Jump to content
Dogomania

***Spod Tesco wprost na kanapę-czyli błyskawiczna kariera ogarowatej, bitej Ledy***

Recommended Posts

• Replies 662
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panna śledziowa już po pobraniu krwi ;). Mimo, że bardzo się bała biedulka to była bardzo dzielna :lol:. Pan wet powiedział, że może mieć max 2 lata, ale tak naprawdę ciężko jej wiek ocenić po zębach bo widać, że żyła w złych warunkach :shake:. Teraz została w domu i pewnie odsypia stres ;)

Posted

Przypomniało mi sie jeszcze, że dzisiaj u weta spotkałyśmy Panią, która poznała Ledzię i pamietała ją jak błąkała się i koczowała w okolicach naszego Tesco. Pani mówiła, że próbowała ją dokarmiać, ale sunia uciekała. Czyli cały mój Ledek :loveu:. Na mnie na początku też tak reagowała. Pani bardzo się ucieszyła, ze Ledka już bezpieczna :multi:

Posted

paros napisał(a):
Widać mój post nie zapisał się :shake: śliczna jest ta wyrośnięta sikoreczka :evil_lol:
wpisuję się do pomocy :lol:

ta wyrośnięta sikora:evil_lol:jest miłością mojego syna:loveu:
chciał Maxa uprowadzić i wcisnąć w swój pokoik maleńki w bloku:lol:
a moja sunia gdy wącha usteczka sikora to musi słupek wykonać bo inaczej nie sięga:p

Posted

Głupie dogo nie chce mnie do Ledusi wpuścić :mad: albo mój głupi net...

Ona strzela miny jak moja India, identyczne, kochana :loveu:

Głaski od Folenki dla ślicznotki!
A sikorek piękny :)

Posted

Ledunia sobie pojadła, a teraz słodko śpiocha :loveu:. A dla pana Sikorka przyszedł chyba czas żeby pomyślał o produktach typu light a nie za słoninką się ogląda :evil_lol:.
Paros- dzięki za propozycję pomocy :lol:
Aha- i bardzo prosimy szanowne dogo o wpuszczanie Folenki na nasz wątek :p i za jakąś fotkę Indusi też się nie pogniewamy :lol:

Posted

Jak ja lubię tu zaglądać...
Tak tu pogodnie i optymistycznie :loveu:

Czy ja COŚ przegapiłam bom star i ślepawa, czy nie ma obiecanej fotki Leduni przy sprezentowanych księżnej wypasionych miskach? ;)

Posted

[quote name='wisela1']Jak ja lubię tu zaglądać...
Tak tu pogodnie i optymistycznie :loveu:

Czy ja COŚ przegapiłam bom star i ślepawa, czy nie ma obiecanej fotki Leduni przy sprezentowanych księżnej wypasionych miskach? ;)
Ciociu- okazałaś się największą bystrzachą :lol: Rzeczywiście w tym całym ferworze zapomniałayśmy o obiecanych fotach misek. Dzisiaj to nadrobimy- obiecujemy.
Ledusia dziś obudziła mnie donośnym szczekaniem :loveu:. Wyszłyśmy na dwór. Nie wiem czy szczekała bo usłyszała coś podejrzanego na zewnątrz czy po prostu chciało jej się sioo ;). Tak czy inaczej my już po śnieżnych szaleństwach. Ledzia uwielbia tarzać się w śniegu :loveu:
[quote name='wanda szostek']Ta chusta to fajna . Mnie się takie coś marzy, ale w formie płaszczyka i napis po bokach.
Wandziu- Tę chustę kupiłam na dogo bazarku u pinczerki i gizma. http://www.dogomania.pl/forum/f99/bandamki-szukam-domu-dla-bezdomnych-zwierzakow-kup-teraz-do-31-01-na-zywiec-126082/
Tak jak napisałam na tamtym wątku, bandamka leżała jakiś czas bezużyteczna, aż pojawiła się Leda :lol:. Rzeczywiście takie chusty przyciągają uwagę. Ludzie zaczepiają, pytają itp. ;). Może trzeba się spytać na wątku o te płaszczyki. Dziewczyny może coś wymyślą ;)

Posted

Dziś w nocy -18 stopni, Leda i inne bezdomne psy to chyba nie mają szans przy takiej temperaturze:shake:
u mnie nawet kotów na śmietniku nie widać, chyba gdzieś sie pochowały biedaki.......

Posted

U mnie -22, psy nie chciały na spacer, bo zimno im w łapki... a co z tymi co chodzą bezdomne :shake:

Evita, wrzucę tu w wolnej chwili jakąś fotkę Indii, choć do Ledy to ona niepodobna, ale miny takie same ;)

Posted

ciekawe jak wyszło badanie krwi Ledki....oby dobrze.
Folenka ja w sobote jadę "odmrażać" mój stawik w takim razie, bo szkoda mi ryb:roll:

Posted

wanda szostek napisał(a):
Ta chusta to fajna . Mnie się takie coś marzy, ale w formie płaszczyka i napis po bokach.

Polecam do takich spraw taks....
Ubrała moją Dakotkę na każdą porę roku....
Szyje płaszczyki, kurteczki to i z napisem da sobie radę.....

Posted

Dzwoniłam do lecznicy. Badania krwi Ledusi wyszły w porządeczku :p- zarówno morfologia jak i biochemia. Bardzo się cieszę, bo muszę przyznać, ze troszku się bałam ;). Sterylka ostatecznie umówiona na najbliższy czwartek na 15.00. Kciukasy będa potrzebne, oj potrzebne, bo my obie panikary :evil_lol:

Posted

evita. napisał(a):
Dzwoniłam do lecznicy. Badania krwi Ledusi wyszły w porządeczku :p- zarówno morfologia jak i biochemia. Bardzo się cieszę, bo muszę przyznać, ze troszku się bałam ;). Sterylka ostatecznie umówiona na najbliższy czwartek na 15.00. Kciukasy będa potrzebne, oj potrzebne, bo my obie panikary :evil_lol:

ooo to dobre wieści:multi: nie panikujcie , wytną i po ptakach....

Posted

evita. napisał(a):
Kciukasy będa potrzebne, oj potrzebne, bo my obie panikary :evil_lol:

Będziemy trzymać z Aresem za Was dziewczynki :cool3: :loveu:

Posted

my tez z Nelą trzymamy ...bo my tez bylysmy spanikowane ...ale juz tez jestesmy po - Nela jak tylko przytyła mozna było ciachać ...Ledusia bardzo podobna do Neli ...Nela podobna do Zanetki ...pamietasz Enia jak przyjechałas po rzeczy dla schroniska z mezem na Majdańską na Grochow ....witalysmy Cie z Nela ( zlapana przez Chrupka i Lulkę tez na ulicy i tez ogromnie spanikowaną chudą , bitą ) ... powiedzialas odrazu ze taka jak Zanetka .
Oj Enia chyba sylwestrowo na zdjeciach widac Ciebie w doborowym towarzystwie ;)
pozdrawiamy i dziekujemy za super akcje :loveu:

Posted

hankag napisał(a):
my tez z Nelą trzymamy ...bo my tez bylysmy spanikowane ...ale juz tez jestesmy po - Nela jak tylko przytyła mozna było ciachać ...Ledusia bardzo podobna do Neli ...Nela podobna do Zanetki ...pamietasz Enia jak przyjechałas po rzeczy dla schroniska z mezem na Majdańską na Grochow ....witalysmy Cie z Nela ( zlapana przez Chrupka i Lulkę tez na ulicy i tez ogromnie spanikowaną chudą , bitą ) ... powiedzialas odrazu ze taka jak Zanetka .
Oj Enia chyba sylwestrowo na zdjeciach widac Ciebie w doborowym towarzystwie ;)
pozdrawiamy i dziekujemy za super akcje :loveu:

Pamiętam Nelę i czytałam jej historie, chociaż Chrupka na dogo dawno nie spotkałam.........
aaaa i pamietam wszystko co dostałam od Was dla Węgrowa:loveu:
pozdrawiam!

Posted

enia napisał(a):
, wytną i po ptakach....

Chyba po szczeniakach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. A tak naprawdę to łatwo Ci mówić cioteczko boś zaprawiona w sterylkowych bojach, a dla nas to będzie pierwszy raz ;). Z góry dziękujemy wszystkim za kciukasy. Hankag- prosimy o foteczkę Neli dla porównania :lol:
A to porcja dzisiejszych fotek:

Tutaj widać częściowo brak ząbków...

Posted

A to obiecana fotka misek ;). Są bardzo praktyczne, bo antypoślizgowe. Niestety królewna nie zechciała zapozować w trakcie posiłku ;)

Lecimy teraz na ostatnie sioo i idziemy spać ;). Dobranoc :sleeping:

Posted

co za poczciwa kochana mordka! widać jej madrosc w oczach:loveu:
i ta łapka na łapkę:loveu:

Dziwczyny brava za detrminację, że nie poddałyscie się w łapaniu suni! godne nasladowania!;)
3mam kciuki zeby wszystko dobrze poszło!