Jump to content
Dogomania

Tylko dla doświadczonego- piękny mix pointera! WROCŁAW. Chucky zaadoptowany.

Recommended Posts

Posted

hej
ja nigdy nie mówiłam że nie było uchybień z naszej strony, niestety inaczej jest z wiedzą jaką się zdobywa przez wychowanie psa którego się uczy od małego ..
a inaczej z upartym paskudnikiem..w niedzielę miałam próbę sił może nieetyczną (nie fizyczną) ale wygrałam i się bidulek ucieszył że mnie widzi:P
co prawda jestem jego zabawką tzn on może na mnie powarkiwać , ale dzisiaj mnie łobuż bronił przed obcymi..
koniec swiata
Pan Krzyś udzielił dzisiaj kilka fachowych porad:)
zobaczymy co dalej..
wszelkie porady chętnie [rzyjmą oczywiście zdroworozsądkowe..

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada odezwała się do mnie na gg i troszkę sobie porozmawiałyśmy- niestety nie za długo nam to wyszło, bo miałam pechowo sporo okinek do obrobienia, a było już dobrze koło północy...

Trzymam mocno kciuki za wcielanie następnych rad p. Krzysia w życie z Kumplem i mam nadzieję, że jeszcze będziemy miały możliwość ustalenia co i jak na gg ;)

Posted

dzieki ci Agnieszko, za porady..
aczkolwiek po kilkunastu książkach poradach i portalach wiem już że niestety niektóre rzeczy należy psu pokazać siła.
ja wiem to niemoralne, nieetyczne itp ale dało najlepszy rezultat.
Kumpel sie zamienia w Kumpla jak należy. Co prawda jestem teraz pod jego ochroną, znaczy najlepiej żeby nikt nie zbliżał sie za mocno do mnie.. Nawet nasz Emilios (kot znaczy)..
Sytuacja sie powoli normuje, i zaczyna to wyglądać jak należy:)
ścięte pazurki , parę rad żywieniowych od eta i od opiekuna p. Krzyśka (chwała panu za rady;)) i pies jak nie ten sam:)
Życie pokazuje że można , tylko trzeba sposobem..:diabloti:
zwierzaki łobuzują, ludziki pracują , życie toczy się dalej. czasami są drobne spory ale :mad: ..
więc możecie się odmartwiać..
jest szansa dla nas:)

Posted

adelan-te ciesze sie,ze moje rady sa skuteczne.zycze wam cierpliwosci i wytrwalosci:)prosze nie okazywac strachu i twardo i stanowczo sie z nim obchodzic,przynajmniej przez jakis czas.w razie jakichkolwiek problemow i pytan zapraszam do mnie do schroniska:)

Posted

obawiam się że jednak nie będzie happy endu:(
pies wraca jutro do schroniska..
psiak ewidentnie jest do domu gdzie jest spokojny,mężczyzna, żadnych kobiet.. w moim facecie pies jest mega zakochany, hm na kobiety, pomimo że przez chwilę można go pogłaskać , rzuca się, bez powodu..
kobietki w tym domu sobie z tym problemem nie poradziły..
przykro mi.......
i to że sobie wmawiam że piesek jest chory i go boli , nie usprawiedliwia kąsania po rękach..

Posted

oj :shake:

...a prosiłam o chodzenie w kagańcu... Co prawda to prawda- to także nie załatwia sprawy, ale przynajmniej ran by nie było!

Dziękuję adelan-te, że próbowaliście!!!! To na prawdę było dlaCZAKIEGO światełko w tunelu.

Posted

mój facet miał od dawna wątpliwości czy to się uda.
pies go uwielbia bezwarunkowo, może z nim zrobić co chce..
Kupmel krzywdy mi nie zrobił, ale łapie dziad za ręce.. tylko kobitki.. chodzenie w kagańcu, niczego nie zmienia.. mało tego jak Mój mu założy kaganiec to ja już psu go nie ściągnę , bo sie rzuca...
pies ma dysplazję zaawansowaną , więc tłumaczę sobie że to z bólu... ale niczego to nie zmienia..
Gośko być może masz większą praktykę , ale co mamy z nim zrobić?
mamy do wyrzucić? czy zlać? oba pomysły są równie głupie..
zwyczajnie sobie nie poradziłyśmy z psem i nas nie lubi tak zwyczajnie..
i uwierz tez mi jest w cholerę z tym źle i nie dobrze..

Posted

kto stwierdził to dysplazje?
Byliscie u behawiorysty?
Jesli pies nie gryzie a łapie ostrzegawczo czy warczy to tez co innego.

Pies potrzebuje czasu , w sumie dostał 2tyg to chyba jednak nie tak duzo, nie wiem czy to dla niego bylo swiatelko w tunel....mam inne odczucia .

Posted

[quote name='GoskaGoska']
Jesli pies nie gryzie a łapie ostrzegawczo czy warczy to tez co innego.
Pies potrzebuje czasu , w sumie dostał 2tyg to chyba jednak nie tak duzo, nie wiem czy to dla niego bylo swiatelko w tunel....mam inne odczucia .

Dawno nie zaglądałam do tego wątku ... I najpierw się bardzo się ucieszyłam.... a tu taki koniec. Dwa tygodnie to strasznie mało. Rad nie będę udzielać - bo wiadomo trzeba sytuację zobaczyć na własne oczy, więc psi psycholog byłby najlepszy. Powiem tylko, że mój pies, też chwyta za ręce, warczy i wygląda groźnie - sami zobaczcie OKRUSZKI - bardzo zly wilk

Tyle, że to taki teatr, żeby nam, ludziom przekazać informację.

Adelan-te, zajrzyj na forum szkoleniepsów kropka fora kropka pl (nie mogę wstawić linka :shake:)

Znajdziesz tam sporo dyskusji na temat zachować psów i o tym jak sobie radzić z agresją, gryzieniem... Wydaje mi się, że znajdziesz tam też informację o polecanych psich psychologach z Twojej okolicy. Jakby nie było - po prostu się zaloguj i zapytaj.

Mam nadzieję, że Wam się uda i Kumpel będzie Waszym najlepszym przyjacielem.

I jeszcze jest Jamor, z tego forum. Lubi agresywne psy i wie jak sobie z nimi poradzić. Może spróbuj się z nim skontaktować. Pewne też będzie się obawiał takich porad przez internet - ale może coś razem wymyślicie. Albo skieruje Cię do kogoś w Twojej okolicy.

To kciukasy :thumbs:

Posted

hej
pies ma drugą, szanse pan Jacek z www.szkoleniepsów.pl
podrzucił kilka artykułów..
Pies dostał na dzień kaganiec hm zapomniałam nazwy, ale się możne polizać zjeść, ale nie będzie za mocno łapał.. mi to pomoże jemu nie zaszkodzi i nauka zaufania , bo babek to on nie bardzawo..
dostanie od poniedziałku leki bo dysplazja , sprawdzona potwierdzona, zarelko tez się mu zmieni i zobaczymy co z tego wyniknie..
i czekamy na prawdziwego Kumpla
.....
zobaczymy co z tego wyniknie..

Posted

[quote name='adelan-te']hej
pies ma drugą, szanse pan Jacek z www.szkoleniepsów.pl

:modla: dzięki :modla: Będzie dobrze :lol: Najważniejsze to się nie zrażać, nie bać i pokazać psu, że się jest jego przyjacielem - pomimo wszystko :diabloti:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

CZAKI w schronie. NIE MA Z NIM ABSOLUTNIE ŻADNYCH PROBLEMÓW- czyli normalka. Ucieszył się do mnie, ogon chodził. Natomiast stoi przy kracie, płacze i patrzy w dal. Czeka....

...ciekawe na co?:cool1:

Pies dla doświadczonego przewodnika, a co to oznacza? To oznacza, że człowiek ten musi posiadać wiedzę na poziomie średnio-zaawansowanym, czyli np. tak jak ja! aby w codziennym życiu nie robić głupich błędów przy psie i aby być dla niego jasno czytelnym, jako przewodnik- NIE MIESZAĆ MU W DYNI!

Posted

to ja go zaczynam oglaszac na nowo - przykre tylko ze nie bylo zadnej informacji, ze jednak sie nie udalo i wraca do schronu- a Goska specjalnie o to prosila

Koperku a jakie bylo usprawiedliwienie zwrotu bo musze wiedziec co pisac w ogloszeniach

Posted

[quote name='Slomka22']Koperku a jakie bylo usprawiedliwienie zwrotu bo musze wiedziec co pisac w ogloszeniach
Usprawiedliwienie, czy wyjaśnienie już byłych opiekunów jest w tym momencie nieadekwatne, ponieważ nie byli Oni odpowiednimi dla tego KONKRETNEGO psa.

Napisz proszę Słomka, że CZAKI może trafić tylko i wyłącznie do rąk, mających już doświadczenie z psami po ciężkich przeżyciach lub szkoleniowca, czyli kogoś łagodnego, pewnego co robić i jak, bez agresji, ale z konsekwencją w postępowaniu.

CZAKI ma dysplazję i oprócz unikania nadmiernego wysiłku należy mu podawać do końca życia tablety.

Posted

hm może wam zwyczajnie powiem jaki był powód zwrotu?
My niedoświadczeni opiekunowie i ewidentnie do bani..
bo tak jakoś wychwytuję z tych powyższych postów.. :(

Pies zwyczajnie po wejściu do domu sztywnieje i robi się nieprzyjemny.. nie chce słuchać poleceń i na zwykłe komendy reaguje agresją..
ugryzł nas oboje.. i atakował współlokatorkę..
Na dworze można z nim zrobić wszystko słucha, jest potulny, oddaje zabawki bawi sie jak wariatuńcio..
Wniosek jest taki że idealnie nadaje się na posesję z ogrodem. Albo kogoś kto mieszka sam. Problemy w naszym domu zaczęły się gdy obydwoje zaczęliśmy wymagać konsekwentnie tych samych rzeczy. Pan był przywódcą a ja osobą do gryzienia. Gdy przywódca pokazał że też mam prawo wymagać zaczął się problem.
Może jak będą jakieś pytania co do mojej nieodpowiedzialności zapytajcie mnie!!
odpisuję na maile!!

Posted

[quote name='adelan-te']hm może wam zwyczajnie powiem jaki był powód zwrotu?
My niedoświadczeni opiekunowie i ewidentnie do bani..
bo tak jakoś wychwytuję z tych powyższych postów.. :(
WYCZYTUJESZ, JAK CHCESZ. NICZEGO TAKIEGO NIE NAPISAŁAM!

Pies zwyczajnie po wejściu do domu sztywnieje i robi się nieprzyjemny.. nie chce słuchać poleceń i na zwykłe komendy reaguje agresją..
JEŻELI JUŻ CHCESZ MU ZASRAĆ PRZYSZŁOŚĆ, KTÓRA I TAK NIE WIDZI SIĘ W JASNYCH BARWACH TO KONKRET NAPISZ, BO "NIEPRZYJEMNY", "NA KOMENDY REAGUJE AGRESJĄ" TO DZIECI W PRZEDSZKOLU OKREŚLAJĄ!

ugryzł nas oboje.. i atakował współlokatorkę..
HMMM... JA WIEM DLACZEGO, A MOŻE TY SIĘ PODZIELISZ SWOJĄ WIEDZĄ NA TEN TEMAT?:)

Na dworze można z nim zrobić wszystko słucha, jest potulny, oddaje zabawki bawi sie jak wariatuńcio..
Wniosek jest taki że idealnie nadaje się na posesję z ogrodem.
PIES Z TAKĄ SIERŚCIĄ, KTÓRY W DODATKU NIE SZCZEKA I NIE MA POPĘDU DO PILNOWANIA- GENIALNE!:)

Albo kogoś kto mieszka sam. Problemy w naszym domu zaczęły się gdy obydwoje zaczęliśmy wymagać konsekwentnie tych samych rzeczy.
NAPISZ, W JAKI SPOSÓB "WYMAGALIŚCIE" TO MOŻE I JA SIĘ NAUCZĘ TAK WYMAGAĆ, ABY JESZCZE WIĘKSZĄ AGRESJĘ W PSIE WZBUDZAĆ...:roll:

Może jak będą jakieś pytania co do mojej nieodpowiedzialności zapytajcie mnie!!
odpisuję na maile!
NIE MA TAKIEJ POTRZEBY. JAK WIDAĆ MOŻESZ ODPOWIADAĆ TUTAJ. I SAMA NAPISAŁAŚ O NIEODPOWIEDZIALNOŚCI- NIKT WCZEŚNIEJ NAWET O TYM NIE POMYŚLAŁ!

Nie mam nic więcej do dodania.

Szkoda tylko, że zamiast stosować się do zaleceń doświadczonych i życzliwych ludzi i napisać prawdę, że nie stosowaliśmy się W PEŁNI do udzielanych rad, albo przyznać rację, że czasem popełniliśmy błąd to jak zwykle cała wina spadła na psa!

Gryzący, agresywny i ogólnie rzecz biorąc POPIEPRZONY CZAKI:angryy: