Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doody wysylam Ci PW z nr. tel. do wizyty przedadopcyjnej.

:-(Mistinka powiadomila mnie ze nie moze zbrac Zuluska na DT.
Szukamy zatem dalej DT lub DS dla Zulusa.
Prosimy o pomoc w oglaszniu Zulusa.

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sylwia K napisał(a):
agresja domowa...

O rany, wzdragam się na samo wspomnienie tego pojęcia i tego co wyprawiał mój Beryś kiedyś. Oby Zulusek nie miał żadnych objawów agresji domowej! Ale jak to sprawdzić przed wyadoptowaniem go? To może wyjść w praniu przecież, i nie u każdej rodziny, chyba to zależy od okoliczności.

Posted

Umówiłam się na dzisiaj na wizytę przedadopcyjną w sprawie Zuluska.
Ada-jeje, lub inna ciotka która zajmuje się psiakiem jest proszona o wysłanie mi jakiegoś nr tel do siebie, bym mogła po wizycie zadzwonić i przekazać spostrzeżenia.

Posted

hanek napisał(a):
Ale jak to sprawdzić przed wyadoptowaniem go? To może wyjść w praniu przecież, i nie u każdej rodziny, chyba to zależy od okoliczności.

W hoteliku jego opiekunowie powinni to sprawdzić obserwując go, trzeba zwrócić uwagę jak się zachowuje przy misce, gdy ogryza kość, czy przejawia jakąkolwiek agresje względem człowieka i w jakich okolicznościach...

poczytajcie sobie na forum bullterier o kilku przypadkach bullków z tym schorzeniem i jak sie to skończyło...

Posted

niech idzie chłopak jak najszybciej do domu , energia go roznosi :P
potrzeba mu zajęcia jakiegoś :diabloti:
smycz mi chciał ukraść przez siatkę dziś :evil_lol:

straasznie słodki :loveu:

jak widzi ludzi to wcale nie chce w budzie siedzieć :roll: , tylko głuptak sam sobie roi krzywdę bo siatkę gryzie :shake: i ma odrapany trochę nosek i dziąsła - do człowieka chce iśc tak bardzo :(

Posted

Zulusku przepraszam Cie nie doczytalam ze to twoj oddzielny watek. DLa Zuluska prosimy o szukanie DT a jeszcze lepszy DS. Prosimy o oglasznie Zulusa. Ulka a czy Zulus ma Allegro :crazyeye:

Posted

Zulusek ma szanse na dom, kto pomoze w transporcie, domek zglosil sie z Krasnika woj. lubelskie. Potrzebny transport choc do polowy drogi, dalej juz pan sam pan po niego dojedzie. Rowniez szukamy osoby do wizyty poadopcyjnej.

Posted

Z woj. lubelskiego, do mnie nagminnie dzwonił jakiś pan odnośnie adopcji bullki Kluski. Z początku chciał ją do domu, by se mieszkała w ogrodzie w budzie. Jak się dowiedział, że jej nie dostanie, to dzwonił, że może ją zabierać do pracy. Jak to też jak dla mnie nie złote klamki, to później już dzwonił, że chce do domu...
Mam nadzieję, że to nie ten sam facet.

Posted

Nie, niestety nie mam. Jego głos dla mnie już sam w sobie źle brzmiał... a ja tak mam, że już na "dzień dobry" potrafię skreślić ludzi, bo nie podoba mi się jak gadają. On do takowych należał. Dzwonił do mnie nawet już po adopcji Klusi i pytał, dlaczego mu jej nie dałam, skoro tak długo dla niej domu szukałam. Oznacza to, że nadal szuka bulla.

P.S. On się zgadzał na wizytę przedadopcyjną, bez problemów.

Bardzo możliwe, że stworzyłby psu normalny dom. Bo w jego mniemaniu pies miałby dobrze. To po prostu ja, szukam "złotych klamek" i takie warunki dla mojego psa odpadały. Zresztą dla mnie najważniejsze było, by Kluskę adoptowała osoba zdająca sobie sprawę, że u bulli z adopcji w większości występuje agresja domowa i że adopcja bullterriera to ogromne ryzyko. Ten pan tego nie umiał zrozumieć i nie wiedział o czym do niego mówię.

(I proszę tu na mnie nie napadać, ja po prostu tak mam, że ode mnie psa bardzo, bardzo ciężko dostać, że wybrzydzam, że skreślam ludzi, potencjalnie dobrych. Psów do adopcji jest wiele, więc ja tych z przydomkiem "ok" zostawiam innym, a dla swoich potworków szukam tylko tych "super")

Posted

Chyba to jednak nie ten sam ale napewno tez bez doswiadczenia bo mowil o malym dziecku i pytal o stosunek Zuluska do dzieci a ja mu na to pytanie nie potrafie dac odp. no i ma tez kota.