Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Te historie są takie do siebie podobne. Powtarzają sie jak echo, ludzie maja takie same miny, robia te same gesty...
Takie historie są dla mnie najgorsze, bo... są takie zwyczajne. Żadnej tragedii w ludzkim wymiarze, żadnej krwi ani łez.
zwykły do granic przyzwoitosci pies, raczej brzydki niż ładny, ani mały ani duży.
zadnej tragedii, pies zadbany, czysty, najedzony, ładna obroża i smycz. ładna młoda kobieta, czyściutkie mieszkanko. Ładny obrazek do którego niestety nie pasuje pies, który nie wyrósł raczej na yorka. I nie ma tu znaczenia czy prawdą jest , ze dziecko po pół roku życia z psem ma nagłe na niego alergię. Pies musi odejść. Pani myslała juz o schronisku (na szczęście do naszej umieralni nie przyjmują psów z powodu przepełnienia), ktoś dał tez pomysł o lince i lesie.... Chwała te kobiecie, że jednak wykonała trud i zadzwoniła do mnie. Mój kolejny ostatni pies.

Takie historie rozkładaja mnie na łopatki, bo wiem, że tym psem nikt sie nie zainteresuje , bo i czym....
Żadnej spektakularnej tragedii tu nie ma w ludzkim wymiarze.
ja wiem, jaka tragedia czeka tego psa.....

Piorun został przygarniety jako psie szczęnie. ma teraz pół roku. Wyrósł na pieska do kolanka, przeciętnego do bólu, o nie przecietnym temperamencie. To prawdopodobny powód zrezygnowania z tej psiej przyjaźni. poza tym jeszcze zdarza mu sie posikać, coś pogryźć, czyli norma.
Już go raz oddali, ale wrócił po 2 dniach, bo starsza pani nie dała rady ze szczeniakiem.
Pani mówi, że ostatni jest smutny i stara sie być grzeczny, przymilny.
Błaga o litość, wyjasniłam... Nie wybłaga...

Ten pies miał dom przez całe swoje psie życie. Teraz to straci, czyli jego świat sie zawali lada chwila.
Mnie to porusza... I jestem bezradna...

błagam o każdą ilość ogłoszeń.

Zobaczcie jak on patrzy....

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
.śliczny jest, dac go do Metra? a jaki oddział Wyborczej jest we Włocławku? z Bydgoszczy?

Nie mam pojęcia...
Każde ogłoszenie ma sens.
Kasia zrobi allegro tylko mudszę tekst napisać, a prawde mówiąc nie mam głowy...

Moze mnie nie być kilka dni na forum, prosze zadbajcie o moje psiaki...

Posted

Tekst do ogłoszeń;

Piorunek to piesek, którego życie zaczęło sie bardzo pechowo, od porzucenia. Puchate psie niemowle ktoś bez serca pozbawił nagle matki i pozostawił samo na trawniku na jednym z osiedli.
I wtedy los sie usmiechnął... Piesek został przygarniety przez pewną młodą rodzinę. Dostał od losu prezent w postaci pana, pani i małego chłopca do kochania. Otrzymał także imię - Piorun.
Państwo Pioruna włożyli wiele trudu w nauczenie go czystości i posłuszeństwa, dzielnie znosili psoty szczeniaka. Troszczyli sie o niego i dbali. Tak minęło pół roku.
Niestety pech powrócił. Piorun nie moze zostać z obecnymi właścicielami z powodu choroby dziecka.
Piorun musi odejść. Jeśli nie znajdziemy mu domu, czeka go zimna i smutna rzeczywistość schroniska.
Piesek czuje, że cos jest nie tak, jest smutny, grzeczny, przymilny.... jakby prosił o litość...

Piorun ma 6 miesięcy, sięga poniżej damskiego kolana. Ma mięciutką, puszystą sierść o ciekawej maści. Jest zaszczepiony i odrobaczony.
Piorunek to piesek bardzo żywiołowy, uwielbia biegać za patykiem i bawić się z innymi psami. Ma świetne relacje z dziećmi.
Poszukujemy dla niego domu i nowych właścicieli, z którymi będzie mógł pozostać już na zawsze.

Namiary na mnie, chętnym podam na priv.
Kasiu dodaj coś ładnego bo ja nie mam weny dzisiaj...

Posted

Już dodałam na:
-eoferty.pl
-giełdaogłoszeń.pl
-adopcje.org
-4łapy
-kupiepsa.pl
-czworonogi.eu
-spacerek.net
-przygarnij.pl
-kupsprzedaj.pl
-zoonet.pl
-bono-polska.pl
-petworld.pl
-cafeanimal.pl
-tablica.com
-schronisko24.pl
-mammisia.pl
-gumtree.pl
-petsy.pl
i jeszcze na:
-gumtree.pl
-petsy.pl
-przygarnijzwierzaka.pl
-rozgłos.net
-dwukropek.pl
-pineska.pl
-alegratka.pl
-animalia.pl
--zwierzęta.5aleja.pl

:razz:

Posted

Agata, jak dla mnie to on jest piękny i mam nadzieję że dla innych również. Czasami to właśnie w takiej przeciętności kryje się prawdziwe piękno ale oczywiście zmieniłam tytuł, tak jak chciałaś.

Trzymam kciuki aby Piorunowi sie udało, aby nie trafił do schroniska ani w jeszcze gorsze miejsce...

Posted

Kasieńko, dla mnie on też jest sliczny, chyba nie masz watpliwosci.
Ja nie chcę po prostu żeby tytuł ściągał amatorów "ślicznych" psów, bo to sie może skończyć źle. Pioruś to zwykły kundelek, dla wielu ludzi po prostu brzydki. Nie chcę nikogo oceniać, ale może jego fizyczność właśnie przyczyniła sie do takiej a nie innej decyzji tych państwa. Zawsze w takich sytuacjach zastanawiam się co by było gdyby dany pies był np. yorkiem albo innym rasowcem.... Czy decyzja byłaby taka sama?
To jest Kasiu rzeczywistość, znam to niestety na pamięć.

Tak w ogóle to sie martwię...
Kasiu sprawdź czy wpłynęły pieniążki na allegro Pioruna.

Posted

Agata69 napisał(a):

Tak w ogóle to sie martwię...
Kasiu sprawdź czy wpłynęły pieniążki na allegro Pioruna.

Agata, na chwilę obecna nic nie wpłynęło za allegro.

Czemu sie martwisz? Chodzi o czas dla Pioruna jaki dadzą mu właściciele na poszukanie nowego domu? Czy oni mówili jak długo go przetrzymają?