szczecinianka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Dwulatek. Jeden z dwójki oclanonych przez szczeciński TOZ. Kolega z kojca prawie-jamnikowatej suczki. :razz: Jest zdecydowanie w typie Jack Russell Terriera, ma nawet obcięty ogonek. "Prawie idealny", bo ma jeden "defekt" - nie toleruje kotów. Do dzisiejszego dnia Reksio był jedynym z ponad 300 anonimowych psów szczecińskiego schroniska. Nie wyróżniał się niczym szczególnym spośród 30 innych mieszkańców jego boksu. Nie miał nawet imienia. A jednak został zauważony - można pokusić się o stwierdzenie, że złapał Pana Boga za nogi, bo udając się dziś do schroniska, planowałyśmy wziąć całkiem innego psa. :roll: Byłam co do niego niepewna. Wydwało mi się, że zdążył już zdziczeć w schronisku, bałam się, że mnie ugryzie, że nie będzie potrafił chodzić na smyczy i że będzie czekała nas ciężka przeprawa, żeby doprowadzić go do "normalności". Nic bardziej mylnego. Reksio jest niezwykle usłuchany, na spacerach trzyma się blisko nogi, potrafi chodzić na smyczy i ogromny z niego miziak. :loveu: Na spacerach wołał dostojnie kroczyć po chodniku, niż moczyć się na trawie. Entuzjastycznie zareagował również na propozycję zabawy z kijkiem, ale kiedy do zabawy zachęcała go jego towarzyszka, igorował ją - uwielbia kontakt z człowiekiem. Kontakt: 506249144 (Monika). Pomoże ktoś z banerkiem? :roll: Ogłoszenia Reksia: [url=http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3294]Forum Fundacji Pro Equo / Reksio - czy kto Quote
szczecinianka Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 A, zapomniałam dodać, że pies jest pod ciągłą opieką weterynaryjną, jest zaszczepiony, wkrótce zostanie odrobaczony i wykastrowany. :roll: I czeka na przyjaciela na całe życie... Quote
katarzyna kuczewska Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 pieknie razem wygladaj Reksio i jamnikowata sunia szukaja domu Quote
wtatara Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 on jest piękny Co do bannerków to jest dziewczyna , która robi ekspresowo. dam Ci link http://www.dogomania.pl/forum/f38/bannerki-dla-psow-w-potrzebie-fotoblogow-120942/ Quote
katarzyna kuczewska Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 chciałam dodac ze Reksio jest idealny! nie kazdy lubi koty :) Quote
.::Blue_Lagoon::. Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Ja nie lubię kotów. :evil_lol: Taki ideał i nie ma jeszcze domku...:shake: Powinni się o niego bić.:loveu: Hop do góry! Quote
szczecinianka Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Jestem w Reksiu zakochana. :roll: Gdyby nie to, że w wakacje wyjeżdżam i nie będzie mnie przez dłuższy czas, na bank zagrzałby u mnie stałe miejsce. Niestety nie mogę sobie na to teraz pozwolić... Jego zachowanie, podobnie jak wygląd jest w typie rasy Jack Russell Terrier - uwielbia biegać, wysoko skacze, o zabawie z kijkiem już nie wspomnę. :loveu: Dziś od razu mnie poznał, cieszył się straszliwie. I był zdecydowanie weselszy niż wczoraj. Zdjęcia nie do końca odzwierciedlają to, jaki jest uroczy. W schronisku też wmieszał się w tłum psów i gdyby nie przypadek, z cała pewnością nie odkryłybyśmy, że jest taki wspaniały. Tylko ta jego niechęć do kotów, echh. Dziękuję Wam za obecność i w tym wątku. Razem możemy zdecydowanie więcej, cieszę się, że jesteście. :loveu: Quote
katarzyna kuczewska Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 piekny jest idealnyy psiak dla ludzi kochajcych spacery i ruch na swiezym powietrzu Szczecinianko popros zdolne cioteczki o banerek dla Reksia i byc moze alegro Quote
wtatara Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 na pierszej stronie podałam Wam link do bannerków Quote
szczecinianka Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 DG, dziekuje za banerek i za umieszczenie Reksia w sygnaturze. ;) To wspaniały pies, był dziś przejazdem u mnie jakąś godzinkę, nic nie obsikał mimo, że po wejsciu wypił miskę wody i ewidentnie mu się chciało - co było widać po wyjściu na dwór. Uwielbia miziane, chciał, żebym smyrała go po klacie. A jutro prawdopodobnie straci jajka... :razz: Quote
szczecinianka Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Dziękuję wszystkim, którzy umieszczają Reksia w sygnaturach. Reksio jest teraz w DT i jeśli do poniedziałku nikt się po niego nie zgłosi, znowu będzie musiał trafić do zimnego kojca. Pomóżcie... :shake: Quote
DG32 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 A Reksio ma jakieś ogłoszenia, jeśli tak to wklejcie linki, żeby się nie powtórzyły, to ja małego poogłaszam. Quote
katarzyna kuczewska Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 szkoda ze DT nie moze przetrzymac go dłuzej Reksiu kochany na pierwsza hooopaja dam ogłoszenie na gazeta .pl :) Quote
DG32 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 No to trzeba zacząć reklamować chłopaka jak z bajki :lol:. Quote
monis24 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 szczecinianko założyłam Reksiowi wątek na Wizażu. Tutaj jest link Reksio ze Szczecina szuka domu. - Forum Wizaz.pl Skopiowałam tekst z Twojego ogłoszenia na TOZie. Quote
szczecinianka Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Dziękuję Wam. :razz: Edytuję pierwszy post i będę dodawała systematycznie do niego linki do ogłoszen, ktore znajda sie w internecie. Quote
katarzyna kuczewska Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 podaje link na gazeta , zwierzeta http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=89207411 Quote
katarzyna kuczewska Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 ło matko chłopak juz bez.... swietne wiesci:) ale ma chłopak PR :) NO NO NO Quote
szczecinianka Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Reksio dochodzi do siebie po kastracji. A w dzisiejszej Kronice, o 18 ma pojawić się w szczecinskiej kronice. I w ogóle do TOZu przychodzą ludzie, którzy są nim zainteresowani. Czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń. :loveu: Quote
szczecinianka Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 REKSIO MA DOM! :loveu: Tym razem skuteczna okazała się nieco starsza metoda - ogłoszenie na słupie. Po Reksia przyszła 50letnia Pani i od razu zabrała go do domu. Nowy Rok zaczyna się wspaniale. :loveu: Ale szykujcie się na kolejne wyzwania, bo jutro jedziemy po dwa kolejne psiaki! :evil_lol: Quote
monis24 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Ale super!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Wiesz Monika, myślę, że na pewno zgłoszę się do TOZu w lutym, to naprawdę wspaniała sprawa pomagać tym psinkom i znajdować im nowe domy! Monika mam prośbę. Jak będziesz w schronisku, po nowe pieski, mogłaś zobaczyć czy jest ta sunia adopcja - adopcje - psy - 2178/08 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie myślę, że ona też ma włosy zamiast sierści albo czy są pieski z włosami? Proszę :) Quote
Recommended Posts