy obydwie w lozu :), zmeczona jest bardzo ale chyba szczesliwa.....
a Panopek jaki byl dumny....

Posted

i maly sznaucerek skakal w kategori mini, sliczny byl i zajal 3miejsce i to co pierwszy raz widzialam to jamnik szorstkowlosy na agillity, sensacja ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
Gratulacje :) Świetnie jej poszło, jak na tak drastyczną zmianę wysokości :) Nie nakręcił Was ktoś? Z przyjemnością bym Was zobaczyła :)

zapraszamy, zapraszamy.....musze przyznac ze ostatnie przeszkody wziela sama ja tylko krzyczalam naprzod, bo zostalam w tyle :)
wszyscy sie dziwili, ja sama tez, a jak przebiegla pod poprzeczka to uslyszalam tylko jek publicznosci bo sama tego nie zauwazylam w pierwszej chwili....

Posted

To była bardzo trudna sytuacja dla niej i nie dziwię się, że przeszła pod - a zaskakuje, że tylko pod jedną :) Dzielna sunia! Jak widać, nie tylko psy z hiper rodowodami sobie b. dobrze radzą :D

A jakiej rangi były to zawody? Zastanawia mnie jak to u Was wygląda. U nas posucha straszna :(

Posted

zerduszko napisał(a):
To była bardzo trudna sytuacja dla niej i nie dziwię się, że przeszła pod - a zaskakuje, że tylko pod jedną :) Dzielna sunia! Jak widać, nie tylko psy z hiper rodowodami sobie b. dobrze radzą :D

A jakiej rangi były to zawody? Zastanawia mnie jak to u Was wygląda. U nas posucha straszna :(

zerduszko, w poniedzialek wszystkiego sie dowiem i sprobuje przetlumaczyc, dostane tez plan to przesle....w tej chwili jest koniec zawodow, czas zimowy i bedziemy trenowac 2x w tygodniu.....turnieje beda znowu wiosna....tutaj jest ich duzo.....napisz co Ciebie interesuje wszeczolnosci...to sie dowiem ......my dopiero pierwszy turniej A1 zaliczylismy dyskiem...:)

Posted

A1 wow wow :D My mamy plan w A1 wystartować na wiosnę, jak się uda ;)

Jak rozumiem to były zawody oficjalne? Macie też jakieś książeczki pracy czy coś, gdzie wpisuje się wyniki? Ile psów +/- startuje w danej klasie (zaawansowania i wzrostowej)? Widzę, też że macie po 2 biegi na zawodach? To są biegi w klasie zaawansowania i jednocześnie egzaminy (czyli biegi liczące się do awansu do wyższej klasy - jakie są ogólnie warunki awansu)? Biegów w klasie open nie macie? Do organizacji zawodów macie firmy czy własnymi siłami? Takie tam :eviltong:

Zazdroszczę, ze macie sporo zawodów :) I w ogóle Was podziwiam :)

Posted

co to jest klasa open ? czy to jest bez punktow ?
dzisiaj startowaly
najpierw A3
mini
midi
maxi
potem
A2
mini
midi
maxi
a na koncu
A1
mini
midi
maxi
mamy ksiazeczki z wpisami...dzisiaj dostalam wpis ale mowiac miedzy nami jeszcze wpisu nie widzialam :)
zeby z klasy A1 przejsc do klasy A2 trzeba trzy razy znalesc sie w pierwszej trojce A1 w roznych turniejach...
na treningach trenujemy A3....

Posted

wieso napisał(a):
co to jest klasa open ? czy to jest bez punktow ?

Klasa open to jest jak A1, A2 i A3 (w podziale na S/M/L) startują razem. Z podziału na A1 itd. to sa egzaminy. U nas jeszcze są "zerówki" dla całkiem początkujących ;)

Posted

wieso napisał(a):
dzisiaj zaliczylylysmy z Kredka nasz pierwszy turniej agillity :)

wstanko bylo o 5.30 bo trzeba bylo przeciez dojechac.....Krecia byla bardzo niezadaowolona, tak wczesnie i tak zimno ( bylo -1 stopni )
bylysmy zapisani na midi, Kredka nigdy nie dala sie zmierzyc wiec cwiczylismy midi.....a dzisiaj dala sie zmierzyc i wrzucili nas od razu na L :)
co robic, konsternacja.....albo biegnie w midi bez punktacji albo maxi z dyskiem :)....
pocwiczylysmy na szyblo wysokosc L.....pierwsze skoki nieudane ale drugie juz lepsze.....

start.....skakala przepieknie az po slalomie nie skoczyla tylko przebiegla pod poprzeczka.....biegla pod slonce i podejrzewam ze po prostu nie zauwarzyla tej poprzeczki....ja ja zawolalam, ona sie odwrocila i przeskoczyla spowrotem, no i byl dysk ale moglysmy biec do konca i mimo wszystko miala czas jeden z najlepszych....

drugi bieg to jumping, byla najszybsza, wygrala z bordami :),,,,,,,ale biegla bez kwalifikacji a szkoda.....

teraz lezymy obydwie w lozu :), zmeczona jest bardzo ale chyba szczesliwa.....
a Panopek jaki byl dumny....

ale fajny opis. Nie znam się, nie widziałam w realu..... brzmi dumnie...

Posted

zerduszko napisał(a):
Gratulacje :) Świetnie jej poszło, jak na tak drastyczną zmianę wysokości :) Nie nakręcił Was ktoś? Z przyjemnością bym Was zobaczyła :)

tak, filmik podobno bedzie jutro.....

Posted

andegawenka napisał(a):
ale fajny opis. Nie znam się, nie widziałam w realu..... brzmi dumnie...
,,

witaj andegawenko,
ja podziwiam psy ktore w tym sporcie biegaja a jeszcze bardziej te ktore maja czlowieka niepelnosprawnego i odczytuja jego mysli.....fascynujace.....wczoraj biegla pani z MS, piesek szorsciak, malutki kundelek odgadywal jej ruchy w sposob imponujacy.....
na koncu biegu czekalo na pania krzeselko bo juz miesnie odmawialy posluszenstwa.......startowala 4x bo miala dwa takie pieski.....

Posted

malawaszka napisał(a):
noo i gdzie filmik?

hi, filmik jest tylko ma taki format ze da sie go tylko otworzyc z VLC i nie umiem go zmienic na inny format :(.....