andegawenka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Czarne diabełki i kupa radości:loveu: Quote
wieso Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='andegawenka']Czarne diabełki i kupa radości:loveu:[/QUOTE] witaj andegawenko, masz racje :multi: i pomyslec ze obydwa schroniskowe po przejsciach..... Quote
wieso Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Kredka w akcji, niestety pogoda sie popsula :( i pada deszcz.... Quote
andegawenka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 ..i bardzo zimno nagle sie zrobiło... Quote
giselle4 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 fotki rewelecyjne dobrze ze juz bezpieczne:) Quote
wieso Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 dzisiaj zaliczylylysmy z Kredka nasz pierwszy turniej agillity :) wstanko bylo o 5.30 bo trzeba bylo przeciez dojechac.....Krecia byla bardzo niezadaowolona, tak wczesnie i tak zimno ( bylo -1 stopni ) bylysmy zapisani na midi, Kredka nigdy nie dala sie zmierzyc wiec cwiczylismy midi.....a dzisiaj dala sie zmierzyc i wrzucili nas od razu na L :) co robic, konsternacja.....albo biegnie w midi bez punktacji albo maxi z dyskiem :).... pocwiczylysmy na szyblo wysokosc L.....pierwsze skoki nieudane ale drugie juz lepsze..... start.....skakala przepieknie az po slalomie nie skoczyla tylko przebiegla pod poprzeczka.....biegla pod slonce i podejrzewam ze po prostu nie zauwarzyla tej poprzeczki....ja ja zawolalam, ona sie odwrocila i przeskoczyla spowrotem, no i byl dysk ale moglysmy biec do konca i mimo wszystko miala czas jeden z najlepszych.... drugi bieg to jumping, byla najszybsza, wygrala z bordami :),,,,,,,ale biegla bez kwalifikacji a szkoda..... teraz lezymy obydwie w lozu :), zmeczona jest bardzo ale chyba szczesliwa..... a Panopek jaki byl dumny.... Quote
wieso Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 i maly sznaucerek skakal w kategori mini, sliczny byl i zajal 3miejsce i to co pierwszy raz widzialam to jamnik szorstkowlosy na agillity, sensacja ;) Quote
zerduszko Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Gratulacje :) Świetnie jej poszło, jak na tak drastyczną zmianę wysokości :) Nie nakręcił Was ktoś? Z przyjemnością bym Was zobaczyła :) Quote
wieso Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 zerduszko napisał(a):Gratulacje :) Świetnie jej poszło, jak na tak drastyczną zmianę wysokości :) Nie nakręcił Was ktoś? Z przyjemnością bym Was zobaczyła :) zapraszamy, zapraszamy.....musze przyznac ze ostatnie przeszkody wziela sama ja tylko krzyczalam naprzod, bo zostalam w tyle :) wszyscy sie dziwili, ja sama tez, a jak przebiegla pod poprzeczka to uslyszalam tylko jek publicznosci bo sama tego nie zauwazylam w pierwszej chwili.... Quote
giselle4 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 hihihhi prawdziwa mamulka z Ciebie o swoje dziecko trzeba walczyc:) Kredko ,Ty to masz raj Quote
zerduszko Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 To była bardzo trudna sytuacja dla niej i nie dziwię się, że przeszła pod - a zaskakuje, że tylko pod jedną :) Dzielna sunia! Jak widać, nie tylko psy z hiper rodowodami sobie b. dobrze radzą :D A jakiej rangi były to zawody? Zastanawia mnie jak to u Was wygląda. U nas posucha straszna :( Quote
wieso Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 zerduszko napisał(a):To była bardzo trudna sytuacja dla niej i nie dziwię się, że przeszła pod - a zaskakuje, że tylko pod jedną :) Dzielna sunia! Jak widać, nie tylko psy z hiper rodowodami sobie b. dobrze radzą :D A jakiej rangi były to zawody? Zastanawia mnie jak to u Was wygląda. U nas posucha straszna :( zerduszko, w poniedzialek wszystkiego sie dowiem i sprobuje przetlumaczyc, dostane tez plan to przesle....w tej chwili jest koniec zawodow, czas zimowy i bedziemy trenowac 2x w tygodniu.....turnieje beda znowu wiosna....tutaj jest ich duzo.....napisz co Ciebie interesuje wszeczolnosci...to sie dowiem ......my dopiero pierwszy turniej A1 zaliczylismy dyskiem...:) Quote
zerduszko Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 A1 wow wow :D My mamy plan w A1 wystartować na wiosnę, jak się uda ;) Jak rozumiem to były zawody oficjalne? Macie też jakieś książeczki pracy czy coś, gdzie wpisuje się wyniki? Ile psów +/- startuje w danej klasie (zaawansowania i wzrostowej)? Widzę, też że macie po 2 biegi na zawodach? To są biegi w klasie zaawansowania i jednocześnie egzaminy (czyli biegi liczące się do awansu do wyższej klasy - jakie są ogólnie warunki awansu)? Biegów w klasie open nie macie? Do organizacji zawodów macie firmy czy własnymi siłami? Takie tam :eviltong: Zazdroszczę, ze macie sporo zawodów :) I w ogóle Was podziwiam :) Quote
wieso Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 co to jest klasa open ? czy to jest bez punktow ? dzisiaj startowaly najpierw A3 mini midi maxi potem A2 mini midi maxi a na koncu A1 mini midi maxi mamy ksiazeczki z wpisami...dzisiaj dostalam wpis ale mowiac miedzy nami jeszcze wpisu nie widzialam :) zeby z klasy A1 przejsc do klasy A2 trzeba trzy razy znalesc sie w pierwszej trojce A1 w roznych turniejach... na treningach trenujemy A3.... Quote
wieso Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 nalezymy do klubu owczarka niemieckiego..... Kredke wymierzyli na 48cm i absolutnie w zaden sposob nie dalo sie jej zmniejszyc :) Quote
zerduszko Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 wieso napisał(a):co to jest klasa open ? czy to jest bez punktow ? Klasa open to jest jak A1, A2 i A3 (w podziale na S/M/L) startują razem. Z podziału na A1 itd. to sa egzaminy. U nas jeszcze są "zerówki" dla całkiem początkujących ;) Quote
andegawenka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 wieso napisał(a):dzisiaj zaliczylylysmy z Kredka nasz pierwszy turniej agillity :) wstanko bylo o 5.30 bo trzeba bylo przeciez dojechac.....Krecia byla bardzo niezadaowolona, tak wczesnie i tak zimno ( bylo -1 stopni ) bylysmy zapisani na midi, Kredka nigdy nie dala sie zmierzyc wiec cwiczylismy midi.....a dzisiaj dala sie zmierzyc i wrzucili nas od razu na L :) co robic, konsternacja.....albo biegnie w midi bez punktacji albo maxi z dyskiem :).... pocwiczylysmy na szyblo wysokosc L.....pierwsze skoki nieudane ale drugie juz lepsze..... start.....skakala przepieknie az po slalomie nie skoczyla tylko przebiegla pod poprzeczka.....biegla pod slonce i podejrzewam ze po prostu nie zauwarzyla tej poprzeczki....ja ja zawolalam, ona sie odwrocila i przeskoczyla spowrotem, no i byl dysk ale moglysmy biec do konca i mimo wszystko miala czas jeden z najlepszych.... drugi bieg to jumping, byla najszybsza, wygrala z bordami :),,,,,,,ale biegla bez kwalifikacji a szkoda..... teraz lezymy obydwie w lozu :), zmeczona jest bardzo ale chyba szczesliwa..... a Panopek jaki byl dumny.... ale fajny opis. Nie znam się, nie widziałam w realu..... brzmi dumnie... Quote
wieso Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 zerduszko napisał(a):Gratulacje :) Świetnie jej poszło, jak na tak drastyczną zmianę wysokości :) Nie nakręcił Was ktoś? Z przyjemnością bym Was zobaczyła :) tak, filmik podobno bedzie jutro..... Quote
wieso Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 andegawenka napisał(a):ale fajny opis. Nie znam się, nie widziałam w realu..... brzmi dumnie...,, witaj andegawenko, ja podziwiam psy ktore w tym sporcie biegaja a jeszcze bardziej te ktore maja czlowieka niepelnosprawnego i odczytuja jego mysli.....fascynujace.....wczoraj biegla pani z MS, piesek szorsciak, malutki kundelek odgadywal jej ruchy w sposob imponujacy..... na koncu biegu czekalo na pania krzeselko bo juz miesnie odmawialy posluszenstwa.......startowala 4x bo miala dwa takie pieski..... Quote
andegawenka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Co jest z nami....zdrowi na kanapach siedzą a chorzy z domu uciekają... Quote
giselle4 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 wieso napisał(a):nalezymy do klubu owczarka niemieckiego..... Kredke wymierzyli na 48cm i absolutnie w zaden sposob nie dalo sie jej zmniejszyc :) hihihi dobre:) Quote
malawaszka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 wieso napisał(a):tak, filmik podobno bedzie jutro..... noo i gdzie filmik? Quote
wieso Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 malawaszka napisał(a):noo i gdzie filmik? hi, filmik jest tylko ma taki format ze da sie go tylko otworzyc z VLC i nie umiem go zmienic na inny format :(..... Quote
wieso Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 tadam, tadam video dla zerduszka i malawaszka :) [video=youtube;twrpKtrkDdg]http://www.youtube.com/watch?v=twrpKtrkDdg[/video] Quote
Recommended Posts