Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

viverna napisał(a):
to się wpisuję na wątek... ostatnio spotkałam starszą panią w schronisku w poczekalni do weta. Siedziała z malutkim szczeniakiem, którego wzięła ze schronu oczywiście :/ I bardzo się dziwiła, że ona taki aktywny i wszystko gryzie i że żałuje że go wzięła... Zapytałam jej wprost, czemu wzięła psa, który ją przeżyje i trafi do schronu z powrotem jako stary i najprawdopodobniej marnie skończy... (Tak wiem, bywam zbyt bezpośrednia ;p) Stwierdziła, że nie pomyślała o tym... O tym, że młody pies ma prawo być aktywny i potrzebuje ruchu, a sama zainteresowana ledwo szła... też nie pomyślała...

....jeżeli jesteś starszą osobą, weź starszego psa, który będzie wymagał mniej ruchu, będzie spokojniejszy i raczej nie przeżyje Ciebie...

cholera..... święte słowa, a dzieje sie tak ciągle i ciągle....
dlaczego ludzie nie myślą????:hmmmm::hmmmm::hmmmm:

Posted

a może zrobić takie ogłoszenia w schronie? Jeżeli jesteś starszą osobą.... adoptuj starszego psa (oczywiście plakacik napisany z wyczuciem i apelem o pomoc starszym psiakom)...

Posted

Powiem tak , widząc jak ostatnio wyglądają adopcje z "dziadkowa" ,czyli są prawie równe zeru , każdy pomysł na "rozruszanie" jest dobry!:roll:

Posted

Iwa Ty masz zdrowie i samozaparcie!!!!Podziwiam!!
Mam nadzieje ze gabrys juz w nowym domku. Zawsze to optymistycznie wyglada dla reszty bo skoro Gabrysiowi sie uda to innym tez musi!!!

viverna rozbrajasz mnie naprawde powiedzialas tak tej babci!!!:crazyeye: no ale zgadzam sie z toba ludzie czasami sa bez wyobrazni! A dorosly pies to pies ktory od razu widac jaki jest i mozna dobrac psa do czlowieka ze beda lubic robic to samo i wogole. Co za ludzie!!! No ale w schronie licza chyba na to ze kazda adopcja jestdobra.
No tak czy inaczej czekamy na wiesci o Gabrysiu!