ofcca Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 TANANA napisał(a):kingula napisał(a):A czy ktos orientuje sie jak wygladal final BOG V ? I -basenji II- husky III- malamut Tanana YUPIK UNKAS to wiem bo to my!!! GRATULACJE wszem i wobec dla UNKASA oj Edyta masz z czego być dumna! pozdrawiam iwona Quote
TANANA Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 :P Hej! oczywiscie bardzo dziekujemy za gratulacje! oby ten sezon był rownie udany jak poprzedni- tez rozpoczelismy go BOB-em Unkasowym w Głogowie! Quote
virtavalo Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 Do Aluzji: chow-chowy to psy o krótkch kufach i charczenie i wydawanie, Twoim zdaniem, dziwnych dźwięków jest u tej rasy jak najbardziej normalne. Sama ma kilka chowów i szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam sie z opinią, że stojące obok chowa psy "spaliły się"z powodu wydawanych przez niego dźwięków. Pies jak jest odważny, dobrze przygotowany to żadne charczenia mu nie przeszkadzają. A suczka, która była wystawiana w Głogowie, jest jak najbardziej poprawnym przedstawicielem rasy i nie ma wad anatomicznych, jak to ujęłaś (znam tę sunię). pozdrawiam Quote
Aluzja Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 virtavalo napisał(a):Do Aluzji: chow-chowy to psy o krótkch kufach i charczenie i wydawanie, Twoim zdaniem, dziwnych dźwięków jest u tej rasy jak najbardziej normalne. Sama ma kilka chowów i szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam sie z opinią, że stojące obok chowa psy "spaliły się"z powodu wydawanych przez niego dźwięków. Pies jak jest odważny, dobrze przygotowany to żadne charczenia mu nie przeszkadzają. A suczka, która była wystawiana w Głogowie, jest jak najbardziej poprawnym przedstawicielem rasy i nie ma wad anatomicznych, jak to ujęłaś (znam tę sunię). pozdrawiam Virtavalo napisalam ,ze sunia jet ladna ale niestety nie zgodze sie ,ze charczenie jest normalne.Charczenie u chowow nie jest wynikiem krotkiej kufy a wady w budowie przegrody nosowej a to juz wada anatomiczna ! Byl to Junior BIS wiec psy byly mlode i maja prawo byc stremowane.MOje psy wystawiane sa bardzo czesto i sa przyzwyczajone do psow "dziwnych" a wiec ciezko oddychajacych ,itp..ale to co mialo miejsce w Glogowie bylo ponad ich sily.Ta sunia charczala BARDZO glosno i bylo to naprawde deprymujace.Nie bede wnikac w szczegoly wiem jedno nie zmienie innych jedyne co moge zrobic to odmowic ustawienia mnie wobec psa ,ktory po prostu swoim zachowaniem prowokuje psy.Moj pies mial ochote zlapac charczacego chowa ...myslal,ze jest atakowany. I nie bierz mojego postu jako ataku a za wymiane opinii. Quote
virtavalo Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 Przykro mi bardzo, że masz tak okropne zdanie o chowach. Nie wiem, kto naopowiadał Ci takich bzdur np: zabijanie i zjadanie kotów, atakowanie ludzi????? itp. U chowów charczenie tak jak napisałam jest normalne. Są chowy , które maja krótsze kufy i które maja dłuższe, choć skrócone kufy. Sama mam te dwa rodzaje chowów. Jedna nie charczy i jest bardziej typu niemieckiego, takiego szpicowatego, a druga charczy, chrapie niesamowicie. Ta jest bardziej typu royalowskiego, który właśnie charakteryzuje się bardzo skróconą kufą. Ananke, sunia o której piszesz jest jak najbardziej prawidłowa. Ona po prostu głośniej wydaje z siebie dźwięki. Nie uważam Twojego postu za atak, ale jest mi bardzo przykro, jak ktoś rozpowszechnia tego typu opine o chow-chowach. Są one nieprawdziwe i to jest najgorsze. Nie każdy może hodować chowy, bo to rasa trudna i wymagająca zarówno uwagi, jak i znajomości wymagań a także dobrego doboru karm i konsekwencji w prowadzeniu. Mam nadzieję, że zainteresujesz się tymi psiakami i zweryfikujesz swoje błędne przekonanie o nich. Przenigdy nie zamieniłabym tych psów na inne.Sa one dostojne a zarazem potrafią się cieszyc jak dzieci. To niepowtarzalne psy i żadne nie mogą sie równac z nimi. pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 Aluzja, na przyszłość (masz juz nauczkę) nie stawaj ze swoimi psiakami przy tak "kontrowersyjnie" zachowujących się psach. Nie znam sie na chow-chow i dlatego nie będę zabierała głosu na temat ich charczenia itp. A na ringu przygotowawczym, choćby sam PanBóg ustawił Cię z psami tam, gdzie Ty nie chcesz, masz prawo powiedzieć NIE. Bo Ty znasz swojego psa i chcesz go jak najlepiej pokazać na BIS-ie. I masz do tego pełne prawo. I naprawdę mogłaś po prostu przesunąć się o jednego psiaka dalej lub zdecydowanie zwiększyć odstęp, aby Twój pupil się nie denerwował. Nie naskakuj tak bardzo na chow-chow; inne rasy tez mają swoje wady w wyniku działalności człowieka. Chore-niechore, ale kochane. A na przyszłość stawaj dalej od chow-chow i masz po problemie., OK? Pzdr. Quote
tufi Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 A czy jakas dobra duszyczka poda stawke bullterierow? :) Quote
matrix..... Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Gratuluję bardzo Unkasowi! Aluzja, to co pisze Virtavalo to wszystko prawda, chow-chow mają tendencję do charczenia niektóre nawet bardzo i nie jest to zwiazane z ich zdrowiem. A na wyborze Bis nie musiałaś przecież stać obok chowa, chociaż, tak uważam, pies wystawowy powinien być zaznajomiony z różnymi sytuacjami i nic nie powinno go denerwować. Jescze buldozki charczą i sapią także mopsy... Quote
ofcca Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 tufi napisał(a):A czy jakas dobra duszyczka poda stawke bullterierow? :) psy: kl.championow HUMMER Dziedzictwo Tudora MOUNTAIN MIGHT Bullkings suki kl.posrednia LANCIA THESIS Dziedzictwo Tudora REVOLUTION MATRIX Buteo kl otwarta DALLILA SALEN Dziedzictwo Tudora miniatura bull terier suki mlodziez SERA De Bullock posrednia JENNA SMALL Zona Bulls pozdrawiam iwona Quote
Aluzja Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Napisalam juz kilka razy ,ze nie dam sie ustawic kolo chow chowa:-) Hmm nie chce juz rozwijac dyskusji na temat chowow.Jednak nadal sie nie zgadzam ,ze charczenie jest normalna oznaka zdrowia-hodowla poszla bowiem nieco w zlym kierunku .Kosztem zdrowia piekne glowy. Quote
bonia Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 To Twoja sprawa , czy się zgadzasz czy nie z tym , ze chow-chow charczy taka jest jego budowa anatomiczna i koniec, nie doszukuj się wad budowy,czy choroby, o co chodzi jakie głowy i jakie zdrowie, troche sie zapędziłaś w ślepy zaułek.Poczytaj troche o tej rasie. Pozdrawiam Quote
Aluzja Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 bonia napisał(a):To Twoja sprawa , czy się zgadzasz czy nie z tym , ze chow-chow charczy taka jest jego budowa anatomiczna i koniec, nie doszukuj się wad budowy,czy choroby, o co chodzi jakie głowy i jakie zdrowie, troche sie zapędziłaś w ślepy zaułek.Poczytaj troche o tej rasie. Pozdrawiam YHm poddaje sie .Charczenie jest OK to zupelnie normalne to taka budowa anatomiczna calkowicie poprawna itp itd. ,ze pies sie przydusza i charczy.Zgoda pax .Macie racje. Quote
ofcca Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 tufi napisał(a):Dziekuje za bullki :) bardzo prosze Quote
ofcca Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Agasia napisał(a):A moglabym o beagielki prosic ;)? jasne! psy kl.szczeniat EMORLEN IMPERIAL OF TRAGBAND kl.mlodziezy CLAUDIUSWeinlinie kl.posrednia BRAZIL BESUNO Zephyrus EMBARGO Tel Quel kl.otwarta Fortibus Spring ENT HUSIASM kl.uzytkowa ICE CREAM English Metricaria LANBUR JUAN CARLOS SUKI kl.szczeniat COCA-LADY Gorzowska Panorama kl.ml AFERA Ginger SABI Aga i Tala kl.otwarta BOCELLA Gorzowska Panorama COLLET Gorzowska Panorama NATA Super Węchacz kl.uzytkowa SPRING MAEADOW Fortibus Fortibus X-PERT AT KUNG FU uff pozdrawiam iwona Quote
Magdalena1 Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 bardzo ładnie i bardzo grzecznie prosiłabym o stawkę yoreczków. byłabym baaaardzo wdzięczna :wink: Quote
Nitencja Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Magdalena 1 wiesz .byly 63 yorki ....... jak znajde katalog to CI napisze :) Quote
Marek z Gromem Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Oto fotka z bisów dzięki uprzejmości użytkowniczki o swoisko brzmiącym nicku mianowcie-Anabelle 8) Quote
Asiaczek Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Nitencja napisał(a):Magdalena 1 wiesz .byly 63 yorki ....... jak znajde katalog to CI napisze :) Nitencja, mam troche wolnego czasu, to napisze stawkę psów, a Ty ewent. suk, OK? PSY kl. szczeniąt DUKAT Intuicja NEMO Noeris kl. młodziezy AMAZINGBILLY BOY Sabirami ELMO Damy i Huzary GIPSY KING Clarus MOVIE STAR of Padavi's QOCCLES Yoursong WATERLOO Apage kl. pośrednia ALTREY WARRIOR Wild Fantasy CASANOVA Yorex DASTY Lacrima Caesia Camparis IB.MR. MAGIC Sasquehanna JAŚ LEONARDO Certik MERLIN Bardynela ZORIK z Megary kl. otwarta AMI Palio ARES Tuptusie Magdusi ARIN Offerta CHARON z Wernisażu MIKI IVO FRAN kl. championów TRIBUTE to Queen's Baby kl. wet. Shelewa'a JULIUS Sędzia: Katarzyna Nitka Quote
Agasia Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Wieeelkie dzieki za beagle :) A nie wie ktos przypadkiem jak tam wypadla 6 gr :>? Kto na podium ;)? Quote
Asiaczek Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Nitencja się nie odzywa, a ja już skończyłam z "zajęciami w podgrupach". Pisze więc cd. yorków suczek. SUKI kl.szczeniąt: HONEY HARRIDAN Lacrima Aurea HOT N'MAGIC Yorex LAURENE Apage LOVELY LADY Yorex ODYSSEIA Bakarat VILLANELLA Restart kl. młodzieży: AFERA ALGA Asketila AMBRA Contenders BAFFI Palmos BONI-BLU DIANA Świat Elfów C'EST LA VIE Smaragdina CASSANDRA Palio COCO CHANEL Decoris DUSIA Świat Elfów GIGI z Nagonki GRETA Oskar HATOR z łęczyckiego Grodu ILUZJA z Kociego Dworu THE HIGH SEAS Kontrakt WHEEL OF FIRE Apage kl. pośrednia: APOLLA Perlista CACY Pro Amare GREAT FINESSE FAVOURITE Varius Canis LEILA Yorex NAOMI NEW STAR Kontrakt SAINT_MICHELIN Apagera SALAMANDRA Apage SALSA Apage SZAMANKA z Jantarowej Fugi WHOOPY Stribrne prani WONDER OD LOVE restart ZIPPER InnYoki-go kl. otwarta ASTRA Żółty Marmurek FANNY Lacrima Aurea HIERARHIA Restart LUCY Inflancki Talizman MARIA BONITA GUEMART'S MARINO Box Evelyn O'MISS DAISY Jnatarowa Fuga TWISTER Stribrne prani Pzdr. Quote
Gosia Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 oczywiscie bardzo dziekujemy za gratulacje! oby ten sezon był rownie udany jak poprzedni- tez rozpoczelismy go BOB-em Unkasowym w Głogowie![/quote] Cześć Edytko- gratuluję Ci sukcesu i jednocześnie chciałam Ci podziękować, że zatrzymałaś mojego shibę, który postanowił pozwiedzać Głogów. Nie wiesz nawet, jak bardzo jestem wdzięczna. Na niektórych psiarzy można liczyć- bo przecież znamy się tylko z wystaw i właściwie z widzenia. Jeszcze raz dziękuję. :buzi: Gosia Quote
Recommended Posts