Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam, przepraszam was z gory jesli cos mi tu nie wyjdzie ale nie kumam jeszcze obslugi tego profilu. Troche pocwicze i bedzie lepiej. Podobno macie watpliwosci co do tego jak zulus i zosia czyli moja corka sie dogadaja.
mysle ze dobrze, zosia nie jest dzieckiem piskliwym i biegajacym w kolo. Raczej nie wchodza sobie z psami w droge. No chyba ze z ratlerkiem bo to w koncu jej pies. Widzialam juz dzieci ktore na widok psa chcialy go tylko nosic na rekach i zapewniam was ze zoska do nich nie nalezy. Uwierzcie mi nie narazalabym zycia wlasnego dziecka.

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elizabull, witaj na forum. Super, że Zulusek będzie mieć domowe warunki, bo z pewnością znacznie szybciej dojdzie do pełni formy.

Trzymam za Was wszystkich kciuki, za dogadanie się Zuluska z psami, z dzieckiem i Wami.

Zasypujcie nas opowiadaniami i zdjęciami jak Wam się razem żyje.

Posted

a propos dajcie mi jakies newsy co do Zulka bo nie chce co dziennie wydzwaniac do tej pani ktorej mam numer. Chcialabym wiedziec kiedy bedzie kastrowany, oczywiscie nie powiem mezowi bo bedzie cierpial razem z Zulem:evil_lol:. jak sie czuje, czy nie marznie i jak u niego z apetytem? jeszcze jedno, ile on w tej chwili wazy? czy jest to miniatura bulla czy ten standardowy i skad wniosek ze jest z czyms zmixowany?

Posted

wiecie co, ja sie troche martwie o Zula, po 1 bo nie wiem czy on jest na tyle stabilny zeby poddawac go narkozie, a po drugie ta droga pociagiem mnie martwi. ja juz kombinuje znajomego zeby po niego pojechac ale wiecie jak to jest, za koszt paliwa to ja wole Zulkowi cos kupic czy troche w weta zainwestowac. no i caly dzien by mnie w domu nie bylo a jak wiedzie mam dziecko, a maz w szkole.
jak on wogole przyjedzie? bedzie mial smycz i obroze czy moge leciec mu kupic? a ciagnie na spacerze? moze poczekam z zakupami do wizyty przedadopcyjnej? :oops:
dobra sorry, znowu mnie ponioslo, wiecie ze ja spac nie moge w nocy. ciagle tylko mysle o Zulku, nie moge przebolec ze on jeszcze tam jest.
jedyne za czym nie tesknie to te cuchnace bączki:placz:, wiecie ze one to robia na zlosc a potem uciekaja przed smrodem:diabloti:?

Posted

Możesz kupić smycz i obrożę, oszczędzimy fundacyjnych (zresztą mocno bylejakich).

Jeśli nikt nie zgłosi się do wizyty przedad. to zorganizujemy poadopcyjną :roll: Zulusek nie może dłużej marznąć tylko dlatego, że wizyta się opóźnia.

Narkoza mu nie zaszkodzi, jest stabilny, a w pociągu mówiłam Ci już, że psiaczki sobie śpią :)

Posted

tu sie zgodze, faktycznie bez rodowodu nie mozna mowic o czystej rasie, ale co do jego wygladu to wyglada na to ze uszka ma klapniete z niedozywienia, braku sil. nasza yoga kiedys sobie tak pobiegala, ze ze zmeczenia tez jej uszy klaply. a to ze nie ma garba na pysku to o niczym nie swiadczy, nasza yoga tez nie ma jej brat i ojciec tez nie, a mama z racji tego ze jest bialym bullem ma zaokraglony pysk. wiekszosc bialaskow ma tego gaarbika z kolorami roznie bywa. reszta jego budowy, bynajmniej z tego co widac na fotkach jest bardzo bullowata, pozatym on jest wychudzony, wiec o czym my tu rozmawiamy. a nawet jak jest mieszany to mi to nie przeszkadza. fakt biore go bo mam serce do bullikow, przeciez rownie dobrze moglabym wziasc pita, ale kocham bulle.a tak naprawde to ja nie szukalam pieska do adopcji, poprostu tak wyszlo, zobaczylam go i wiedzialam ze musze go uratowac.najpierw chcialam szukac mu kogos a potem stwierdzilismy z mezem ze damy sobie rade, wazne zeby go uratowac.

co do obrozy to pytam, bo po co mam kupowac jak pani ktora przyjdzie na wizyte stwierdzi ze nam go nie da? rozumiem ze jak Zulek juz bedzie u mnie to mi go nie zabierzecie:placz:? wiem ze bedzie mu tu dobrze mimo ze nie mamy domku z ogrodem. przeciez bullki to typowe domatory a do lasu jezdzimy regularnie. zima 1-2 w tygodniu a latem nawet codziennie. wynika to z tego ze zima na bulle za zimno i jest szybko ciemno. latem mamy zawsze wiecej czasu,wtedy jedziemy nad wode, do lasu, gdziekolwiek gdzie mozna psa spuscic zeby sobie pobiegal.

Posted

Jeśli to ma pomóc przyspieszyć wizytę to mieszkamy na Szwederowie, może któraś z pań mieszka w okolicy, zapraszamy nawet wieczorem, jest mi wszystko jedno, chcę tylko żeby wszystko było załatwione jak należy i żeby potem nie było rozczarowań. Zulus ma być szczęśliwy jak najszybciej a jeśli będzie trzeba to ja dostosuje sie do wymagań jeśli będzie ktoś tak owe stawiał. Jak będę wiedziała, że Zulek u nas będzie to od razu śmigam po miske, smycz, obroże i trzy kości do chrupania. 2 duże i 1 małą.

Kiedy kastracja, Ulaa wiesz już?

A wiesz może jak długo i dlaczego on przebywał w Olkuszu?
Jak będziesz u niego to powiedz mu, że już niedługo będzie spał na miękkim materacu przy kaloryferze.

Posted

Sylwia K napisał(a):
widać?

Sylwia - ja widzę psa potrzebującego pomocy, biednego, przerażonego sytuacją! A czy on ma więcej bulla w bullu czy mniej - czy to jest dla ciebie najważniejsze? czy ważniejsze niż dla ewentualnych przyszłych właścicieli?:shake:

Elizabull witamy na dogo;)

Posted

Zulek (fajne zdrobnienie :) prawie jak żulek) był ok miesiąc w Olkuszu. Kastracja będzie w środę lub czwartek, jeśli uda się transport z Wawy to wiozę go w piątek i dalej ktoś (do dogrania właśnie) odbiera i wiezie dalej.

Eliza, fajnie, że znalazłaś jego wątek na dogo i zalogowałaś się :) :loveu:

Posted

[quote name='andzia69'] A czy on ma więcej bulla w bullu czy mniej - czy to jest dla ciebie najważniejsze?

odpowiedziałam na pytanie osoby zainteresowanej adopcja :roll:
zadała je kilka postów wyżej, poszukaj to zobaczysz, poza tym nawet je zacytowałam... więc chyba powinno być to dla wszystkich czytelne dlaczego tak napisałam andzio69...
twa wypowiedź to bardzo mocna nadinterpretacja

A zuluska radzę poobserwować w hoteliku i sprawdzić jego reakcje na różne rzeczy...
a domek najpierw prześwietlić a potem dopiero psa wysyłać

Posted

teŻ siĘ ciesze ulaa, Że dziewczyna z nk daŁa mi link do forum. DowiedziaŁam sie troszkĘ jak dziaŁacie i mam wiĘcej info o zulusie, ale szczerze przyznam, Że ciĄgle mi maŁo. Co chwilĘ nasuwa mi sie nowe pytanie. Np. Jak zulek chodzi na smyczy, czy ciĄgnie? KupiŁam mu juŻ dzisiaj obroŻe i smycz. PrzymierzyŁam naszej bullce i moŻe siĘ okazaĆ trochĘ za duŻa na zula. Pewnie ma chudĄ tĄ szyjke.

jak rozwija siĘ sprawa z transportem? ChciaŁabym Żeby przyjechaŁ jak najszybciej.

Posted

Jestem jak najbardziej za tym żeby mi domek prześwietlono, ale jesli ma to oznaczać kolejny tydzień Zulusa w zimnym hoteliku to uważam, że warto zaryzykować. Osoba która go przywiezie będzie mogła na miejscu zobaczyć nawet reakcje naszych psiaków na Zuluska. Zalogowałam się na tym forum, żeby było jasne że nie jestem anonimowa i nie mam złych zamiarów. Każdy może mi zadać pytanie jakie chce, chętnie szczerze odpowiem. Mi leży na sercu tylko dobro psa i będę cierpliwie znosić wizyty, pytania i nieufność wobec nas, bo wiem że chodzi wam tylko o to samo, czyli jego dobro.

Posted

Wszystko super, tylko ten transport z Wawy do Bydgoszczy dzieli cielaczka od ciepłego domku!

Sylwia K jaki sens ma obserwowanie psa w warunkach "trochę mniejszego schroniska?". To nie są naturalne warunki domowe.

Posted

Ulaa, odbiór z Wawy wstępnie załatwiony. Wyjechalibyśmy w sobotę z rana. W czwartek będę dzwonić jeszcze do znajomych żeby potwierdzić. Mam nadzieję, że wypali, bo jak nie to:placz:.

agaga21, ja zrobie wszystko żeby być dla niego dobrą mamą, mam tylko nadzieję że będzie grzecznym synkiem.

Posted

Elizabull, z Warszawy do Bydgoszczy napewno jest taki sam odcinek drogi jak z Chrzanowa do Bydgoszczy, czy nie mozna by zaoszczedzic dodatkowego stresu Zulusowi i odebrac go z Chrzanowa? Zglosila sie pani ktora chce pokryc koszty paliwa.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Elizabull, z Warszawy do Bydgoszczy

oj napewno nie!

Jechałam do Bydgoszczy po Megi, autem 8 godzin w jedną stronę a to było lato.
Poza tym ja z nim przyjadę w piątek a ElizaBull odbiera go w sobotę, więc się maluch prześpi ze mną i mam nadzieję, że mi gardła nie podgryzie w nocy :evil_lol: