Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SOLID GOLD Barking At The Moon (41%)
TIMBERWOLF Wild and Natural (36%)
ACANA Extreme (37%)

Fish4Dogs ma mniej niż 35%, Calibra też, chyba że o jakiejś nie wiem ;). Solid Golda widziałam ostatnio w zooplusie, ale coś zniknął, może jeszcze się pojawi.

Posted

A mi przychodzą do głowy wszystkie ACTIVE, PERFORMANCE, czy SPORT. Ostatnio przeglądałam pod podobny wyznacznik to Acana, Nutra Nuggets, Bosch. Ale oczywiście z tymi "przydomkami" ;)

Posted

Właśnie ciekawostką jest to, że te wszystkie active, sport itd. wcale nie mają tak dużej ilości białka - coś w granicach 25-28%. Sama się zdziwiłam, bo teoretycznie powinny być wysokobiałkowe... No, może Acana Sport&Agility, ale i tak ma 33%, a prośba na wątku była o minimum 35% ;)

Posted

Dzięki za odpowiedzi. Wlasnie tez mi sie wydawalo, ze karmy dla psow aktywnych beda mialy duzo bialka, ale tak nie jest. Na razie chyba sprobuje Acane, bo Solid Gold faktycznie nie ma.

Posted

Delph napisał(a):
Właśnie ciekawostką jest to, że te wszystkie active, sport itd. wcale nie mają tak dużej ilości białka - coś w granicach 25-28%. Sama się zdziwiłam, bo teoretycznie powinny być wysokobiałkowe... No, może Acana Sport&Agility, ale i tak ma 33%, a prośba na wątku była o minimum 35% ;)

A to dziwne, bo jak szukałam bardziej kalorycznej tydzień temu to żadna nie miała poniżej 30 ;)

Posted

Nowe Acany mają powyżej 30 % - tzn ta seria Grain - Free czyli Pacifica, Praire Harvest i Grasslands, a także Acana Light and Fit ;) Nie wiem jak pozostale ale tych jestem pewna.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...