Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

flashka-g napisał(a):
a ja juz pamietam ze w pazdzierniku jak jzu mialam paszporty to nie hcieli zaswiadczen..nawet na granicy.Tylko paszporcik cyk;]

Tydzień po wprowadzeniu paszportów dla psów ja jechałam na wystawę zagraniczną. Byliśmy trochę zdezorientowani, czy same paszporty wystarczą. Ale okazało sie to zupełnie niepotrzebne, bo na granicy rzeczywiście tylko oglądnięcie paszportów i... można jechać dalej. Podejrzewaliśmy nawet, że to oglądanie paszportów to było bardziej z ciekawości, jak też ta nowość wygląda. I naprawdę było co oglądać, bo część naszej grupy miała paszporty wydane w Polsce, a ja np. w Holandii. Niby podobne, ale te holenderskie plusowały swoja jakością. Niestety.
Pzdr.

Posted

ja własie wrociłam;] z wyprawy dogomaniackiej;] a więc Drako od Roona7 Najlepszy Junior w rasie;]a Puz z Puzonem NpwR.
Shanny to ty byłas na Bisie Juniorów z seterem///Taka blondynka w okularach???Bo chyba ja stałam za Toba zaraz z Huskym;]

Posted

Nie wiem, jakie jest zdanie innych z gr. V, ale mnie podobał się sędzia z Rosji - pan Eugeni Stasovic Kuplauskas. Jezeli chodzi o baski, to posędziował dokładnie tak, jak ja bym ustawiła stawkę. I żeby nie być posądzoną o samochwalenie, to od razu powiem, że mój Gusio-Pręgusio nie zdobył BOB-a, bo - wg słów sędziego- jeszcze jest za młody (ma dopiero 13 miesięcy). Sędzia prezycyjnie wyłapywał niedoskonałości psiaków i tu należą Mu się duże brawa. Ale z tym tematem przeniose się na topik "Skandale sędziowskie", chociaż, jaki to skandal, że sędzia sędziował obiektywnie...? (podkr. jeżeli chodzi o baski). A jakie jest Wasze zdanie?
Pzdr.

Posted

Carie napisał(a):
Ja już też wróciłem, Carie dostała CWC i NSWR dzięki Marta za wystawienie Carie jutro będę miał czas to mogę coś przepisać z katalogu .

Nie ma za co :oops:

Zdjęcia wyszły koszmarnie bardzo ciemne, może na kamerze jest lepiej :roll:

Posted

Leongergery, sędzia: Anna Bogucka:
PSY
kl. młodziezy:
JACK NICKOLSON Ligocka Wataha

kl. championów:
HEROS Canis Leonis
KAISER vom Matthiasberg

SUKI
kl. młodziezy:
JOANNA D'ARC Ligocka Wataha

kl. pośrednia:
CSUMI van de Amazonehoeve

kl. otwarta:
BIG ROSE Sedmidomky
BUTTERFLY z Karczewskich Szuwarów
HARFA Oaza Wschodu

I to wszystko.
Pzdr.

Posted

carotina napisał(a):
a będzie ktoś tak miły i poda mi stawke shih-tzu i wynik (chociaż same rasy :P :wink: ) BOG IX

jeszcze raz prosze :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla:

Posted

Shih Tzu, sedzia: Lubov Ilinczina Tierientieva

kl. szczeniąt
CHAMPION od Marysi

kl. młodziezy
AMOR Imperial Bohemia
BLACK BOY COCA Bast
CODY GRAND Hajan Polonia
ONLY YOU FOREVER Bohemia Acro

kl.pośrednia
BOCCACIO GRAND Hajan Polonia
HAMLET Bohemia Acro

kl. otwarta
DAY BREK Bohemia Acro
MAGNAT Acte

SUKI
kl. szczeniąt
ADAMARIA Ademaria
CHIBO od Marysi

kl. młodziezy
ANABEL Imperial Bohemia
CARINA Bombers
CLEA Bombers
EXKLUSIVE Alikana
QUEEN STAR Bohemia Acro
Na przykład SIN

kl. pośrednia
BOLOGNA GRAND Hajan Polonia
BRANDY GRAND Hajan Polonia
OCARINA Acte
TORA Astarte Gold

kl. otwarta
ASTATE GOLD Bohemia Acro(wpisana pod nr 1281 i 1282; jakaś pomyłka organizatorów)
SOPHIE Grandiflora

Pzdr.

Posted

Owczarek szkocki długowłosy, sędzia: Aleksandra Lubaszka:
PSY
kl. młodziezy
ALIAD ASSAWDA od Mohtarów

kl. pośrednia
ENGEL BLACK Lohvien

kl. otwarta
DAABOUL MALAK od Mohtarów
DAGAR z Psiej Oazy

SUKI
kl. młodzieży
ALLULU AL ASWAD od Mohtarów
GINA LOLO IN BALCK Vom Hof Kothe

Pzdr.

Posted

Koleżanki i koledzy, obiecałam, że podam dane z katalogu, to podaję. Staram się dotrzymywać danego słowa. Będę na DGM jeszcze ok. 20-30 min. i kończę na dzisiaj. Aby dojechać do Głogowa wstałam o 0.00 (po 4 godzinach snu) i spać mi sie chce nieziemsko.
A więc, gdyby ktoś jeszcze coś chciał, to jeżeli zdążę - podam dzisiaj, jak nie - jutro wieczorem.
Pzdr.