Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yukuś od jakiś dwuch dni jest ospały. Prawie cały dzień śpi a na spacerach, nawet wieczorem kiedy jest chłodniej siedzi i nie chce się za nic w świecie ruszyć, (i to ma być pies, który kocha biegać). Moze niepotrzebnie się denerwuje ma 2 miesiące i jeszcze się wszystkiego boi dlatego moze nie jesyt chetny do chodzenia na spacery. Może źle go karmię (przestałam mieszać suchą karme z mięsem no i właśnie od 2 dni je tylko ryż z mięskiem i warzywami)? Oki denerwuje się trochę też schudł, kurcze czy wszystko z nim ok. Może to stres zmiana otoczenia itp? Dobra pewnie panikuje a mój szczeniak zachowuje się normalnie...?

Posted

Asia, a może właśnie panikujesz?

Nie czytałem ostatnio forum na bieżąco, a jak już zacząłem, to pobieżnie. Z tego, co pamiętam, czekałaś na psa niecierpliwie i długo. Jest u ciebie chwilkę, prawda? Wybacz, jezeli cos przekręcę.

Jest mały, zmienił otoczenie, nie ma mamy, kolegów i koleżanek...

Poza tym, uwierz mi, jak dorośnie, obudzi się w nim taka "bestia", że czasem ciężko będzie ci nad nim zapanować! 8)

Myślę, że trzeba dać maluchowi chwilę na oswojenie się z nową rzeczywistością i pokazać mu "kto jest kim w państwie duńskim".

Potem będzie tylko piękniej! :lol:

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Posted

ELO!!!

jak szczeniak ma 2 miechy to szybko sie meczy... lubi duzo spac duzo jesc i duzo kup robic :) a do tego moze przyjsc stresik z nowym otoczeniem... w wieku 6 miechow powinien juz byc zwawy ciekawski i zerajacy wszystko na swojej drodze :)

Posted

No mój ma juz 4,5 miesiąca i czasami nie mogę sobie dać z nim rady. Cały czas by tylko biegał, bawił się i okropnie gryzie. W domu wszystko demoluje, a jak go skarcę to mnie gryzie i wogole mnie nie słucha. Już czasami to naprawdę nie mam sił do niego.

Posted

Asiu!

Nie zmieniaj mu karmy z suchej! Ja byłam przeciwniczką suchej karmy i zmieniłam na ryż z mięsem i jarzynami April dostała krzywicy i myślę że straciła na budowie i wyglądzie pomimo witamin w jedzeniu. :cry:

I nie należy przesadzać z bieganiem i spacerami kiedy są szczeniaczkami :)

April polubiła bieganie dopiero po ukończeniu 6 miesięcy a miałam do nie zapędy treningowe juz od 4 miesięcy jej to się nie podobało :-?

Posted

Dawałam mu Eukanubę, ale tak średnio ją lubi raczej wybrzydza. Może sa jakieś dobre w smaku karmy i o wartościowym składzie które nie rujnują portfela? Wydawało mi się że domowe jedzonko jest dobre bo bez konserwantów i robione z sercem.

Posted
Yukuś od jakiś dwuch dni jest ospały. Oki denerwuje się trochę też schudł, kurcze czy wszystko z nim ok.

Zmierz temperaturę. Jak z robalami? Jak ze szczepieniami?

Może panikujesz, ale skoro schudł i jest ospały...to ja bym chyba jednak do weta. On jest malutki i jeśli coś się dzieje, to kazda godzina jest ważna. Nic się nie stanie a Ty bedziesz spokojniejsza. Takie zachowanie nie musi, ale może być objawem bardzo wielu chorób.

Gosia

Posted

Dziękuję wam za pocieszenie i rady, chyba rzeczywiscie panikowałam. Dziś jest o wiele chłodniej no i mały dokazuje. Niestety jestem uziemiona w pracy i nie mam kiedy z nim isc do weta dopiero od poniedziałku jestem wolna no i szybko nadrobię te zalgło 8)

Posted

Asia,

Royal Canin też jest całkiem spoko,a do tego jaki ma aromat!

Jest ogólnie dostępna w slepach zoo..

A jeszcze tańsza jest Bento-Kronen -18zl kilo,jak kupisz więcej,to jeszcze bardziej się opłaci.

Szaman je uwielbia.A skład jak najbardziej odpowiedni dla szczeniaka.

Nie zawierają one tak jak Eukanuba pszenicy.Niektóre psiaki czasami bywają uczulone na gluten pszennny.

A o Acanie mam info,ale po czesku. :lol:

Posted

Moja sunia(8 lat) rok temu tez miała podobną zapaść. Z tym, że nigdy nie dostawała większych ilości suchej(przwie zawsze miała uczulenie lub po dłuższym podawaniu rozstrój żołądka). No ale kiedy się źle czuła wet poradził ostrą dietkę:chudy kurczaczek,ryż,bułeczka i po tygodniu już było oki.

Posted

ELO!!!

icek zalezy o jaki rodzaj Tobie chodzi... wiesz co jak masz czasiq to zadzwon do mojego ojca bo on w tym siedzi a ja nie chce podawac blednych danych.

nr. Jarosław 601 203 687 pytac o Acane ;)