Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tez zgłupiałam;) mam pytanie, bo moja mutter będzie w następnym tygodniu chyba w w-wie, ale ona nie da sobie rady z psem, ale mała jest mała, może ją w trasporterek dałoby wsadzić? chodzi mi o poczucie bezpieczeństwa zarówno psa jak i przewoźnika, bo ja to co innego:evil_lol: nie wiem ile ona jesczze zabierze ze soba bagaży, ale transporterek to wygodna sprawa, nie wiem co o tym sądzicie, mi tez będzie ja łatwiej przymusić do misji, jak pies w opakowaniu będzie:cool1:

Posted

Witam cioteczki po przerwie.
Na razie nie ma dobrych wieści, bo ja byłam wyłączona z życia przez ostatni tydzień - byłam w szpitalu i miałam operację. Pani Małgosia wiedziała o tym. Dopiero teraz będę mogła się zająć sprawami Meli.
Magda, bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy przy transporcie Meli na Śląsk, ale obawiam się, że obie z Twoją Mamą umęczyłyby się straszliwie :) Mela jest co prawda niska, ale jest długa, więc jeśli miałaby tyle godzin jechać w kontenerze, to musiałby to być dość spory kontener, taki dla średniego psa. Poza tym w pociągu byłaby wśród obcych ludzi, w dużym stresie, a ona wtedy sika ze strachu.
Najchętniej odwiozłabym ją sama, ale przez najbliższe 2 miesiące jest to nie możliwe, ja nawet chodzić nie mogę. Jest jednak nadzieja, że niedługo mój brat będzie jechał samochodem do Legnicy. Mela go lubi, nie boi się go, więc i stres byłby mniejszy i wygoda większa. W najbliższych 2-3 dniach sprawa się wyjaśni do końca, bo dzisiaj jeszcze nie wiem kiedy dokładnie i czym brat będzie jechał.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Selenga jak się czujsz?

tak sobie :)
boli trochę, ale najbardziej mnie wkurza to, że nie mogę chodzić i niewiele sama mogę zrobić jedną ręką, druga jest w gipsie
nawet sznurowadło trudno zawiązać

ale zwierzaki zadowolone - cała trójka leży cały dzień przy mnie i na mnie, a ja je jedną ręką na zmianę dopieszczam :)

Posted

Cioteczki kochane już odpowiadam. Melutka ma dom, sprawdzony i czekający już na nią niecierpliwie. Tyle, że dostarczenie jej do nowego domu to niezła operacja logistyczna, bo dom jest daleko, a ta smarkula wszystkiego panicznie się boi. Chciałabym maksymalnie zmniejszyć jej stres związany z przeprowadzką, więc czekam na wyjaśnienie się spraw biznesowych mojego brata, bo jest prawdopodobne, że on niedługo będzie jechał w tamte okolice. Ona go zna i lubi, poza tym transport byłby wygodny, samochodem i bezpośrednio na miejsce.
A poza tym to klucha rozstawia już całą rodzinę, wspólnie z Duśką demolują mieszkanie, uwodzi mojego ojca i wogóle to jest zupełnie inny pies niż jeszcze miesiąc temu :) Duśka to się chyba zapłacze jak Mela wyjedzie :(

Posted

na 100% jeszcze nie wiadomo, ale może jeszcze przed świętami :)
a może nawet zaraz po niedzieli...
na razie nic nie piszę żeby nie zapeszyć

na razie Melutka została zaszczepiona na wściekliznę

Posted

POJECHAŁA!!!

:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Założyłam jej wątek na transportowym i odezwała się pati-c. Wszystko uzgodniłyśmy z p.Małgosią. No i właśnie kilka minut temu Pati zabrała Małą w daleką drogę na drugi koniec Polski. Jak dojadą to się odezwie, a jak wróci to napisze na wątku wrażenia. Pati zabrała ze sobą swojego psa, więc Małej nie będzie smutno i nie będzie się tak bardzo denerwowała :)

Posted

Ale wszystkich trzymałaś w niepewności :) Pati ostatnio wiozła moja tymczasowiczkę :) ona naprawdę lubi jeździc :lol:
Bądź szczęśliwa Meluniu ! A Ty Selenga trzymaj się i pocieszaj Guzika :roll:

Posted

No jakoś to przeżyliśmy :) Najważniejsze, że Meli będzie dobrze.
Magda, będę miała do Ciebie jeszcze prośbę o wizytę poadopcyjną za jakiś czas. Ja wiem, że Mela będzie szczęśliwa, ale to nie to samo wiedzieć a widzieć :)

Posted

Selenga napisał(a):
No jakoś to przeżyliśmy :) Najważniejsze, że Meli będzie dobrze.
Magda, będę miała do Ciebie jeszcze prośbę o wizytę poadopcyjną za jakiś czas. Ja wiem, że Mela będzie szczęśliwa, ale to nie to samo wiedzieć a widzieć :)

nie ma sprawy, jak całkiem mnie komputer nie pożre to się wyrwe;)