Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam po raz pierwszy na forum.Mam pytanie,posiadam Akitę w wieku ponad 10 miesięcy,suczka,pręgowana była największa w miocie.Problem polega na tym że nie podniosło się jej jeszcze jedno ucho jest prawie w połowie opadnięte.Piesek od szczeniaka dostawał kompletny pokarm plus witaminy.Czy to się zdarza u Akit?:cool1:

Posted

[quote=Lobo-Luna;11507729}Problem polega na tym że nie podniosło się jej jeszcze jedno ucho jest prawie w połowie opadnięte.Czy to się zdarza u Akit?:cool1:
Najwiekszy szczeniak w miocie karmiony dobrą karmą i jeszcze witaminami może przerosnąc swoje rodzeństwo i nie spelniać wymogów rasy np. wyższa wysokość w kłębie ale uszy to się do tego nijak nie mają. Rozumiem, że Twój pies ma rodowód , więc jest to problem, proponuję kontakt z hodowcą. Moi znajomi wiązali taśmy u podstawy uszu westcikowi ale był znacznie młodszy, podobnie robili znajomi z shetlandem, ale ich suczka miała tatuaż w uchu więc podejrzewali jakies uszkodzenia. Oboje uporali się z problemem.

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Ewtos ale szeltiki nie powinny mieć stojących uszu - po co więc je stawiać?:crazyeye: Wedle wzorca 1/3 ucha powinna być klapnięta.:shake:

Tego to ja nie wiem , ale sunia chodziła z podwiązanym uchem ,koleżanka dzwoniła do hodowcy z Białegostoku , kazali jej tak robic i masować ucho, może ten przechył był zbyt duży.