Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sylwia K napisał(a):
świetne fotki robisz? możesz zdradzić jaki masz sprzęt? ja właśnie planuje kupić sobie lustrzankę, ale jestem totalnym laikiem:oops:

mam Nikon D200 i rozne obiektywy.....w zaleznosci jakie zdjecia chce robic....jezeli masz zapytania przyslij na pw :)

Posted

zerduszko napisał(a):
Hohoho, szacun za samo rzucanie, a robienie zdjęć to już w ogóle mistrzostwo :)

to bylo jedno z "tysiaca" :)

Posted

andegawenka napisał(a):
Co jest z tym nadmiarem tych żyjatek....Na działce mam zatrzęsienie slimaków, kretów, komarów ,kleszczy i innych robali. Moja działka to jak stół szwedzki, dla mnie już nic nie zostaje do jedzenia:shake::p

U nas jeszcze nie ma komarow ale kleszcze juz sa :(

Posted

Wychowałam się pare kilometrów od Lublina, nikt nie widział kleszczy ani komarów. Wakacje spedzałam u babci tuż nad samym jeziorem, około 150 metrów z progu domu do kładki. Nie pamietam zeby mnie coś dziabało...pamietam tylko chrabąszcze i chrakterystyczny kształt nietoperzy w locie wieczorem czy w nocy...Chyba była zachowana równowaga...:hmmmm:

Posted

andegawenka napisał(a):
Wychowałam się pare kilometrów od Lublina, nikt nie widział kleszczy ani komarów. Wakacje spedzałam u babci tuż nad samym jeziorem, około 150 metrów z progu domu do kładki. Nie pamietam zeby mnie coś dziabało...pamietam tylko chrabąszcze i chrakterystyczny kształt nietoperzy w locie wieczorem czy w nocy...Chyba była zachowana równowaga...:hmmmm:

to napewno byly tez robaczki swietojanskie, chyba sie tak nazywaja co swieca w nocy.....juz dawno ich nie widzialam :(

Posted

wieso napisał(a):
U nas jeszcze nie ma komarow ale kleszcze juz sa :(

u nas i jedno i drugie już jest :shake:

PS:co do lustrzanek to jestem takim laikiem ze nawet nie wiem o co pytać
:oops:

Posted

Sylwia K napisał(a):
u nas i jedno i drugie już jest :shake:

PS:co do lustrzanek to jestem takim laikiem ze nawet nie wiem o co pytać
:oops:

hm, moge tylko powiedziec ze przestawienie na lustrzanke jest interesujace :) na poczatku niezbyt zadawalajace ale jak sie wciagnie to uzaleznia jak czekolada :)

Posted

dzisiaj odwiedzil nas Fuks.
pogoda przepiekna 28 stopni, chlodny wiaterek.
mialam w pamieci, Fuks przjezda o 16-tej, zeby sie upewnic wlaczam komorke i co
baterie wysiadly, laduje baterie, Tz mowi chodz skoczymy po ziarnka dla kurek.....o mysle mamy czas jest krotko przed 15 mamy czas, zo 1/2 godz jestesmy spowrotem....
w domu jestesmy o 15.45 a na ganku siedzi Carina i Fuks.
Bylo o 15-ej.
Kredka jak zwykle na poczatku grymasna a Fuks spokojny, rozwazny.
W ogrodzie lody stopnialy i zaczela sie gonitwa :)....po pietnastu minutach dzwonek do
bramy a w niej Pastore i Jenny...o jeszcze jeden pies....zabawa na calego juz 4 psy....
wszyscy na tarasie, psy zabawiaja sie same, pijemy kawe a Carina wpatruje sie w jeden punkt i mowi macie trzeciego psa, czy co ?
a tu stoi kumpel Kredki, przyszedl sie pokazac, byl swiezo wystrzyzony....:)
no i zabawa na calego....biegali wszyscy naokolo tylko biedna Hundisia zrobila jedno okrazenie i polozyla sie pod lawa a reszta psiego towarzystwa biegala jak opetana....
po chwili widzimy ze Fuks troche kuleje....gdzies musial sobie lapke nadwyrerzyc ....nie mocno...tak biegaly az wszystkie padly i wymoczyly lapy w stawku :) Carina sie przestraszyla, co z lapa Fuksa, troche utykal jak odchodzil....mam nadzieje ze do jutra mu przejdzie.
Fuks przytyl 2 kg :), ma rozesmiana mordke, wpatrzony jest w Carine jak w obrazek, chodzi bez smyczy , jest bardzo posluszny, przychodzi od razu na zawolanie, biega za pileczka i moge powiedziec ze oboje sa szczesliwi.

przy tak wariackich biegach o fotkach nie bylo mowy ale Carina mowi ze zrobi zdjecia gdy
szkole psy :)

no i sa zdjecia

Posted

malawaszka napisał(a):
wieso ale tam macie cudownie :loveu: i świetna gromadka :klacz:

ach, malawaszko pogoda byla cudowna i sa takie dni ze wszystko pasi :)