iwa77 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Wątek dotyczy trzech psów - trzech biedaków, których okrutny los połączył ze sobą , skazując ich na bezdomność i lokując ich w jednym boksie numer 16 wrocławskiego schroniska !Boks - beznadziei , starości ,łez i śmierci ! Nie są oni jedynymi mieszkańcami tego boksu i każdy z nich ma swoją własną , odrębną historię .... Ale postanowiłam założyć im wspólnym wątek - w końcu razem cierpią i walczą o przeżycie! Piesek nr. 1 Misio - nr schroniskowy 2154/08 Piesek nr. 2 Michaś - nr.schroniskowy 1910/08 Piesek nr. 3 Gabryś - nr.schroniskowy 2119/08 Ogłoszenia dla psów : Pies nr. 1 - MISIO znajdziesz w poście 38 Pies nr. 2 - MICHAŚ znajdziesz w poście 45 Pies nr. 3 - GABRYŚ znajdziesz w poście 31 [SIZE="4"]UWAGA ! [SIZE="4"]PIESEK NR 1 MISIO MA DOMEK !!!!! [SIZE="4"]PIESEK NR 2 MICHAŚ MA DOMEK U REKSIU !!! [SIZE="4"]MICHAŚ NAZYWA SIĘ TERAZ RUBINEK. RUBINEK ODSZEDŁ ZA TM [SIZE="4"]PIESEK NR 3 GABRYŚ JEST W DT U IWA77 [SIZE="4"]GABRYŚ ZOSTAJE NA STAŁE U IWA 77. Quote
Isadora7 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Nr. 1 Piesek, 12 lat, czarny ze srebrnym "spodem ", krótkowłosy. W schronisku od 27.12.2008 Piesek jest z interwencji zabrany przez policję i Straż dla Zwierząt. Miał okrutnych właścicieli - był bardzo źle traktowany, poniżany, zamykany i maltretowany. Jest krótko w schronie - ale z tego co zaobserwowałam - sprawia wrażenie, że jest mimo wszystko w dość dobrej kondycji, bardzo energiczny, kontaktowy i taki w miarę wesoły. Lubi poszczekać . Dogaduje się z innymi pieskami w boksie . Quote
Isadora7 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Nr.2 Piesek, 9 lat, mały czarno- brązowy, podpalany, włos długi W schronisku od 23.11.2008 Piesek trafił do schroniska z interwencji. Ta psina przeżyła koszmar, gdyż była świadkiem napadu i morderstwa swojego właściciela. Był napad na jego dom, bardzo brutalne morderstwo (cały dom we krwi), interwencja policji i finał dla psa w schronie! Na początku pobytu w schronie piesek był bardzo przerażony i całkowicie zamknięty w sobie. Odreagowywał to co przeżył i dochodził do siebie. Z czasem troszkę uspokoił się i jest odrobinę lepiej, ale psina jest nadal bardzo przestraszona i zdezorientowana. Bardzo źle znosi pobyt w schronie i nie odnajduje się zupełnie w tych warunkach. Quote
Isadora7 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Podlinkowany banerek dla dziadeczków: Quote
Isadora7 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Nr.3 Piesek,6 lat malutki, czarny, krótkowłosy W schronisku od 22.12.2008 Został znaleziony . Piesek jest bardzo wyniszczony i ma rozległe zmiany skórne. Jest to jeden maleńki kłębuszek strachu i lęku. Strach maluje się na jego pyszczku, w jego zachowaniu. Ogonek cały czas podkulony, drży, przywiera do ziemi, stąpa niepewnie. Prawie nie wychodzi na zewnątrz, leży skulony w skrzynce w środku. Bardzo źle znosi schron i potwornie marznie. Quote
iwa77 Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Zapomniałam napisać ,że piesek numer 1 z tego wątku ma swoje imię z domu Misiu. Natomiast dwa pozostałe są jak na razie bezimienne .... czekamy na propozycje. Chłopaki - biedaki czekają na pomoc i proszą o banerek ! Quote
kikou Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 śliczne, przesmutne chłopaczki....koniecznie musimy im pomóc.... Quote
Koperek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Nr 1 jest fajniutki, taki przymilak przez kraty :) iwa, a gdzie reszta?? Ten duży, ta dziewczynka? Quote
iwa77 Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Na razie "nie kazano " , duży/średniak jest dopiero 3-4 dni i ma kwarantannę i chyba namierzają właściciela czy coś takiego . Pani Lidka prosiła aby się wstrzymać , więc zdjęcia cyknęłam ale nie wystawiam ! A dziewczynka tzn. de facto mamusia z synkiem mają osobny wątek od Kikou. No Łatek, Jacuś i dziczka to wiadomo . Ot i wsio ! Quote
Bella1 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 I wszystkie z bardzo smutną historią, takie maluchy pokrzywdzone przez los :-( Quote
Neris Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Może to zabrzmi cynicznie, ale na tę krwawą historię można dziadka wyadoptować, ludzie litują się słysząc wstrząsającą historię... Isadorko jakbyś go wyallegrowała to ja pokryję koszt. Quote
iwa77 Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Neris masz całkowitą rację ,ludzi przyciągają takie smutne scenariusze ! I dziękuję za sponsoring Allegra ! Quote
Isadora7 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Iwa dobrze wiesz że zawsze alleruję z przyjemnością dla Ciebie. Nie zawsze dopadne watki, ten znam ze zrozumiałych wzgledów. Powiedz tylko słowo.... to przypomnij mi maila (telefon znam) abym to jeszcze zrobiła na wyjeździe. Aha i taki szczegół... jednego czy wsie? Quote
iwa77 Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Twoja dobroć mnie czasami onieśmiela i wprawia w zakłopotanie , bo nie wiem czy mi życia starczy na rewanż ! Już podaje adres mailowy : psyiwy@gmail.com Wiesz ,że Allegro (zwłaszcza w Twoim wykonaniu ) ma moc sprawczą największą , więc jeżeli mogę prosić to dla całej trójki ! Quote
Isadora7 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Jaka dobroć? Co ty mówiśz? Toż takich dwóch jędz jak ja jedna nawet trzech się nie znajdzie:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
iwa77 Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Isadora7 napisał(a):Jaka dobroć? Co ty mówiśz? Toż takich dwóch jędz jak ja jedna nawet trzech się nie znajdzie:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
Isadora7 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Chłopaki dla was i ciotki dzieki której macie szanse zaistnieć. Quote
Isadora7 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Zrobiłam dziadeczkom banerek - podlinkowany :p Quote
iwa77 Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Oj super Isadorko , a ja miałam właśnie prosić o banerek , dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
iwa77 Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Piesek nr. 2 i 3 ciągle bezimienne - jak je nazwiemy ? Quote
Recommended Posts