supergoga Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Max to piękny młodziutki rottweiler. Ma około 4 miesięcy i trafił pod naszą opiekę – błąkał się kilka dni po poznańskich ulicach. Na szczęście znalazł się domek tymczasowy u niezawodnej Oris, która uratowała malca od schroniska. I tak Max oczekuje na swoją szansę. Został już odrobaczony i niebawem zaszczepimy psiaka. Max jest typowo domowym psiakiem. Zdrowy, wesoły, radosny. Bardzo pilnie szukamy dla niego nowego super domu. Za moment wysyłam malucha do Fundacji Rottkowej - mam nadzieję, że pomogą nam szukać domku dla malucha. Quote
majqa Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Już mu założyłam wątek na forum Pomorskiej Fundacji Rottka. Podałam też link do dogo. Quote
supergoga Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Dzięki, ja właśnie pisałam do dziewczyn z Fundacji Rottka - może się uda posuzkac szybko domku. Quote
oris Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 i melduje sie na watku Maxa, Gosia oczywiscie dzieki za watek. Ja to mam szczescie u mnie zawsze idzie seriami. Max jest strasznie "ludziolubny" caly czas mnie pilnuje, i jak to szczenior biega i sie bawi to za pileczką, to ze sznurkiem pomyka po domu, a to jeszcze kota mozna pogonic, ale tylko dla zabawy :evil_lol: Quote
supergoga Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Na razie Max jest na stronie Fundacji naszej. Z ogłoszeniami na prosbe Oris się wstrzymałam. Bo to łakomy kąsek, trzeba być czujnym. Może najp[ierw poszukamy tak innymi kanałami. Quote
dzodzo Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 zagladam do maluszka, jest przeuroczy jak takie cudo znlazlo się na ulicy??:shake: Quote
majqa Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Cytuję pewną wypowiedź/ podpowiedź z forum Rottki: "te wylysienie wokol prawego oka wygladaja nieciekawie.... zrobilabym zeskrobiny i szukala pod katem nuzycy". Quote
supergoga Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Z tego co wiem, miał jakieś rany jakbu od pogryzienia. Ale oczywiście może wet go zobaczyć. I tak miała Oris taki zamiar chyba. Bęziemy działąć, choć on ogólnie wygląda bardzo dobrze. Quote
oris Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 rana od ugryzienia jest na wardze tuz pod nosem, a tel lysinki kolo oczu zapytam weta Quote
BeataJ Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Cudo!!!! I to male puchate co tez u Ciebie znalazlo tymczasowa przystan rownie sliczne. Quote
majqa Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 W górę ślicznoto!!! Supergogo, nawiązałaś kontakt bezpośredni z "władzami Rottki?" Możesz podać mi do siebie dane kontaktowe na PW (umieszczę na tamtejszym forum, wątku psiaka), oczywiście, jeśli masz takie życzenie.:loveu: Quote
oris Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 majqa dzisiaj udalo nam sie skontaktowac, pracujemy na szczegolami, jest szansa ze Max znajdzie domek za posrednictwem ND domek w Niemczech Quote
supergoga Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Trzymajcie kciukasy aby nam się wszystko udało. Quote
majqa Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Supergogo, na PW wysłałam Ci ofertę domkową dla Maxa z danymi kontaktowymi (takowa pojawiła się na moich PW, na forum Rottki). Może to będzie to albo wręcz przeciwnie ale warto sprawdzić! Quote
majqa Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Co do maila, zrób dla pewności, proszę, tak jak odpisałam na PW. Też bym b.chciała by niuniuś został tu, na swój sposób z nami! ;) Błagam o wykochanie ode mnie jego cudnej mordencji!!! :loveu: Quote
supergoga Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Dzięki, odpisałam na PM. Może da się załatwic adres meilowy tej osoby - bo ja wtedy wysyłam naszą ankietę adopcyjną. Tam mamy kilkanaście pytań które wstepnie dają mozliwość ustalenia czy to dobry domek dla konkretnego psa. Wysłałąm też do Oris te informacje - bo Max jest u Niej. Miałam też pytanie na gg - nie wiem czy to ta sama osoba czy inna. też wysłałam do Oris z prosbą o odpowiedź na pytania w gg. Dzięki dziewczyny. Może znajdziemy dom u nas gdzieś wspólnymi siłami. Quote
oris Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 dzieki dziewczyny odpisalam na gg do chetnej Pani zapomnialam tylko podac swoj nr telefonu, w tym momencie chwilowo wyjazd do niemiec zawieszamy, jezeli dome bedzie ok to psiak zostanie w Polsce. mam tez info o dobrym domku od rottkow, ale jak na razie nikt ze mna sie nie kontaktowal czekam wczoraj bylam u weta obejrzal jego oczy i Max został zaszczepiony Quote
majqa Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Domku, o jakim marzysz Maxiu, zaraz z początkiem 2009 Roku!!! Quote
majqa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Supergogo, czy doszło do jakiejś rozsądnej rozmowy z osobą, której dane Ci podałam? Jest szansa na pozytywne zakończenie sprawy Maxika za sprawą tejże lub inej osoby? Quote
supergoga Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Przekazałam kontakty do Oris, u której jest piesek. Wiem też że obecnie opieke całościową nad Maxem przejęła Findacja Rotka. Oris pisała i kontaktowała się z osobami które podałam - mam nadzieję, że napisze nam. Wielkie dzięki - myślę, że Max nie będzie musiał jechać do Niemiec, że znajdzie domek w Polsce. Quote
oris Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Jestem w kontakcie z 2 chetnymi domkami na Maxsa, ale jesacze musze zrobic badania czy psiak nie ma nuzycy, taki warunek postawil jeden z domkow polecony przez Fundacje Rottka. I wowczas beda dalsze decyzje. Ale dzisiaj za to moge wstawic jeszcze kolejne fotki Maxa ze spacerow i inne :) uszylam lobuzowi kubraczek co bybylo dzieciakowi cieplej :) Quote
majqa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Zdjęcia niesamowite, a kubraczek boooski!!! :loveu: Quote
Recommended Posts