Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aneta napisał(a):
Awanturkę o jedzenie :)
Bieganie po ogrodzie to jeszcze marzenie ....

Chodziło mi o bieganie zaraz po zabiegu, nie o miejsce;)ale marzenia się spełniają:lol:
No awanturę zrobiła taką z wyciem, szczekaniem i tłuczeniem w miski, fajną:evil_lol:a jak na mnie patrzyła z wyrzutem...Strasznie się z tego cieszyłam szczerze mówiąc:lol:

Posted

Dzięki Kasiu:loveu:Kajunia lata i zachowuje się jakby nic nie miała robionego:loveu:
Tylko ciągle muszę pilnować żeby się nie wylizywała, bo pomimo kaftanika to jej się udaje:razz:

Posted

No tak, to spryciulka:loveu: Ja też Ci pisałam o tym jak "abażur" założony mojej po sterylce okazał się niepotrzebny... czy tez może nieprzydatny ;):roll: Po co, przecież można sobie tylną łapą wszystko pościągać :diabloti:

Posted

No Twoja suńka też jest zdolna bardzo:evil_lol:mojej to jeszcze córeczki by pomogły chętnie, ale na szczęście choć one nie mają się jak dobrać przez kaftanik:evil_lol:

Posted

Monias napisał(a):
A jak wynik badania histopatologicznego? Kajunia dalej w pierwszorzędnej formie? :D

Kaja w świetnej formie:loveu:
Wynik będzie dopiero za dwa tygodnie...

Posted

Cześć Energy,

Dawno nie wchodziłam na forum i dopiero teraz znalazłam posta na temat zabiegu. Mam nadzieję, że kaja juz czuje się dobrze.
Ja mam dość duże doświadczenie z guzkami, jaby cos następnym razem się działo to zadzwoń koniecznie. Jestem zdecydowanie za szybka reakcją jak tylko pojawi sie guzek. Czym bardziej jest kształtny i nie związany z podłożem, tym pomyślniejsze jest rokowanie. Do tego jak jest to na listwie mlecznej, to potrafi urosnąć do pokaźnych rozmiarów. Nieszczęściem tu była narkoza. Nigdy mi sie nie zdażyło, aby któraś z moich suniek miala taki problem. Ale też mam znakomitego kolegę chirurga z bardzo duzym doświadczeniem. Myślę, że powinnaś przemyśleć sterylizację. Sasinka

Posted

Mam teraz więcej czasu z wiadomych względów i zaglądam na ulubione wątki i co...???? Kajunia po zabiegu?

Ale sie Madziu musiałas nadenerwować ? Nie zazdroszczę...

Trudno tu cos radzić, ale chyba szkoda że nie było sterylki. No bo jesli Kajunia ma problemy hormonalne a chyba ma , bo ta ciaża urojona i guzek, to problem z guzkami może sie powtarzać...U mojej jamniczki tak przynajmniej było....

No, ale tfu..tfu.... Ciesze sie że malutka w formie, bużka...

Posted

Sasinko nie będę robić sterylki jeśli nic sie nie będzie działo. Nie będę Kajuni narażać na niepotrzebny zabieg i narkozę, taką podjęłam decyzję.

Basiu no troszkę się nadenerwowałam:cool3: i oczywiście szkoda, że nie było sterylki przy tej narkozie, ale się mówi trudno. Może się nie powtórzą, mam taką nadzieję:p
Z tego co zrozumiałam to nie był guzek typowy dla gruczołu mlecznego, więc chyba nie był hormono-zależny, ale o to jeszcze muszę dopytać.

Monias no mam...
Wolałabym, żeby to była torbiel, włókniak ale niestety to rak:-(rak złożony o niskim stopniu złośliwości G1. Mam nadzieję, że jego małe rozmiary oraz to, że był słabo unaczyniony, wycięty z marginesem zdrowej tkanki spowodują, że nie odezwie się już nigdy. Taką mam nadzieję i proszę aby nikt mi jej nie odbierał...

Bardzo dziękuję za ciepłe słowa i zainteresowanie Kajunią:loveu:
Monias dla Rózi buziaki od moich suczydełek:loveu:, które też zaraz zajmą mi pół łóżka:evil_lol:

Posted

Moja mama miała wycinanego raka, który "nazywał się" jakoś tak samo - o niskim stopniu złośliwości G1 - i nie wrócił. Pamiętam, jak chirurg mówił, że w 90% takie przypadki nie dają przerzutów. Wiem, że to pewne uogólnienie, ale co tam... ;) Trzymam kciuki :loveu: