Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwulatek. Jeden z dwójki oclanonych przez szczeciński TOZ. Kolega z kojca prawie-jamnikowatej suczki. :razz:

Jest zdecydowanie w typie Jack Russell Terriera, ma nawet obcięty ogonek.

"Prawie idealny", bo ma jeden "defekt" - nie toleruje kotów.
Do dzisiejszego dnia Reksio był jedynym z ponad 300 anonimowych psów szczecińskiego schroniska. Nie wyróżniał się niczym szczególnym spośród 30 innych mieszkańców jego boksu. Nie miał nawet imienia. A jednak został zauważony - można pokusić się o stwierdzenie, że złapał Pana Boga za nogi, bo udając się dziś do schroniska, planowałyśmy wziąć całkiem innego psa. :roll:

Byłam co do niego niepewna. Wydwało mi się, że zdążył już zdziczeć w schronisku, bałam się, że mnie ugryzie, że nie będzie potrafił chodzić na smyczy i że będzie czekała nas ciężka przeprawa, żeby doprowadzić go do "normalności".
Nic bardziej mylnego. Reksio jest niezwykle usłuchany, na spacerach trzyma się blisko nogi, potrafi chodzić na smyczy i ogromny z niego miziak. :loveu:
Na spacerach wołał dostojnie kroczyć po chodniku, niż moczyć się na trawie. Entuzjastycznie zareagował również na propozycję zabawy z kijkiem, ale kiedy do zabawy zachęcała go jego towarzyszka, igorował ją - uwielbia kontakt z człowiekiem.

Kontakt: 506249144 (Monika).

Pomoże ktoś z banerkiem? :roll:

Ogłoszenia Reksia:
[url=http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3294]Forum Fundacji Pro Equo / Reksio - czy kto

Posted

Jestem w Reksiu zakochana. :roll:

Gdyby nie to, że w wakacje wyjeżdżam i nie będzie mnie przez dłuższy czas, na bank zagrzałby u mnie stałe miejsce. Niestety nie mogę sobie na to teraz pozwolić...

Jego zachowanie, podobnie jak wygląd jest w typie rasy Jack Russell Terrier - uwielbia biegać, wysoko skacze, o zabawie z kijkiem już nie wspomnę. :loveu: Dziś od razu mnie poznał, cieszył się straszliwie. I był zdecydowanie weselszy niż wczoraj.

Zdjęcia nie do końca odzwierciedlają to, jaki jest uroczy. W schronisku też wmieszał się w tłum psów i gdyby nie przypadek, z cała pewnością nie odkryłybyśmy, że jest taki wspaniały.

Tylko ta jego niechęć do kotów, echh.

Dziękuję Wam za obecność i w tym wątku. Razem możemy zdecydowanie więcej, cieszę się, że jesteście. :loveu:

Posted

DG, dziekuje za banerek i za umieszczenie Reksia w sygnaturze. ;) To wspaniały pies, był dziś przejazdem u mnie jakąś godzinkę, nic nie obsikał mimo, że po wejsciu wypił miskę wody i ewidentnie mu się chciało - co było widać po wyjściu na dwór. Uwielbia miziane, chciał, żebym smyrała go po klacie.

A jutro prawdopodobnie straci jajka... :razz:

Posted

Dziękuję wszystkim, którzy umieszczają Reksia w sygnaturach.

Reksio jest teraz w DT i jeśli do poniedziałku nikt się po niego nie zgłosi, znowu będzie musiał trafić do zimnego kojca. Pomóżcie... :shake:

Posted

Reksio dochodzi do siebie po kastracji.

A w dzisiejszej Kronice, o 18 ma pojawić się w szczecinskiej kronice. I w ogóle do TOZu przychodzą ludzie, którzy są nim zainteresowani. Czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń. :loveu:

Posted

REKSIO MA DOM! :loveu:

Tym razem skuteczna okazała się nieco starsza metoda - ogłoszenie na słupie. Po Reksia przyszła 50letnia Pani i od razu zabrała go do domu.

Nowy Rok zaczyna się wspaniale. :loveu:

Ale szykujcie się na kolejne wyzwania, bo jutro jedziemy po dwa kolejne psiaki! :evil_lol:

Posted

Ale super!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Wiesz Monika, myślę, że na pewno zgłoszę się do TOZu w lutym, to naprawdę wspaniała sprawa pomagać tym psinkom i znajdować im nowe domy!

Monika mam prośbę. Jak będziesz w schronisku, po nowe pieski, mogłaś zobaczyć czy jest ta sunia adopcja - adopcje - psy - 2178/08 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie myślę, że ona też ma włosy zamiast sierści albo czy są pieski z włosami? Proszę :)