Jump to content
Dogomania

Tylko dla doświadczonego- piękny mix pointera! WROCŁAW. Chucky zaadoptowany.

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoskaGoska napisał(a):
on jest kastrowany

Dzięki Ci dobra kobieto :D ja czasami wymiękam z tyloma informacjami...

GoskaGoska napisał(a):
byl tez w gazecie tylko , ze miał napisane 2lata i nr do Koperka ale ciotka nic nie napisała ze ktoś dzwonil

Nikt nie dzwonił, niestety...

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dzisiejsze fotki ponizej. Ze mna sie przywitał i nawet się pomizialiśmy!!!!! :) A na koleżankę wydarł paszczadło :D ,gdzie ja pierwszy raz słyszałam, jak w ogóle CZAKUŚ szczeka hahaha

Siedzie przy bramce biedak i czeka.... na zmiłowanie chyba...

Posted

A co myslicie o poszukaniu dla niego hoteliku lub dt ,mozna zaczac zbierac juz deklaracje ..chlopak nam sie w schronie marnuje ,dotego dochodzi ta dysplazja ,to tez nalezaloby dokladnie zdiagnozowac i leczyc.

Posted

[quote name='monika083']A co myslicie o poszukaniu dla niego hoteliku lub dt ,mozna zaczac zbierac juz deklaracje ..chlopak nam sie w schronie marnuje[/QUOTE]
...myślę, że nie marnuje się psychicznie, bo i opiekuna zna i tamtejsze warunki i odżywa tam psychicznie ;) Bardziej tu o marznięcie chodzi przykładowo w taką pogodę niż depresję.
[quote name='monika083'] ,dotego dochodzi ta dysplazja ,to tez nalezaloby dokladnie zdiagnozowac i leczyc.[/QUOTE]
Coś mi się wydaje, że to zostało już zdiagnozowane u ostatnich opiekunów przejściowych, czyż nie? Mogę się mylić, ale z rozmowy na gg tak mi wyszło.
Jeszcze zerknę do karty w schronie- może tam ma wyniki dotyczące swojego zdrówka. I leczyć tego się nie da, jedynie co to można mu ułatwić poruszanie się i postarać się farmakologicznie maksymalnie zniweczyć ból.

Posted

jego trzeba wyciągnąć i tyle - nie sądzę by codziennie dostawał coś na tą dysplazję, poza tym powinien być dobrze odżywiany, diagnoza różnych wetów, może być zawsze różna i dobrze by był jak się wypowiedział jakiś specjalista w tej dziedzinie. Bo siedzie w sumie od 2007 a juz 2010, poza tym dobrze by było,żeby poszedł do konkretnej kobiety- bo tak to on zna tylko mężczyzn. ladny pies , ale na przypadkową adopcje nie ma co liczyć.

Posted

[quote name='monika083']tak ,opiekuna zna ,tylko w schronie nikt nie pracuje nad nim ,szkoda ,zeby znow byl adoptowany i znow wrocil do schronu bo ludzie nie beda sobie z nim radzic.[/QUOTE]
Ale monika :) Tu nie chodzi jako tako o psa, głównym problemem są ludzie! :) Bo to, że pies nie zna tego i owego to nie jego wina, tylko brak nauki. I nie ma to zbytnio znaczenia przy adopcji, bo jak ludzie będą odpowiedni to i tak nie wróci, czy będzie ktoś z nim teraz pracował, czy nie :)

Takie jest moje zdanie. Pewnie, że łatwiej pracowałoby się z nim ludziom mniej doświadczonym, kiedy wcześniej kilka rzeczy "naprawiłby" szkoleniowiec, ale skąd kasa????

Posted

kase zawsze jakos sie uzbiera..mozna pomyslec o hotelu u Jamora.Trzeba rozreklamowac watek ,bo wlasciwie chyba po to pies ma watek ,zeby cos konkretnego zaczelo sie dziac. Ogloszenia efektow nie przynosza ,hopsanie watku tez nic psu nie pomoze.Wiadomo ,ze z dnia na dzien nie zbierzemy deklaracji i wyslemy go do hotelu ,ale moze nalezy zaczac o tym myslec.. .

Posted

to musimy zaczac zbierac deklaracje..po Graffim zostalo 145 zl,juz zapytalam na jego watku czy mozna ta kase przeznaczyc na Czakusia,mysle ,ze ciotki sie zgodza.Ja dekae jednorazowo 50 zl i stala 20..i bazarki.

Posted

Koperku,moglabys zmienic tytul,napisac cos w stylu : deklaracje na hotel potrzebne. Teraz kto zbiera kase i rozlicza sie z hotelem?
Koperek ,podejmiesz sie tego ,jesli nie to ja moge sie tym zajac ,musialabym jednak prowadzic watek ,lub mozna zalozyc mu nowy.

Posted

W związku z tym ze Boro pojedzie niedługo do Lakimi, i z tym że czaki to podobny przypadek jak Beniu, to resztę kasy (zaraz wszystko podliczę) z Benia można tu przerzucić. Od tej skarpety odejmę kasę na karmę dla Rudzika z problemami sercowymi. Mam nadzieje że jeszcze coś zostanie. ;-)
Jakby co tez mogę użyczyć swojego konta.

Posted

a ja zobaczę czy zaksięguje się kasa na Boro hoteliki i jesli faktycznie pojedzie w czw i jego Pani pozwoli to tez pojdzie jakaś część na niego- tylko, kurde tak czy siak jakies stałe potrzebne.