Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Danusiu kochana jesteś
ja mam niestety powazny problem z rękami, powoli tracę czucie w dłoniach, będziemy się starali przyspieszyć operację, bo sytuacja wyglada niewesoło
z Małą wyjśc na spcer nie mogę bo prawie wogóle nie chodzę
trochę się udało opanowac sytuację i Mała jest wynoszona na dwór, załatwia się nawet, ale to nie to samo co ze mną
Guzik tez niechętnie wychodzi z innymi osobami, ale jednak jego latwej jest wyciągnąć
radzimy sobie jak mozemy, ale nie jest dobrze - ona pilnie potrzebuje swojego miejsca bo teraz znowu bardzo się stresuje nienormalna sytuacją
wybaczcie też, że nie będę sie odzywała, ale nie wolno mi w zasadzie sidać do komputera :(

Posted

Selenga, tu chyba mało kto wie, że jest aż tak źle...
wiem, ze pewnie starasz sie byc dzielna, ale jednak trzeba czasem pomocy.
Dom dla małej/czarnej potrzebny na cito!!!

Posted

AdaK napisał(a):
Zostałam alarmowo wezwana na wątek więc przychodzę i powoli zabieram się do pracy - robienia ogłoszen.

super ze jestes bo tu pomoc bardzo potrzebna,
moje ogloszenia sa w poście 198 i 200 to zerknij by nie powielać.

Posted

danka1234 napisał(a):
super ze jestes bo tu pomoc bardzo potrzebna,
moje ogloszenia sa w poście 198 i 200 to zerknij by nie powielać.

dziękuję zajrzę jutro. Dzisiaj jest beznadziejny dzien i dla niektórych psiaków i dla mnie :-(

Posted

Dziewczyny bardzo wam serdecznie dziękuję :)
Sytuacja jest opanowana na tyle, że Mała już nie umiera ze strachu jak ją mój ojciec lub lokatorka biorą na ręce żeby ją wynieść na spacer. Najtrudniej jest jej wyjść z mieszkania i przez próg trzeba ją wynieść, ale już po zamknięciu drzwi jest OK, sama biegnie za Guzikiem do windy i na spacerze jest grzeczna. Tak jakby już nawet akceptuje mojego ojca i brata, co nie znaczy że sama do nich podchodzi. Daje się tez karmić innym osobom niż ja. No ale głównie leży obok mnie i nie rozumie dlaczego to inni się nią zajmują.
Niestety stres i dodatkowe zmiany spowodowały, że Mała ma często biegunkę i brudzi w domu - oczywiście domownicy rozumieją, że to nie jest jej lenistwo czy coś, ale życia im to nie ułatwia. To jest skrzyżowanie odkurzacza ze zmywarką i ja na nią zwykle uważałam żeby nie zjadła czegoś na ulicy, a rodzina nie bardzo to wyłapuje i pewnie część tych biegunek to skutek zjedzenia jakichś zmrożonych śmieci.

Jak tak leży całymi dniami obok mnie na łóżku zauważyłam, że ona ma łupież - może wiecie co z tym się robi? Miałam ja tez zaszczepić ale teraz nie dam rady finansowo bo przez jakieś 2 miesiące nie będę pracowała - może to szczepienie poczekać? To pierwsze szczepienie i nie wiem czy czegoś nie złapie w międzyczasie.
A poza tym to ona jest na prawdę kochana :)

Posted

Powiedzcie w skrócie, jaka jest ta Mała czarna. Jutro porozmawiam z panią zWarszawy, pytała o małą suczke.
Jaki ma charakter, czy jest z nią jakiś problem?

Posted

malagos, dzięki :)
Trochę info o Małej jest na allegro Młodziutka feministka pokocha bezgranicznie (557688367) - Aukcje internetowe Allegro
aukcja się dzisiaj skończyła, postaram się jutro ją znowu ogłosić

Jesli chodzi o to jaka ona jest to jest to prawie dzieciak bo ma ok. 1 roku. Typowy pies 1 właściciela - za osobą którą rozpozna jako głownego opiekuna chodzi krok w krok, jest straszną przylepką, najchętniej to by cały czas tuliła się do opiekuna i wystawiała brzuszek do głaskania, praktycznie cały czas musi widziec opiekuna. Na spacerach jest bardzo grzeczna, odbiega tylko żeby zalatwić to co musi i potem chodzi przy nodze a najchętniej to od razu wraca do domu. Na wołanie przy chodzi od razu. Obcych boi sie panicznie, zwłaszcza mężczyzn. U mnie przyzwyczaiła się że nie jest sama w domu i jak wychodzę na trochę dłużej, to potrafo coś ściągnąć i pogryźć, ale jak jej się zostawi gryzaczka to nie ma problemu. Kiedy usłyszy że wracam, to drapie drzwi. Zdarza jej się nabrudzić w domu, przede wszystkim zdarza się to w nocy, ale na ogół sygnalizuje, że potrzebuje wyjść. Świetnie się dogaduje z innymi psami swoich rozmiarów i zaprzyjaźniła sie też z moją kotką. To na prawdę przeurocza sunia, przylepka zakochana w opiekunce, ale do domu w którym sa faceci raczej się nie nadaje, chyba że ktoś lubi wyzwania i będzie się bardzo starał przełamać jej strach. Sunia jest wysterylizowana, ale nie jest zaszczepiona

Posted

Dzwonię do tej pani od soboty - nie odbiera :shake:
A z panią rozmawiałam w piatek, dzwoniła w sprawie Spinki, która ma już dom, obiecałam pomóc w znalezieniu małej suni. Pani nie ma internetu, a chciałam przesłać zdjecia suczek. No i w końcu sama mam suczkę do wydania Muszkę, i zdjecia jej chcę pokazać w pierwszej kolejności. A tu kiszka :shake:

Posted

malagos, mogę wdrukować ci tych kilka zdjęć (niestety to zwykła drukarka więc reweli nie będzie) i wysłać pocztą. W końcu znaczek to tylko kilkadziesiąt groszy czy tam 1 zł...

Posted

Ja mam drukarkę , ale nie mam jak pokazać zdjeć pani, bo nie znam adresu, to była tylko 1 rozmowa telefoniczna, po której zapisałam nr tel. który mi sie wyświetlił. Są osoby chętne, by zaprosić tę panią do siebie i pokazać kilka zdjeć, żeby tylko odebrala telefon....

Posted

Dostałam dzisiaj maila z pytaniem o Melę. Zainteresowana jest osoba z Zielonej Góry. Namierzyłam już ewentualne osoby do wizyty przedadopcyjnej i teraz czekam na więcej informacji. Trzymajcie kciuki. Chociaż to tak strasznie daleko....