Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

byłam święcie przekonana, że schron lub wolontariusze czynią te wysiłki poinformowania swiata, ze mają na stanie czałczała :crazyeye:!
dobrze wiemy, że większość ludzi nie umie szukac. z ta wiedza się nikt nie rodzi. to MY umiemy szukac, więc czego tego nie robimy?? a co do malamutki, bardzo charakterystycznej, to facet dzownił i prosił o info, jakby taka sunia trafiła do schronu, nikt się do niego ze schronu nie odezwał, ze jest taki pies i niech wpada identyfikować...

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O tej co ja pisałam-ze schronu z Krakowa,była tam pół roku,schron był poinformowany,że facet szuka takiego psa,a oni mu nie powiedzieli,że maja.A potem jeszcze chcieli 600,- za hotelowanie psa!:evil_lol:
No,ale skończyło się na 100,-

Posted

tia, o tej... to był przykład na ogólną sytuację. wiem, ze każdy kundel bury to nie do ogarnięcia przez schron,ale wyjatkowe przypadki - potencjalnie łatwe do wyjasnienia, to raczej POWINNO się tym zajmować. np jako działanie schronu przeciw bezdomności :razz:.
pytałam kiedys, czy był czip sprawdzany - pewnie był,ale napiszcie słówko ku pewności..

Posted

sleepingbyday napisał(a):

pytałam kiedys, czy był czip sprawdzany - pewnie był,ale napiszcie słówko ku pewności..

Nie był sprawdzany bo nie mamy czytnika w schronisku a czytnik który podarował dogomanii jeden z lekarzy..hmm...pojechał sobie do Jabłonnej i nie ma go kto przywieźć a miał się znajdować w Pruszkowie, wtedy bym odebrała i sprawdziła.

Posted

gagata napisał(a):
A nie można tam pożyczyć jakiegoś czytnika na godzinę? Nie wiem, od jakiegos weta (jak robia paszporty, to mają i czytniki) albo od SM?

Już dzisiaj czytnik wraca - Kora się upomniała i będziemy miały ;) więc w poniedziałek lub wtorek zawiozę do Luki i się sprawdzi psiaki.

Posted

Pies juz powinien miec ogloszenia.Czas leci .Znalezc dom nawet dla rasowca to raczej graniczy z cudem.te psy mają szczególna psychikę...Tak łatwo je załamac.No i koniecznie kastracja to warunek!Nie wierzę w umiejetności "lotnicze" chowka...to absurd.W szelkach łatwiej było wrzucic za ogrodzenie i to wszystko...A coś o nim?:placz:
'

Posted

Dostałam telefon ze schroniska: Pies wrócił do właściciela :multi::multi::multi:.

Właściciel pojechał do sanatorium, psa zostawił pod opieką kogos z rodziny. Na spacerku dał noge. Na szczęście po powrocie pan zadzwonił do schroniska.
Można sie było spodziewać że taki pies nie mógł sie znależć z nieba, ale na szczęście wszystko skończyło się szczęśliwie. :multi:

Posted

ooo, czyli jednak latający? a ta rodzina to sie nie zainteresowała? nie dała mu znać, nie zadzowniła wcześniej do schronu???
no nic, mam nadzieje, ż ewłaściciel sobie z nimi porozmawia.
i gratulacje dla czołka :multi:

Posted

ufff... dobrze, ze tak sie to skonczylo :-)

no coz... rodzinka... z nia najlepiej wychodzi sie na zdjeciach i to z boku, zeby w razie czego mozna bylo sie wyciąć...
pewnie nie powiadomili faceta, zeby go nie denerwowac...

Posted

Podczytuję wątek (nie cierpię hopania :diabloti:) i takiej info się nie spodziewałam!!!

Bardzo się cieszę, że tak się zakończyła historia chowka!
I niestety potwierdza się powiedzenie, że z rodziną to tylko na zdjęciu....
Jeśli chodzi o opiekę nad psiakami to chyba lepszy hotelik. Ale nie każdego stać i musi się zadowolić ..."zdjęciem" ;):evil_lol: