Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

alice101 napisał(a):
jak dla mnie troszke dziwne skoro nie chcesz psa rozmnazac to po co ci wiek repa?

Ile razy w kółko to samo? Dziewczyna już dostała tyle wykładów, że na pewno zrozumiała o co w tym chodzi. A jeśli nie, to i tak nic nie pomoże.

Wiesz, ja jako 10-12 latka nawet nie mając jeszcze własnego psa chciałam wiedzieć o psach WSZYSTKO, łącznie ze szczegółami dotyczącymi rozmnażania i regulaminu ZK. Może i dobrze, że nie miałam internetu, bo za niewinne pytanie dostałabym taką burę, że by mi kapcie spadły :cool1:
Więc ja jak najbardziej rozumiem ciekawość.

Posted

Wiesz, ja jako 10-12 latka nawet nie mając jeszcze własnego psa chciałam wiedzieć o psach WSZYSTKO, łącznie ze szczegółami dotyczącymi rozmnażania i regulaminu ZK. Może i dobrze, że nie miałam internetu, bo za niewinne pytanie dostałabym taką burę, że by mi kapcie spadły :cool1:
Więc ja jak najbardziej rozumiem ciekawość.

Zgadzam się z Tobą.
Mam syna w tym wieku, interesuje się psami i wiem że często wchodzi na różne fora i zadaje "dziwne" pytania (jak dla mnie dziwne - dla niego ważne, bo chce potwierdzić swoją wiedzę, albo poszerzyć o coś nowego).
Jestem pewna, że jakby dostał taką "burę" na dzień dobry to już bałby się o cokolwiek zapytać.
Wiem, że kochacie zwierzęta, ale ..... jak pyta dziecko należy spokojnie wyjaśnić a nie na "dzień dobry" opieprzyć.
Pamiętajmy, że o zakupie psa, jego rozmnażaniu, kastracj itp decydują rodzice, a nie dzieci - w każdym bądź razie ja z mężem o tym decyduję a nie nasi chłopcy.

Pozdrawiam

Posted

nie nie, nie mam zamiaru! tak tylko zapytałam , bo mnie to zaniepokoiło/ zdziwiło, a nie chciałam nowego tematu pisać ;) a suczka ma pół roku i to jest zwykły kundelek, więc nie ma mowy o żadnej hodowli ;) :p

Posted

Może mieć cieczkę. Obserwuj, czy to normalna krew, a gdyby w wycieku pojawiło się coś niepokojącego, lub trwał długo (-naście dni), ewentualnie powtórzył się w przeciągu kilku tygodni, to koniecznie weź suczkę do weterynarza, zawsze istnieje ryzyko ropomacicza, albo jakiegoś krwotoku.