Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hop , hop jest tu kto ? - chłopakom pomału znudzi się prawie tylko moje towarzystwo ....nikt nie chce odwiedzić uroczych chłopaków ?:roll:

Posted

Wiesz Kasiu - obawiam się ,że przyczyna nie tkwiła w zbyt "wesołym tytule" !
Tytul zmieniłam i nic ..... ale niech tak zostanie , bo te sierotki są faktycznie skazańcami i siedzą w geriatrycznym boksie ( śmierć i łzy są tam na porządku
dziennym )
No nic , sierotki moje kochane - idziemy !

Posted

nie poddawaj sie!
już nieraz tak było, że mało kto zaglądał a potem jednak sie rozkreciło....

Misiu też ma jednego obserwatora mimo ze nadal nie wiem jak skopiowac fotki Misia w programie akceptowanym przez allegro....

czy mogłabyś mi Iwonko przesłać jedno wyraźne zdiecie Misia w jakimś popularnym formacie np. jpg? w takim samym jak Sonie

Posted

Patrzyłam dzisiaj na 16 i na zewnątrz wychodzą tylko:
- beżowy kudłatek z izolatki
- czarny kudłatek- synuś mamusi
- MISIO z tegoż wątku
- JACUŚ
- ŁACIATEK

...Po resztę trzeba wchodzić od środka. Nie dziwię im się, 24h na dobę przy -10 mrozie??????????????????? Kto by to wytrzymał??????????????? Przecież to nie husky!!!!!!!!!!!!:placz:

Posted

kikou napisał(a):
jaki beżowy kudłatek?
Michałek? czy jeszcze jakiś inny?

Jaki znowu Michałek?? O matko- michaś, misio i teraz jeszcze michałek- ciotki zlitujcie się nad biednym Koprem- nie ogarnia tego, a jest coraz gorzej!:shake:

Ma swój wątek, żebym go mogła zidentyfikować?

Posted

Koperek napisał(a):
Jaki znowu Michałek?? O matko- michaś, misio i teraz jeszcze michałek- ciotki zlitujcie się nad biednym Koprem- nie ogarnia tego, a jest coraz gorzej!:shake:

Ma swój wątek, żebym go mogła zidentyfikować?

cholerka tak mi sie napisało.... Michałek czyli Michaś....z tego wątka na którym sie znajdujemy...;)

Posted

Koperek - spoko ! - kolo o imieniu Michaś to inaczej nazywając Michałek (zdrobnienie od Michałka to Michaś ) czyli to ten sam pies.:p
Fakt mogłam go inaczej nazwać niż Michaś , bo może się pomylić z Misiem , ale tak mi jakos do niego pasowało to imię Michaś. :roll:

Jak rozumiem bezowy kudłatek jest nowy na 16- stce i został przeniesiony z izolatki - trzeba się zainteresować i zrobić mu wątek - tak ?

Kikou - ja i poddawać się , oj nie .... to nie wchodzi w rachubę !:cool1:

Zdjęcia Misia zaraz wyślę ;)

Posted

[quote name='Koperek']kikou, błagam, jak Michałek jest beżowym kudłaczem to chyba już czas na emeryturkę, co??:diabloti:

.....kurde....ma przecież troche beżowych włosów pod spodem.....

no ale kondycja faktycznie kiepska...chyba czas, jeśli nie na emeryture, to na pewno na odpoczynek jakiś.....:evil_lol::evil_lol:... no to spadam już...

w takim razie potrzebne fotki beżowego malucha....

Posted

Jakiego typu zmiany skórne ma nr 3? Czy da się to zdiagnozować w schronie? Jeżeli nie byłyby groźne dla moich zwierzaków ,to mogłabym go zabrać na DT.
Szczególnie,że mój Pokerek załapał paskudną zmianę na łokciu i boję się,że może coś dołapać,a też już jest trochę starszym psem.

Posted

Zmiany skórne u Gabrysia (nr.3) to chyba grzybica ....
Ale to jeszcze trzeba sprawdzić , bo pewna nie jestem , wydaje mi się ,że była mowa właśnie o grzybicy .

Posted

Zmieniłam po raz trzeci tytuł tego wątku - nie wiem właściwie po co ... ale chyba w swej naiwności wierzę ,że może kogoś jednak zainteresuje los tych starych, biednych psów!

Posted

to się wpisuję na wątek... ostatnio spotkałam starszą panią w schronisku w poczekalni do weta. Siedziała z malutkim szczeniakiem, którego wzięła ze schronu oczywiście :/ I bardzo się dziwiła, że ona taki aktywny i wszystko gryzie i że żałuje że go wzięła... Zapytałam jej wprost, czemu wzięła psa, który ją przeżyje i trafi do schronu z powrotem jako stary i najprawdopodobniej marnie skończy... (Tak wiem, bywam zbyt bezpośrednia ;p) Stwierdziła, że nie pomyślała o tym... O tym, że młody pies ma prawo być aktywny i potrzebuje ruchu, a sama zainteresowana ledwo szła... też nie pomyślała...

Już od jakiegoś czasu myślę intensywnie na temat ulotek o kastracji psów dodawanych przy każdej adopcji jako niezbędnik nowego właściciela, ale oprócz tego przyszedł mi do głowy pomysł na taki biuletyn informacyjny w stylu "jaki pies byłby dla Ciebie odpowiedni". W nim oczywiście informacja: jeżeli jesteś starszą osobą, weź starszego psa, który będzie wymagał mniej ruchu, będzie spokojniejszy i raczej nie przeżyje Ciebie...