***Paulina*** Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 magda_p_dg napisał(a):właśnie wróciliśmy od weterynarza. Pani doktor powiedziała że Clifford ma duży brzuszek. Waży 1 kg a ma 9 tygodni. Napiszcie proszę czy to bardzo dużo?? Ile w tym wieku ważyły wasze psiaki? Rodzice Clifforda ważyli 2 i 2.5 kg. Czy jest możliwe żeby nasz pies ważył 4 kg???? może my mu za dużo karmy dawaliśmy? ile powinien jeść taki łobuziak????? Mówisz że to dużo??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Moja miała 9 tyg jak ją odebrałam i wtedy ważyła jakieś 1,2 kg... To wcale nie jest dużo:shake: Kati teraz już od jakiegoś miesiąca waży 2,3 i nie przytyła ani grama:multi: Myślę że twój raczej nie dojdzie do 4 kg... Przy tym jeśli rodzice są tak niskiej wagi to jest prawie pewne że 4 kg ważyć nie będzie... Quote
slawi Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Witamy się serdecznie w nowej galeryjce :lol:. Clifford jest przeuroczym szczeniaczkiem :loveu:. Chyba nie wazy za dużo jak na swój wiek, natomiast 4x dziennie po 3 łyżeczki karmy to może być ciut za dużo. Jak wzięłam moją sunię miała 4 miesiące a dawałam jej 4x płaską łyżkę karmy. Quote
naimax Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 1kg to nie za duzo jak moja miala 9tyg to wazyla 1.3kg wazylam ja u weta i tez sie zdziwilam ze tak duzo i pytam sie weta to w takim razie ile ona bedzie wazyc jako dorosla i wet powiedzial ze nei wiecej niz 2kg, a dzieje sie tak dlatego ze uklad pokarmowy zwierzaka sie stabilizuje i podobno jak je lapczywie to lyka duzo powietrza i ono tez wazy, powiem Wam ze faktycznie bo np przy nastepnym wazeniu 2tyg pozniej wazyla juz 1,2kg (dostawala wtedy 50g dziennie) takze uwazam ze nei masz sie czym martwic bo z clifforda to malenstwo jest :) Co do karmy to wez z zoologicznego np. kakadu taka miarke do royalka (darmowa jest) i syp malemu 50g :) Quote
magda_p_dg Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 dzięki bardzo za informacje. trochę mi rozjaśniłyście sytuację bo odrobinę się zdziwiłam. a jutro pójdę po ta miarkę i zacznę odmierzać bo teraz sypię karmę na łyżeczki a jak wiadomo łyżka łyżce nie jest równa i wydaje mi się że faktycznie za dużo mu sypałam tego jedzonka, a nasz łakomczuszek wszystko pochłaniał. pozdrawiam i życzę miłej nocy PS oczywiście dalsze informacje i rady mile widziane :) Quote
magda_p_dg Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 witam wszystkich, właśnie w pracy na bardzo dokładnej wadze zważyłam ilość karmy dla Clifcia. I tu wskazówka dla innych z takim samym problemem- karma Royal Canin Mini Junior (trójkąciki) - każdy trójkącik waży dokładnie 0,1 g czyli 10 g to dokładnie 100 sztuk. :laola: Quote
***Paulina*** Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 magda_p_dg napisał(a):witam wszystkich, właśnie w pracy na bardzo dokładnej wadze zważyłam ilość karmy dla Clifcia. I tu wskazówka dla innych z takim samym problemem- karma Royal Canin Mini Junior (trójkąciki) - każdy trójkącik waży dokładnie 0,1 g czyli 10 g to dokładnie 100 sztuk. :laola: Junior i trójkąciki??? Ja trójkąciki to w starterze miałam, a w juniorze mam kwadraciki... Quote
magda_p_dg Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 ja mam royal canin mini junior i są to trójkąciki http://www.royal-canin.pl/index.php/psy_produkty/mini a ty pewnie masz royala dla yorków: http://www.royal-canin.pl/index.php/psy_produkty/152 Quote
naimax Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 W normalnym juniorze sa trojkaciki a w yorku sa kwadraciki :D :) ja tez mam ta karme dla yorkow juniorow :D Quote
***Paulina*** Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Aha, Ja mam tą karmę co dla yorków A jest między nimi jakaś różnica??? Quote
naimax Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Wydaje mi sie ze chodzi o to ze w yorku sa jakies super skladniki ktore daja pieskom piekny wlos :D:D na stronie royala musisz sobie zobaczyc :) Quote
***Paulina*** Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 naimax napisał(a):Wydaje mi sie ze chodzi o to ze w yorku sa jakies super skladniki ktore daja pieskom piekny wlos :D:D na stronie royala musisz sobie zobaczyc :) Aha, no tak... Dzięki:) Quote
***Paulina*** Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Porównałam składniki tych dwóch rodzajów karmy i wyszło mi na to że różnią się tylko tym że w Royalu junior są białka zwierzęce L.I.P, a w Royalu junior dla yorków są białka roślinne L.I.P... Poza tym skład jest taki sam tylko że Royal junior ma jeszcze kukurydze i gluten kukurydziany, a Royal junior dla Yorków ma jeszcze olej roślinny z ogórecznika, polifosforan sodu i L-lizyne:) No i właśnie ten olej z ogórecznika sprzyja miękkiej i lśniącej sierści... Quote
naimax Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 a widzisz :D:D nie ma to jak piekna siersc :D Quote
magda_p_dg Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 a czy któraś z Was używa Eukanuby? czy Royal jest zdecydowanie lepszy? zastanawiam się bo niebawem będę musiała kupić karmę i nie wiem na co się zdecydować. PS czy któraś z Was potrafi i miała by czas żeby zrobić mi jakiś fajny banerek z Clifciem? ja kompletnie sie na tym nie znam i nie potrafię go zrobić.byłby ktoś tak uprzejmy? Quote
***Paulina*** Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 magda_p_dg napisał(a):a czy któraś z Was używa Eukanuby? czy Royal jest zdecydowanie lepszy? zastanawiam się bo niebawem będę musiała kupić karmę i nie wiem na co się zdecydować. PS czy któraś z Was potrafi i miała by czas żeby zrobić mi jakiś fajny banerek z Clifciem? ja kompletnie sie na tym nie znam i nie potrafię go zrobić.byłby ktoś tak uprzejmy? Eukanuby właśnie dzisiaj trochę kupiłam, żeby wypróbować, bo Kati nie chce za bardzo jeść Royalka, ale jest tak samo... Różnicy jak na razie nie widzę, bo składników nie porównywałam...:) A co do banerka ja mogę ci zrobić tylko nie będzie to nic nadzwyczajnego bo takich super nie umiem robić... Jak chcesz to napisz mi jaki chcesz rozmiar ( max. 500x100), napis i jaka ma być kolorystyka :) Quote
magda_p_dg Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 rozmiar chcialabym taki jak masz ty i większośc osób na tym forum. napis, hmmm.... może być z jednej strony Galeria Clifforda, a z drugiej Zapraszamy. kolorystyka dowolna, a co ze zdjęciami psiaka? Quote
***Paulina*** Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Wiesz co... Zrobiłam ten banerek zanim mi to napisałaś i mam takie coś: ImageShack - Image Hosting :: banerekcliffordry4.jpg Jak ci się coś nie podoba to mogę zmienić, ale to potem bo teraz idę kąpać Kati:) Quote
magda_p_dg Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Clifforda a nie Cliffirda :) i jak będziesz miała chwilkę po kąpieli to zrób jeszcze jakiś jeden albo dwa jeśli to tak szybciutko się robi i któryś napewno wybiorę. no chyba ze jest to takie proste że będziesz potrafiła mi powiedzieć jak się to robi, to popróbuję też sama. miłego pluskania Kati :thumbs: Quote
***Paulina*** Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='magda_p_dg']Clifforda a nie Cliffirda :) i jak będziesz miała chwilkę po kąpieli to zrób jeszcze jakiś jeden albo dwa jeśli to tak szybciutko się robi i któryś napewno wybiorę. no chyba ze jest to takie proste że będziesz potrafiła mi powiedzieć jak się to robi, to popróbuję też sama. miłego pluskania Kati :thumbs: Aha, faktycznie... Ale pisałam o... Jak na razie to nic więcej nie wymyślę bo dałaś mało fotek... więc ten poprawię... Quote
***Paulina*** Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Proszę: ImageShack - Image Hosting :: cliffordbanermc9.jpg Quote
magda_p_dg Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 i kilka nowych fotek szkrabika................... ..... a tak ładnie pozuję do zdjęć.... .... tutaj troszkę zabawy w łóżeczku mojej pani i mojego pana ...... :painting: i jeszcze jedno do kolekcji ........ :diabloti::diabloti::diabloti: ....czy ja wyglądam jak diabełek??? pani weterynarz i kilka innych osób powiedziało że będzie ze mnie łobuziak......hmmmm.....co wy na to???? :Dog_run::Dog_run: Quote
ewa2909 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Cliffordzik śliczniutki i taki podobny do mojego Tośka jak był taki malutki:loveu::loveu::loveu: Nam też wet powiedział że będzie to piesek z harakterkiem i nawet ociupinke się nie pomylił.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
dysia-u Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 http://img515.imageshack.us/img515/2594/dsc07112di4.jpg musiałabym go ukraść bo napewno nie odsprzedasz :placz: Quote
magda_p_dg Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 a pewnie że nie odsprzedam :evil_lol: Paulina dzieki za baner, powiedz mi jeszcze jak zrobic żeby klikając na niego włączała się nasza galeria :???::???::???: Quote
***Paulina*** Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 [quote name='magda_p_dg']Paulina dzieki za baner, powiedz mi jeszcze jak zrobic żeby klikając na niego włączała się nasza galeria :???::???::???: Musisz w edycji sygnatury kliknąć na ten banerek i kliknąć taki niebieski znaczek (to: http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/editor/createlink.gif) i tam wkleić link go galerii;) A Clifford śliczny:loveu::loveu::loveu: Taki malutki cały czas:loveu::loveu::loveu: Ile on waży??? I ile ma w kłębie i na długość??? Quote
Recommended Posts