Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochane babeczki :loveu:

Mam juz potwierdzenie domku dla Wanilki :multi: Gemma sprawdzila i domek i rodzinke....akceptuja wszystko co zwiazane z ADHD slicznej panienki, a w razie czego mamy zapasowa opcje ;)

Nie sadze, by taka byla potrzebna :evil_lol:rodzina rokuje dobrze, jest bardzo odpowiedzialna i przygotowana na ewentualne ekscesy Wanilki. Mebli im nie szkoda :lol::multi::evil_lol: wiec hulaj dusza.... czy ja juz wspominalam, ze ozloce moja Gemme? Potrzeba mi jeno szejka z wypasionym portfelem :evil_lol:

Pakujcie kuferek malej, maksiorek poprosimy o pomoc w transporcie i rownie pieknie - ciocie Elze Milicz:loveu:

Mala jest serdecznie oczekiwana:multi:

Domek czeka, ja tez, i oczywiscie wrzuce foty :lol: Pani doktor z pewnoscia sie ucieszy i pan kierownik tez. Pozdrawiam dziewczyny, a jutro podam szczegoly :lol:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze dla jasnosci :lol: to domek tymczasowy, ktory przygotuje Wanilke do adopcji. Ma za zadanie poznac Wanilke, popracowac z nia i jesli wszystko bedzie w porzadku to szukamy domku stalego.
Tylko w taki sposob mozemy uniknac kiepskiej adopcji.

Domek jest w NL wiec zawsze moge podjechac :lol: Ciesze sie, ze poznam Wanilke.

W poprzednim poscie blednie napisalam ze to staly dom :oops: przepraszam, juz nie kontaktuje :shake:

Posted

Laro skoro sprawa juz jest jasna ze Wanilce czas sie zbierac w droge, ktora potwierdzila dusje, to wedlug mnie nie masz na co czekac tylko przelac te 150 zl. bo napewno wetka nie zaczipuje Wanilki i nie poda jej szczepionki przeciw wirusowej jak nie zobaczy przelewu.

Posted

Lara :lol: zrob prosze przelew, zalatwimy juz te szczepienia na wirusowki, wscieklizne, chip i paszport.
Wszystkie aktualne szczepienia i cala reszta powinna byc wpisana do paszportu. Przydaloby sie rowniez odrobaczenie malej.
Mala bedzie gotowa do drogi, a my pokombinujemy transport:lol: Jesli babeczki dadza nam rade pomoc, to byc moze trzeba bedzie nieco zaplacic panom przewozacym Wanilke..
Najwazniejsze, zeby dojechala, ma zamieszkac w okolicach Sneek, przejme ja od nich w kazdym miejscu w NL i sama zawioze do rodziny :lol:

Posted

dusje napisał(a):
Lara :lol: zrob prosze przelew, zalatwimy juz te szczepienia na wirusowki, wscieklizne, chip i paszport.
Wszystkie aktualne szczepienia i cala reszta powinna byc wpisana do paszportu. Przydaloby sie rowniez odrobaczenie malej.
Mala bedzie gotowa do drogi, a my pokombinujemy transport:lol: Jesli babeczki dadza nam rade pomoc, to byc moze trzeba bedzie nieco zaplacic panom przewozacym Wanilke..
Najwazniejsze, zeby dojechala, ma zamieszkac w okolicach Sneek, przejme ja od nich w kazdym miejscu w NL i sama zawioze do rodziny :lol:

dusje no to mamy dobre wieści ;) a kto przewozić bęzie Wanilię?

Posted

AdaK napisał(a):
dusje no to mamy dobre wieści ;) a kto przewozić bęzie Wanilię?

Tego jeszcze nie wiemy na 100%, jest pewna opcja, ale jak juz wczesniej wspomnialam, trzeba ciotki zapytac, czy to wypali. Jesli nie- znajdziemy kogos innego ;) Szkoda, ze Domek dla laleczki znalazl sie dopiero po moim powrocie do NL, w przeciwnym razie juz by tu byla. Niestety, nie zawsze mozna wszystko zgrac w odpowiednim czasie, ale na pewno uda sie Wanilke dowiezc :multi:

Posted

A czy jest jakaś decyzja podejmowana, co zrobi się z pieniędzmi Wanilki jeżeli zostaną one niewykorzystane?

ja sugeruję wręczyć łapówkę komuś i wepchnąć wszystkie bezdomne psy :evil_lol:

Posted

kmonika napisał(a):
wilczek ma wira na kompie i niestety jej nie będzie na dogo,nie wiem niestety jak długo

A to pech..wilczek, kuruj compa i do dziela :lol:

W tym tygodniu spodziewamy sie sfinalizowania sprawy, czyli podpisania z DT dla Wanilki umowy o tymczasowa opieke. Otrzymam kopie i chetnie ja tutaj zamieszcze, coby wszystko bylo jasne ;)
Gemma jest dobrej mysli :lol: Opcja zastepcza istnieje tez - jesli cos nie tak - Wanilka ma zapewniona opieke tymczasowa Gemmy, takze nie ma obawy o los Wanilki :lol:

Czy mala juz zostala zaszczepiona, zachipowana dysponuje paszporcikiem?

Czy musi nadal przyjmowac leki? Jesli tak, to jakie? Prosze, napiszcie, bo to bardzo wazne dla zdrowia suni.

Posted

Dusje postaram sie jutro skontaktowac z wetka i dowiedziec o czip, paszport i reszte, jak widze Wilczek ma wrusa w kompie, zas Monika wraca dopiero w poniedzialek, wiec postaram sie sama to zalatwic na juz, a reszte przejma dziewczyny jak wroci Monika a Wilczek uzdrowi swojego kompa.:loveu:

Posted

No to super, teraz dogrywamy tylko date wyjazdu panny Wanilki :multi: i przede wszystkim agitowanie potencjalnych przewoznikow ;) Ciotki maksiorek i Elza, damy rade? Musimy panow przekonac i najlepiej zrobic to damska kokieteria...potrafimy..., nieprawda? :lol::evil_lol: Ja osobiscie moge dac buzi, moj TZ rowniez / chlopisko juz od lat zna polskie tradycje / i zaprosic na kawunie z ciastem, ba, nawet obiadem z przyjemnoscia poczestuje.

Posted

Lara :lol: trzymaj, prosze, dopoki Wanilka nie dojedzie do NL. Na wszelki wypadek ;) Lepiej miec cos w zanadrzu, a jesli ona juz nie bedzie ich potrzebowac - to warto moim zdaniem przekazac reszte na innego psiaka w naglej potrzebie.

Posted

[quote name='dusje']Lara :lol: trzymaj, prosze, dopoki Wanilka nie dojedzie do NL. Na wszelki wypadek ;) Lepiej miec cos w zanadrzu, a jesli ona juz nie bedzie ich potrzebowac - to warto moim zdaniem przekazac reszte na innego psiaka w naglej potrzebie.

Ok dusje, jasne. Mam tu np. taki przypadek:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/suczka-mix-niufka-2-m-ce-chore-serce-operacja-za-tydzien-potrzeba-1000zl-132319/

operacja serca za 1000zł, inaczej pies pożyje tylko 2 lata...