Pajhoni Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Byłam dzisiaj z moją 3miesięczną suczka u weterynarza na szczepieniu. Przy okazji lekarz powiedział że ma zapalenie spojówek. Rzeczywiście ostatnio zauważyłam że zbiera jej się więcej wydzieliny w kącikach oka. Codziennie przemywam jej oczy przegotowaną wodą i od czasu do czasu płynem do oczu Hery. Spytałam weterynarza co w związku z tym zapaleniem ale jakoś nie bardzo chciał udzielić mi informacji :( Powiedział że można spróbować kupić w aptece preparat który używają osoby noszące szkła kontaktowe. Dodam że mama mojej suczki od zawsze miała problemy z zapchanymi kanałami łzowymi. Przepychaliśmy jej je u weta ale to nic nie dało. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Quote
g@l@xy Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 dziwny wet że w sumie nic Wam nie doradził. Pytanie tylko czy pies rzeczywiście ma zapalenie spojówek czy łzawienie spowodowane rosnącymi włoskami które podrażniają oko.... Szczerze Ci powiem że bym raczej zmieniła weta. Quote
g@l@xy Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 wiesz co ja bym poszła żeby te oczka obejrzał inny wet i stwierdził czy to stan zapalny czy poważniejsza infekcja czy też zwykłe podrażnienie. Trudno doradzać coś na odległość i trudno proponować jakieś leczenie jesli się nie widzi realnie. Jeśli to infekcja i poradzę Ci zwykłe kropelki ze świetlika to i tak ona się rozszerzy , świetlik nie pomoże, leczenie będzie dłuższe i nie wiadomo na ile skuteczne. Dlatego udaj się do kogoś kto się na tym zna i kto przede wszystkim obejrzy to realnie nie wirtualnie. Quote
Pajhoni Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Też pomyślałam że to może być spowodowane rosnącymi włoskami. Bo naprawdę jej oczy są w bardzo kiepskim stanie. Doi tej pory było dobrze, przemywałam jej oczy codziennie i nie było problemu ale od kilku dni moja sunia ma po prostu non stop mokre okolice oczu. Aż się z nich leje :( A weta kilkakrotnie pytałam co z tym zrobić i nie odfpowiedział mi nic konkretnego. Dodam że zaczęłam jej wiązać kucyczka żeby jej nie wchodziły włosy do oczu ale mimo wsztystko wchodzą bo są za krótkie żeby wszystkie zebrać w kucyk. Poradźcie coś :( Quote
Recommended Posts