Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jejku...jak Gabrynio jest taki chorowity...
to dom musi być naprawde porządny i wyjątkowy....

ludziska niestety czasem nie mają cierpliwości i/lub chęci na wydatki...dla chorych biedaczków...

Posted

kikou napisał(a):
jejku...jak Gabrynio jest taki chorowity...
to dom musi być naprawde porządny i wyjątkowy....

ludziska niestety czasem nie mają cierpliwości i/lub chęci na wydatki...dla chorych biedaczków...

a czasem pieniędzy :-(

Posted

[quote name='iwa77']Cały czas myślę jak wyekspediować Michasia do Niemiec do Reksiu , cholera tak daleko :roll:

A Gabryś biedulek cały czas choruje

Iwa, spóbuj może z Ciapuś się skontaktować - Astra staruszka ma jechać do Niemiec za jakiś czas, może w tym samym kierunku i może mają transport.

http://www.dogomania.pl/forum/f28/fpr-zwp-staruszka-astra-tak-bardzo-chce-zyc-pomocy-133172/index6.html

A Gabrysiowi życzę zdrówka!!

Posted

Ffrubko -dziękuję ,że czuwasz :loveu:
Dostałam tylko taką odpowowiedź ,że po Astrę przyjeżdża jej nowa Pani z Niemiec - czyli nici z tego :shake:

Posted

A cóż ja mogę więcej jak nie czuwać :eviltong: To Ty tu naszą BOSSową jesteś i wielki szacunek za to dla Ciebie.

Przy okazji grzebania na dogo trafiłam do Loczka, który będzie do Niemiec jechał. Kierunek nie do końca chyba ten sam, ale może coś się da zmontować - w każdym razie sprawdzić warto. Ja średnio się w tym orientuję, więc podsyłam linka..

http://www.dogomania.pl/forum/f28/dziadek-loczek-11-lat-w-schronie-obecnie-w-hoteliku-dom-potrzebny-133615/index12.html#post12037245

Posted

Musze popracowac nad kolezanka, ale watpie ze sie uda. leci samolotem do Czestochowy 7go, i wraca tydzien pozniej samochodem, ale bedzie samochod pelny, wiec watpie ze mi zabiora. pOzatym ona to by jeszcze wziela, ale czy jej szwagier, ktory prowadzi, tez psy lubi, to niewiadomo. Ale niezaszkodzi zapytac. Cos znajdziemy.

Posted

Reksiu21 napisał(a):
Musze popracowac nad kolezanka, ale watpie ze sie uda. leci samolotem do Czestochowy 7go, i wraca tydzien pozniej samochodem, ale bedzie samochod pelny, wiec watpie ze mi zabiora. pOzatym ona to by jeszcze wziela, ale czy jej szwagier, ktory prowadzi, tez psy lubi, to niewiadomo. Ale niezaszkodzi zapytac. Cos znajdziemy.

to brzmi mimo wszystko obiecująco.....

Posted

Sprawa adopcji Gabrysia niestety nie wypaliła.
Były dwa zapytania - pierwsze jednorazowe , drugie wyglądało tak , że Państwo byli ze mną w kontakcie , przyjechali nawet do nas w odwiedziny , dzwonili itd. ale suma sumarum ze względu na to ,że Gabrynio jest chorowity nie zdecydowali się .

Leczenie Gabrynia (biegunki) Nifuroksazydem nie przyniosło porządanego rezultatu i ponownie włączony był antybiotyk .:shake:
Na dzień dzisiejszy leczenie antybiotykiem i sterydem mamy zakończone
Biegunki (w ostrej postaci już nie ma ) ale stolec jest nadal lużnawy. Z tego też względu na długo utrzymującą się biegunkę i obecne rozchwianie jelitowo- żołądkowe dostalismy zalecenie przejścia na karmę RC Intestinal przez co najmniej 1 miesiąc .Potem niewykluczone przedłużenie lub przejście na RC Sensitivity Control...

Potrzebujemy ok 4kg na miesiąc (dziennie 120 - 130 gr) Gabrynio waży 7 kg.
Drogie cioteczki bardzo prosimy o wsparcie finansowe , bo kiepsko u nas z kasą.

Posted

ja mam pare groszy na pieski od Pani która daje schronienie Denarowi, Chappi i Daisy to tez z 30,- prześle na karme dla Gabryśka...

przpomnij prosze nr konta na pw

Posted

[SIZE="4"]UDAŁO SIĘ !!!!!
MICHAŚ POJECHAŁ DO SWOJEGO DOMKU DO NIEMIEC DO REKSIU
DZIĘKI NASZEJ KOCHANEJ I NIEZASTĄPIONEJ KASI (KIKOU )

DZIĘKUJĘ BARDZO Z CAŁEGO SERCA KASI ZA TRANSPORT I AGNES ZA CUDOWNY DOM

:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='iwa77']UDAŁO SIĘ !!!!!
MICHAŚ POJECHAŁ DO SWOJEGO DOMKU DO NIEMIEC DO REKSIU
DZIĘKI NASZEJ KOCHANEJ I NIEZASTĄPIONEJ KASI (KIKOU )

DZIĘKUJĘ BARDZO Z CAŁEGO SERCA KASI ZA TRANSPORT I AGNES ZA CUDOWNY DOM

:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:

Kikou mówiłam, że Ciebie kocham?

Posted

niestety na gratulacje jeszcze zbyt wczesnie....

wprawdzie znalazlam jedna Pania, ktora podwiozla go z niemiec wschodnich (tam gdzie ja jezdze) do Norymbergii i potem bardzo mila Rodzine ktora podwiozla go w okolice Stuttgardu ale do Reksiu ma ciagle niemal 300km... teraz jest u tych Panstwa, ktorzy go wiezli....

Dalam kolejne ogloszenia na niemieckich forach pomocowych, musi sie ktos znalezc kto go podwiezie jeszcze ten kawalek...juz tak wiele biedulek ma za soba....