_ogonek_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 podnoszę temat do góry!!! :placz: Czy naprawdę nikt nie znajdzie dla niej miejsca u siebie w serduchu? Jest taka śliczna :loveu: Quote
__Lara Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 evebeve napisał(a):Czy wplaty za cegielki i od chetnych z dogo beda szly na to samo konto? Bo juz nie wiem:roll::roll: Jezeli tak to OK:lol::lol: TAK :) ja prowadzę allegro cegiełkowe i tutaj podaję nr konta jak ktoś tak chce wpłacić - tego samego :) streszczając, ja zarządzam funduszami suni :p wilczek007, wpisz proszę w pierwszym poście, że jak ktoś z dogo chce wpłacić coś dla suni, a nie przez allegro, to niech pisze do mnie na PW, podam nr konta. 20 cegiełek wykupionych :loveu: Quote
__Lara Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 evebeve napisał(a):Ludzie boja sie, ze psinka bedzie miala juz do konca swego zycia problemy ze zdrowiem, nawet po wyleczeniu:shake::shake: Niestety, taka mentalnosc ludzka:placz::placz: Oby sie dalo chociaz sunke wyleczyc, zeby nie cierpiala :-(:-( Moze jakis hotelik znalazlybysmy dla niej?:cool3: Właśnie zbieramy dla niej fundusze na hotelik, płatne dt, leczenie :) najpierw trzeba mieć kasę, potem będziemy szukać :) ale trzeba liczyć, że to jest wydatek ok. 300zł za sam hotelik miesięcznie, jak nie więcej. Quote
andzia69 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 napiszcie mi w skrócie ile kasy trzeba na zabieg i co dalej z sunią? wróciłaby do schronu po tym zabiegu? czy będzie w jakiejś klinice, która mogłaby ją zostawić na czas pooperacyjny i ją doglądnęła? bo ja nie wyobrażam sobie wrócenie jej po operacji do schronu - za duza rana po osunięciu tego guziora i listwy... Quote
evebeve Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ludzie boja sie, ze psinka bedzie miala juz do konca swego zycia problemy ze zdrowiem, nawet po wyleczeniu:shake::shake: Niestety, taka mentalnosc ludzka:placz::placz: Oby sie dalo chociaz sunke wyleczyc, zeby nie cierpiala :-(:-( Moze jakis hotelik znalazlybysmy dla niej?:cool3: Quote
evebeve Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A moze zorganizujemy zbiorke pieniedzy do puszek w naszych sklepach zoo?:lol: Quote
_ogonek_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A moze zorganizujemy zbiorke pieniedzy do puszek w naszych sklepach zoo? tak się nad tym zastanawiając to to wcale nie jest głupi pomysł... Quote
evebeve Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Mozna o tym pomyslec. Duzo ludzi, ktorzy mogliby pomoc nie korzystaja z internetu, a przynajmniej nie z dogomanii czy z allegro:lol: Tylko czy dawac to samo ogloszenie co w watku do naszej zbiorki? Moge sprobowac, ale to za pare dni bo nie jestem w swoim miescie :cool3::cool3: Quote
dusje Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Kazdy pomysl na wage zlota:lol: byleby tylko malenka mogla szybko opuscic schron i juz do niego nie wrocic. Taka kochana i tak ogromnie cierpiaca sunia:-( Babeczki, powiadamiajcie swoich znajomych tutaj i na NK, prosze. Wlasnie zakonczylam rozsylanie zaproszen do wszystkich na literke A. Pora zabrac sie za C ;):lol: Quote
__Lara Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 andzia69 napisał(a):napiszcie mi w skrócie ile kasy trzeba na zabieg i co dalej z sunią? wróciłaby do schronu po tym zabiegu? czy będzie w jakiejś klinice, która mogłaby ją zostawić na czas pooperacyjny i ją doglądnęła? bo ja nie wyobrażam sobie wrócenie jej po operacji do schronu - za duza rana po osunięciu tego guziora i listwy... Nie wiemy ile kasy potrzebne jest na zabieg, bo nawet nie ma możliwości zabrania suni ze schronu na 2 godziny do weta :/ sunię można wziąć jedynie na stałe, dlatego potrzebujemy funduszy na hotelik żeby ją tam umieścić przed i po operacji. dusje :loveu: wilczku007 zaznacz w pierwszym poscie, że C już jest zajęte :) ja się jeszcze męcze z Z :eviltong: Pomysł zbierania do puszek w sklepach zoo jest fajny :) tylko pewnie każdy sklep inaczej do tego podejdzie, ale można spróbować :) Quote
dusje Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 andzia69 napisał(a):napiszcie mi w skrócie ile kasy trzeba na zabieg i co dalej z sunią? wróciłaby do schronu po tym zabiegu? czy będzie w jakiejś klinice, która mogłaby ją zostawić na czas pooperacyjny i ją doglądnęła? bo ja nie wyobrażam sobie wrócenie jej po operacji do schronu - za duza rana po osunięciu tego guziora i listwy... andziu:lol: dopiero po konsultacji beda znane koszty, ale nie da sie tego zalatwic bez wyciagniecia suni :-( Quote
_ogonek_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A ja sugeruję nie tylko w sklepach zoo, ale może na ulicy :cool3: Tylko przydałyby się nam legitki dogomaniaków, żeby nie było że to kradzieź :lol: Quote
__Lara Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 AdaK napisał(a):A ja sugeruję nie tylko w sklepach zoo, ale może na ulicy :cool3: Tylko przydałyby się nam legitki dogomaniaków, żeby nie było że to kradzieź :lol: Ale takich legitymacji chyba nie ma :shake: Quote
dusje Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A moze jakis plakacik do rozwieszania u wetow i puszeczka na datki a do tego uloteczka z podziekowaniem dla kazdego kto da grosik;) Quote
alysia Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Czy moze ktos konkretnie napisac jak sie sprawy maja teraz? Troche niejasne, albo czytam bez zrozumienia. Na co zbieracie pienaidze teraz. Czy sunia zostanie w schronisku, czy jest mozliwosc zabrania jej stamtad, czy obejrzal ja lekarz, jesli nie - czy jest szansa. Czy wiadomo juz cos na temat szpitaliku, czy hoteliku przed i po operacji. Czy macie juz lekarza, ktory ja zoperuje? Kilka KONKRETNYCH wiadomosci i zwiezlych, bez lamentow. Trzeba dzialac. Quote
_ogonek_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A tak w ogóle jakie miasto jest teraz miastem w którym przebywa sunia? Quote
__Lara Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 alysia napisał(a):Czy moze ktos konkretnie napisac jak sie sprawy maja teraz? Troche niejasne, albo czytam bez zrozumienia. Na co zbieracie pienaidze teraz. Czy sunia zostanie w schronisku, czy jest mozliwosc zabrania jej stamtad, czy obejrzal ja lekarz, jesli nie - czy jest szansa. Czy wiadomo juz cos na temat szpitaliku, czy hoteliku przed i po operacji. Czy macie juz lekarza, ktory ja zoperuje? Kilka KONKRETNYCH wiadomosci i zwiezlych, bez lamentow. Trzeba dzialac. Mają się tak sprawy: sunia obecnie przebywa w schronisku w Jastrzębiu Zdroju. Nie można jej wziąć do weta na kilka godzin, bo schronisko jej nie wyda. Dlatego zbieramy fundusze najpierw na hotel żeby ją można było zabrać ze schronu na stałe i umieścić gdzieś przed i po operacji. Będą też w związku z tym potrzebne fundusze na zabieg. Nie możemy teraz wyciągnąć suni póki nie będzie środków, bo kto za to wszystko zapłaci ???? Quote
auraa Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Biedna sunia! Emilia to złota dziewczyna i jak napisała że pomoże to pomoże. Z tymczasem będzie trudno ze względu na wiek małej, bo to może być wieczny tymczas. Trzeba szukać hotelu i na ten cel zbierać pieniądze. Quote
__Lara Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 wilczku007: proszę napisz w pierwszym poście, że sunia nie może zostać zabrana na kilka godzin do weterynarza i obecnie zbieramy pieniądze na jej hotelik i leczenie, tak żeby ją zabrać ze schronu już na stałe. Quote
dusje Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Wanilka wysyla dyplomy w podziekowaniu za kupione cegielki. Zostalo ich jeszcze 80 dla wszystkich, ktorzy pragna pomoc Wanilce:lol: Kup cegielke i pomoz zbudowac dom dla Wanilki dzieki ktoremu bedzie mogla pojsc do: na operacje Quote
evebeve Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 AdaK napisał(a):A ja sugeruję nie tylko w sklepach zoo, ale może na ulicy :cool3: Tylko przydałyby się nam legitki dogomaniaków, żeby nie było że to kradzieź :lol: Nie wydaje mi sie, zeby ludzie wierzyli w taka zbiorke, tym bardziej bez legitymacji. Zostaje jednak przy pomysle ze zbiorkami w zoologikach, nic na tym nie stracimy gdy zapytamy, prawda??:razz: Probujcie dziewczyny, tylko w nas wiara:multi::multi: Quote
kasiaNDM Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 skąd wziąc numer konta? Kupiłam cegiełke ale na allegro nie ma konta a powinno byc bo to ułatwiłoby wszystkim szukanie :p Quote
__Lara Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 kasiaNDM napisał(a):skąd wziąc numer konta? Kupiłam cegiełke ale na allegro nie ma konta a powinno byc bo to ułatwiłoby wszystkim szukanie :p Wysłałam już nr konta na maila :) Na konto suni wpłynęło już 57zł: Czarniusia 7zł, akucharek 50zł (nicki z allegro) :multi: serdecznie dziękujemy :multi::loveu: Quote
Recommended Posts