Selenga Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Właśnie dostałam od Pauliny pierwsze zdjęcia Małej z nowego domu. Jakość komórkowa, ale są :) Dziękujemy Quote
EVA2406 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Cieszę się ze szczęśliwego i szybkiego zakończenia. Paulinko :loveu:, to dzięki Tobie Mała ma nowe, lepsze życie. Witam Panią Annę na forum :lol:. Każdy nowy dogomaniak, na wagę złota :lol: Życzę Małej i Domkowi samych radosnych chwil i dużo zdrówka. Quote
Selenga Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Malutka bardzo tęskni ale jest już lepiej troszkę. Nockę przespała z Kubusiem. Jeść sama nie chce, ale z ręki je - wczoraj zjadła serek od Pana z ręki, dzisiaj parówkę z ręki Pani Ani. Przez chwilę została sama kiedy Państwo wyszli po zakupy i jak wrócili, to Malutka machała radośnie ogonkiem. Czyli reaguje mniej więcej tak samo jak u mnie, może u mnie było jej trochę łatwiej bo naśladowała Guzika, a teraz musi sobie sama poradzić. Najgorsze jest to, że się nie chce załatwić. U mnie było to samo na początku, Ola musiała się z nią sporo nachodzić po trawnikach zanim się zdecydowała. Quote
Selenga Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 patusia0922 napisał(a):Piesek ma juz dom stały? Tak, od wczoraj :) Quote
akrystynab Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 SUKCES:multi: Malutka była na spacerku,zrobiła siuśku (kamień z serca),jadła sama ze swojej miseczki,wskakuje na narożnik i wystawia brzuszko do głasków :),z Cześkiem (świnką morską)już się poznali,(oboje zadziwiali cha cha:lol:),jednym słowem jest OK:) Quote
Selenga Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 ufff, KAMIEŃ Z SERCA... teraz już będzie z każdym dniem lepiej i za kilka dni będziecie mieli z niej co najmniej tyle radości co ja :) a jak malutka będzie miała na imię? Quote
akrystynab Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 zostanie Malutka :) wydaje mi się ze tak będzie najlepiej,przyzwyczaiła się już napewno ,a pozatym imię Mała naprawde do niej pasuje poprostu nic dodać nic ująć:lol: Quote
EVA2406 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Same dobre wiadomości :multi:. To może zmienić tytuł wątku ;), Paulinko :loveu: Quote
Olena84 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Cudowne wieści:multi:! Ale tęsknie za nią. Guzik w ogole nie szczeka jak slyszy winde, a ona to od razu, czy dzien czy noc, to szczek na caly budynek:evil_lol:. Quote
akrystynab Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 kolejne dobre wiadomości :multi:,na spacerku była już grubsza sprawa,Malutka 100% kanapowa:lol: nieodstępuje nas na krok ,merda ogonkiem więc postępy ogromne pozdrawiam Quote
Olena84 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Chyba miało być zdjęcie, ale się nie wgrało:roll:. Quote
Selenga Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Dostałam od pani Ani 2 urocze zdjęcia Małej, niestety na komórkę :( Nie mam kabelka, próbowałam metodą przez stronę internetową, ale mimo że pierwsze zdjęcie wrzuciłam wczoraj rano, to do tej pory jeszcze się nie pojawiło. Spróbuję jeszcze w kooperacji z Pauliną :) Quote
malagos Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 EVA2406 napisał(a):Same dobre wiadomości :multi:. To może zmienić tytuł wątku ;), Paulinko :loveu: w rzeczy samej :p Quote
Selenga Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Niestety nie - jeszcze za wcześnie. Wygląda na to, że Mała nie toleruje małej Natalki. Dziabnęła ją dzisiaj i nawarczała na nią. Boi się też Kubusia. Właściwie w pełni toleruje tylko panią Anię. Nie spodziewaliśmy się tego niestety. Państwo jeszcze chcą spróbować, może sytuacja się poprawi, ale musimy być przygotowani na to, że Mała wróci do mnie i będziemy jej dalej szukać domu. Ona ma prawo być zdezorientowana i wystraszona i bronić się po swojemu, ale to nie znaczy, że możemy ryzykować bezpieczeństwo dzieci. Quote
Olena84 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 O kurczę. Moze Kubuś ją za bardzo przytula jak to dzieci i ona jest tym przerazona jeszcze. Quote
Selenga Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 chyba nie w tym problem wydaje mi się, że ona po prostu uważa dzieci za konkurentów najpierw nie miała nikogo i się błąkała, potem trafiła do Pauliny na chwilę, potem do następnego DT na chwilę, potem do mnie na trochę dłużej u mnie konkurowała z Guzikiem i Dusią, na nich też potrafiła warknąć jeśli nie udawało jej się przepchnąć do mnie i mimo wszystko ten dom też straciła więc teraz stara się za wszelką cenę odgonić innych konkurentów a przy tym nie bardzo rozumie czego się od niej oczekuje u mnie był Guzik więc wystarczyło go naśladować i było dobrze na samym początku ona ganiała Duśkę i ja musiałam pilnować żeby tego nie robiła, za każdym razem kiedy widziałam, że ona się do Dusi przymierza mówiłam jej że nie wolno stopniowo dziewczyny się zaprzyjaźniły i ganiały się w zabawie, ale kiedy Mała widziała, że ja na nie patrzę, za każdym razem przestawała się bawić z Dusią, tak jakby pamiętała, że zabraniałam na miętolenie nie reagowała warczeniem, miętoliłam ją też, poza tym Kubuś jest na prawdę delikatny myślę intensywnie co możnaby było zrobić na pewno potrzebne jest żeby od dzieci uzyskiwała pozytywne bodźce, ale to w przypadku Natalki jest mało wykonalne, ona jest za mała żeby Małej dawać jedzonko, drapać po brzuszku czy inaczej się bawić Quote
Selenga Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Coś sobie przypomniałam :) Jak brałam na DT Żuczka, to pomoc przy socjalizacji oferowała dogomaniaczka-behawiorystka. Już do niej piszę - może ona coś poradzi mądrego. Quote
EVA2406 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Tak, dom z małymi dziećmi nie jest najlepszym rozwiązaniem dla psów i kotów. Quote
Selenga Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Mała wraca jutro do mnie. Wygląda na to, że to nie jest problem dzieci, ale ludzi wogóle. Sunia zachowuje się normalnie tylko w obecności pani Ani, je tylko wtedy kiedy pani Ania jest w kuchni, śpi tylko obok pani Ani, cały czas jest przy nodze. Wszystkich innych ludzi panicznie się boi, trzęsie się i chowa za panią Anię. Natalkę złapał lekko, ostrzegawczo i pani Ania podejrzewa, że ona po prostu była już tak zmęczona, że broniła się nie tyle przed Natalką co przed jakimkolwiek kontaktem wogle. Dzisiaj tak samo ostrzegawczo zlapała męża pani Ani. Uznałyśmy z panią Anią, że nie ma sensu jej dłużej męczyć. Wychodzi na to, że to jest typowy pies jednego pana, a raczej jednej pani, bo mężczyzn to ona się boi panicznie. Quote
Selenga Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Paulina zna sytuację, rozmawiała wczoraj z panią Ania i ze mną. Quote
Selenga Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Mała jest już u mnie. Bardzo się ucieszyła, chociaż widać było, że panią Anię i Kubusia też polubiła - oboje zostali oblizani na pożegnanie. Kubuś zresztą był dla niej w domu pani Ani numerem 2 - to za Kubusiem się chowała, kiedy nie było w domu pani Ani. Kiedy pani Ania z Kubusiem wychodzili, to Mała nie bardzo mogła się zdecydować czy iść z nimi czy zostać - w końcu odprowadziła ich do windy, ale już wsiąść nie chciała, wróciła do domu. Niestety trzeba jej znaleźć dom bez mężczyzny, bo na płeć brzydką reaguje panicznym strachem, nawet w bezpiecznym domu. U mnie też tak było, ale u mnie mężczyźni pojawiają się dość rzadko i na krótko. Dodatkowo ona cały czas potrzebuje kontaktu z przewodnikiem stada, więc pilnowanie pani Ani przez cały dzień ją po prostu męczy i wtedy łapie zębami jeśli ktoś chce coś od niej. Rano, kiedy jest wyspana i wypoczęta, to jest zupełnie inny pies niż wieczorem, kiedy towarzysząc pani Ani w ciągłej krzątaninie zwyczajnie pada na pysk (a swoją drogą jakie te kobiety domowe są wytrzymałe, nawet pies nie daje rady a one muszą). Ja większość dnia spędzam przy komputerze, więc Mała mogła w dzień też odpoczywać. No cóż, pomyliliśmy się w ocenie jej problemów emocjonalnych. Wydawało się, że młoda psina łatwo się zaadaptuje, a tymczasem okazało się, że urazy są dużo większe niż przypuszczaliśmy. Poszukamy innego domku dla Malutkiej, teraz już dokładnie wiemy jakiego potrzebuje. Quote
Recommended Posts