Martens Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 alice101 napisał(a):jak dla mnie troszke dziwne skoro nie chcesz psa rozmnazac to po co ci wiek repa? Ile razy w kółko to samo? Dziewczyna już dostała tyle wykładów, że na pewno zrozumiała o co w tym chodzi. A jeśli nie, to i tak nic nie pomoże. Wiesz, ja jako 10-12 latka nawet nie mając jeszcze własnego psa chciałam wiedzieć o psach WSZYSTKO, łącznie ze szczegółami dotyczącymi rozmnażania i regulaminu ZK. Może i dobrze, że nie miałam internetu, bo za niewinne pytanie dostałabym taką burę, że by mi kapcie spadły :cool1: Więc ja jak najbardziej rozumiem ciekawość. Quote
vikiii Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Wiesz, ja jako 10-12 latka nawet nie mając jeszcze własnego psa chciałam wiedzieć o psach WSZYSTKO, łącznie ze szczegółami dotyczącymi rozmnażania i regulaminu ZK. Może i dobrze, że nie miałam internetu, bo za niewinne pytanie dostałabym taką burę, że by mi kapcie spadły :cool1: Więc ja jak najbardziej rozumiem ciekawość. Zgadzam się z Tobą. Mam syna w tym wieku, interesuje się psami i wiem że często wchodzi na różne fora i zadaje "dziwne" pytania (jak dla mnie dziwne - dla niego ważne, bo chce potwierdzić swoją wiedzę, albo poszerzyć o coś nowego). Jestem pewna, że jakby dostał taką "burę" na dzień dobry to już bałby się o cokolwiek zapytać. Wiem, że kochacie zwierzęta, ale ..... jak pyta dziecko należy spokojnie wyjaśnić a nie na "dzień dobry" opieprzyć. Pamiętajmy, że o zakupie psa, jego rozmnażaniu, kastracj itp decydują rodzice, a nie dzieci - w każdym bądź razie ja z mężem o tym decyduję a nie nasi chłopcy. Pozdrawiam Quote
m@rtin@ Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 czy to jest możliwe, żeby suczka miała już cieczkę po pół roku? byłam w szoku jak zobaczyłam małe czerwone plamki na jej kołderce...:crazyeye: Quote
Martens Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 U małych ras to możliwe. A sunia ma pół roku, czy pół roku u Was jest? Quote
karjo2 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 M@rtin@, skoro pytanie w takim temacie, to chyba nie planujesz kryc szczeniora polrocznego, bez zrobionych badan, dopuszczenia do hodowli ;) ? Quote
m@rtin@ Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 nie nie, nie mam zamiaru! tak tylko zapytałam , bo mnie to zaniepokoiło/ zdziwiło, a nie chciałam nowego tematu pisać ;) a suczka ma pół roku i to jest zwykły kundelek, więc nie ma mowy o żadnej hodowli ;) :p Quote
Greven Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Może mieć cieczkę. Obserwuj, czy to normalna krew, a gdyby w wycieku pojawiło się coś niepokojącego, lub trwał długo (-naście dni), ewentualnie powtórzył się w przeciągu kilku tygodni, to koniecznie weź suczkę do weterynarza, zawsze istnieje ryzyko ropomacicza, albo jakiegoś krwotoku. Quote
Recommended Posts