Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Michalek od wczoraj wieczor juz u mnie! Odebral go szwagier, bo my chwilowo bez samochodu.:roll:
Wlasnie go przed chwila wykapalam, i mu koltuny z tylu powycinalam. On jest naprawde piekny:loveu::loveu:, o wiele piekniejszy niz na zdjeciach. Pozatym jest kochany, odwazny, nieboi sie niczego, i czysciutki w domu. Fajny piesek, naprawde!
Niedala bym mu za nic wiecej niz 5 lub 6 lat. Zeby ma ladne, i biegac chce, cieszy sie, skacze, i jest przemilutki.
Teraz schnie w cieplutkiej lazience przy grzejniku.:p

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAA!!!!!!
:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Reksiu kochana dziękuję jeszcze raz za dom dla Michasia tzn. Rubina !:loveu:

Posted

Wykorzystam ten watek zeby podziekowac Kikou- duza buzka :calus:i wielu innym osobom ,w imieniu trzylapki Nory z poznanskiego schroniska, w zoraganizowaniu transportu .:Rose::Rose::Rose:Ciesze sie ,ze piesek dojechal do Stuttgardu

Posted

iwa77 napisał(a):
Teapot wielkie dzięki za wystawienie bazarku.
A my dzisiaj z Gabryniem gnaliśmy po południu do weta - qpka znowu gorsza i pojawiły się wymioty ... mimo ścisłej diety - tylko RC Intestinal.
Dostaliśmy kolejne zalecenie : Gabrynio ma brać Debridat przez co najmniej 2 miesiące...
Nie ma końca temu chorowaniu i te tablety na tony :-(:shake:

Kurcze, a miało być już "z górki"...
Trzymajcie się mocno!

Posted

Teapot wielkie dzięki za wystawienie bazarku.
A my dzisiaj z Gabryniem gnaliśmy po południu do weta - qpka znowu gorsza i pojawiły się wymioty ... mimo ścisłej diety - tylko RC Intestinal.
Dostaliśmy kolejne zalecenie : Gabrynio ma brać Debridat przez co najmniej 2 miesiące...
Nie ma końca temu chorowaniu i te tablety na tony :-(:shake:

Posted

[quote name='xxxx52']Wykorzystam ten watek zeby podziekowac Kikou- duza buzka i wielu innym osobom ,w imieniu trzylapki Nory z poznanskiego schroniska, w zoraganizowaniu transportu .
Ciesze sie ,ze piesek dojechal do Stuttgardu

Wprawdzie teraz na wątku "króluje"nasz chorowity Gabryś ale...
muszę Wam koniecznie przedstawi dziewczynke z Poznania, której udalo sie pomóc z transportem dzięku "męczeniu" wielu ludzi w sumie o transport dla Rubinka. Szczególne podziękowania należą sie Bambino, która bez jednej sekundy namysłu zgodziła się przywieźc sunie do mnie, bez Jej pomocy ani Fama (bo ona ma na imię Fama a nie Nora;)) ani Rubinek nie byliby już w kochających domkach tymczasowych i/lub stałych...

Ta sunia tak łapie za serce, jest taka grzeczna, że aż mi sie ryczec chce jak sobie ją przypominam...jak ona grzeczniutko siedziała w aucie tyle godzin jak trusia...a w nocy u mnie spała z tym moim biedakiem Promykiem na jednej poduszeczce.....cudowna sunia, rodzina jej nie odebrała z kliniki po wypadku z tramwajem.....:shake::shake:

Posted

No to ja tez chce podziekowac wszystkim ktorzy pomogli w transporcie Rubinka do mnie, a zwlaszcza Kikou:loveu::loveu:, ktora tak o niego walczyla.:cool3:
Mimo poczatkowych klopotow z transportem, udalo sie!
Rubinek to przekochany piesek, taki milutki, taki pieszczoch.
Widac ze dbal wlasciciel o niego, i ze dobre mial zycie. Nieboi sie zadnych ruchow czy podniesionej reki, jest mily do wszystkich ale nie nachalny, czysciutki w domu, a pozatym uwielbia byc noszony na rekach i siedziec na kolanach. Widac ze byl duzo noszony, bo na dworze to chwilke idzie, a potem staje na tylnich lapkach, opiera sie o noge, i prosi zeby go na rece wziasc. Jak go wezme, to siedzi zadowolony taki, i oblizuje mi cala twarz i szyje:evil_lol:.

Posted

Reksiu kochana - cudowne wiadomości o Rubinku ! :loveu:
Mam nadzieję ,że znajdziesz chwilkę i pokażesz nam jakieś foteczki Rubinka po salonie SPA jaki mu zafundowałaś :loveu:

Kasiu - cudowna ta sunieczka , tak się cieszę ,że ma domek :loveu:

Posted

Reksiu21 napisał(a):
Iwonko, a doszly te 50zl odemnie na karme Gabrysia?

Tak dotarły do mnie przedwczoraj , Bardzo , bardzo jeszcze raz dziękujemy z Gabryniem :loveu:

Posted

Dostałam wieści od Pani Eli o Misiu - jednym z bohaterów tego zbiorowego wątku.Misiu ma się dobrze ,aklimatyzował się dość długo ,ale już się zadomowił na dobre. Lubi sobie pospać w fotelu jak przystało na seniora , ale też chętnie bawi się z kotkiem. Co ciekawe wet w Brzeszczy ocenil Misia na 14 lat czyli więcej niż nasz wrocławski lekarz .Misiu zdrowotnie ma się nie najgorzej , ma problemy tylko z wypadającą rzepką i wtedy troszkę kuleje.

A oto nasz kochaneńki Misiu :

Posted

przepraszam za off

Mała czteromiesięczna sunia szuka na gwałt tymczasu,choćby na parę dni!!!Zabrana jest z interwencji od zwyrodnialca,który chciał ją i jej siostrzyczkę utopić!Jest przemiła,cicha i śliczna,ma załatwiany dom stały! Jakby co-mój tel.508877799,gg - 3704839

Posted

piękny.....jak nie ten sam....

a ja jeszcze ciągle mam resztki słomy, którą mi Rubinek-Michałek wraz ze schroniskowym jedzeniem wymiotował na wycieraczki.....:evil_lol:
ciągle nie miałam czasu sie za to wziąć....:oops:

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A nasz Rubinek to kochany piesek, chociaz ma charakterek, i zeby tez potrafi pokazac. Starsza corka uwielbia go, i tuli ciagle, a on jak ja zobaczy to cieszy sie jak wariat. Lubia sie bardzo.

• 2 weeks later...
Posted

Cioteczki kochane bardzo dziękuję ,że pamiętacie o biednym Gabryniu.
U nas właściwie bez wielkich zmian - ciagle mamy pewne problemy zdrowotne.
Choć te najgorsze biegunki odeszły już całkiem w niepamięć - kupki są niezłe i niech tak pozostanie !
Wymioty też się prawie uspokoiły.
Cały czas jesteśmy na karmie leczniczej i bierzemy Debridat.Zaczęliśmy od karmy RC Intestinal i ona chyba najbardziej pomogła w stabilizacji tych najgorszych problemów jelitowo -żołądkowych.
Zgodnie z zaleceniem dr. Raka po RC Intestinalu mieliśmy przejść na RC Sensitivity Control. Tak też zrobiliśmy i od środy jemy Sensitivity - no i niestety nie służy ona Gabryniowi ( znowu wymioty i gorsza kupa )
Na dodatek karma ta wybitnie mu nie smakuje - chyba przez ten rybi zapach i smak.
Bylismy dzisiaj znowu u doktora ( niedawno wróciliśmy) no i zmieniamy karmę na RC Hypoallergenic w nadziei ,że może ta będzie dobra.Zamówiłam ją już ,w poniedziałek kupię kolejny worek ...
Na szczęście kupiłam mimo ,że drożej wychodzi , mniejszy worek RC Sensitivity Control , bo teraz zostałabym z wielkim worem karmy ktorej pies nie może jeść. Chyba będę zmuszona wystawic kolejne bazarki , bo to wszystko trwa i niestety odstrasza potencjalnych chętnych do adopcji.
Problemy skórne zwłaszcza silny łupież i świąd oraz wypadanie sierści wracają do nas jak bumerang.
Chcemy jak najdłużej wytrzymac bez ponawiania kuracji sterydowej i liczymy ,że karma nam w tym pomoże.Kupuje Gabryniowi tez leczniczy szampon Alervet - no i się co tydzień kąpiemy.
Dr Rak powiedział ,że Gabrynio jest psem specjalnej troski i w warunkach schroniskowych natura by już go pokonała ... Ale my się nie damy !!!
Poza tym Gabrynio przytył trochę - ale po kastracji , sterydach i na Intestinalu, który jest bardzo kaloryczny było to nie do uniknięcia ( jak wychodził ze schronu mial 7 kg teraz ma 8,2 kg ) ale do grubasa jeszcze mu daleko i teraz na innej karmie mam nadzieję ,że utrzymamy wagę , a może nawet troszkę zbijemy. Nie dopuszcze do otyłości !
Gabrynio jest nadal bardzo lękliwy choc nie ma porównania z tym co bylo na początku. Otworzył się bardzo i nabiera pomalu odwagi , pewności siebie.
Psów się nadal boi ( w schonie dostał taka szkołę ,że nie może tego zapomnieć ) , co ciekawe nadal bardzo mało szczeka .Uwielbia wręcz jeździć samochodem - jak schodzimy do garażu to zaczyna taniec radości i śpiewa po swojemu.. Jest wielką przylepą ,oby jak najbliżej nas wtedy jest ok.
Jest bardzo kochanym psiakiem , jego się nie da nie kochać !
To parę zdjęć z przed Świąt ze spacerku w parku z moim TZ,ostatnio nie robiłam fot, ale obiecuję ,że będą ...