spinio Posted October 10, 2004 Posted October 10, 2004 witam mam taki problem-mam pieska,kundelka,jestesmy juz razem 8 lat ,pies jest bardzo do mnie przywiazany i dzis rano ,,znalazl,, okolo 3 miesieczna suczke,najprawdopodobniej ktos ja porzucil,wziolem piska do domu i zaczal sie sajgon.Astro caly czas chodzi za sukom nie pozwala jej praktycznie na nic ,jak tylko szybciej sie rusyz odrazu atakuje i przewraca ja na ziemie.Chcial bym ja zatrzymac i meic dwa peiski ale obawiam sie ze Astro moze tego nie zaakceptowac.Co o tym myslicie? pozdrawiam. Quote
adda Posted October 10, 2004 Posted October 10, 2004 Daj mu trochę czasu. Myślę, że nie będzie tak źle i na pewno się dogadają. To dla niego nowa sytuacja, ale nie sądzę, żeby to długo potrwało. W każdym razie życzę, żeby zostali najlepszymi przyjaciółmi. :D Quote
Basenji Posted October 10, 2004 Posted October 10, 2004 Po prostu uważaj na oba psiaki a wkrótce wszytko będzie OK- piechu przyzwyczai się do suczki. Zdrówko :lol: Quote
spinio Posted October 10, 2004 Author Posted October 10, 2004 a jak dlugo taka napieta atmosfera moze potrwac? dzieki za odpowiedzi mam nadzieje ze all bedzie ok ,pozdruwka :lol: Quote
adda Posted October 11, 2004 Posted October 11, 2004 No na pewno nie stanie się to z godziny na godzinę. Daj im kilka dni. I pisz koniecznie jak się sprawy mają. Powodzenia. Quote
BarbeSale Posted October 13, 2004 Posted October 13, 2004 jest bardzo duza roznica w wieku i roznica w plciach wiec bedize dobrze :) Quote
Kasienka_ Posted October 13, 2004 Posted October 13, 2004 u mnie bylo podobnie(i jeszcze jest :>) Fiska 2 latka i maly szczeniak, tylko ze wiekszy od niej, jak go przyprowadzilismy to szczekala 2 dni non stop, az sie dziwilam ze miala sile i nie ochrypla czy cos ;), pozniej szczekala co jakis czas, tak z tydzien;noi nie dawala mu nic zrobic, zaszczula do kata i ujadala (nadawalaby sie na pasterskiego ;p) pozniej szczekala tylko jak np chcial wejsc na lozko(gdzie nie moze),itp noi nagorsza masakra przy zarciu, teraz juz jedza razem, ale to on bardziej chce z nia przebywac niz ona z nim ;-) (poki co oczywiscie) Fisia jest mala i drobna(7kg) i chyba nie odpowiadaja jej zabawy ONka, tzn za kark i na ziemie, albo lapa ja wywraca, zaczepia, podgryza, rzuca sie na nia calym cielskiem itp ;-) ... no ale juz zaczyna sie z nim ganiac ;) i szarpia razem zabawki ;> pozdr. Quote
spinio Posted October 14, 2004 Author Posted October 14, 2004 witam dzis jest 5 dzien jak som razem i narazie stosunek Astra taki sam-gnebi malom jak sie da 8) ale zauwazylem ze mala zrobila sie juz bardzo smiala sama koloniego lata ,zaczepia go itp. :P Quote
Anulka Posted October 14, 2004 Posted October 14, 2004 Spinio myślę że nie ma się co martwić, jakby twój pies nie życzyłby sobie nowego domownika to pewnie dałby mu to do zrozumienia bardziej dosadnie. Twój starszy pies widząc że pojawił się następny psiak próbuje swoim zachowaniem zdominować malucha i pokazać mu że to on jest wyżej w hierarchii. Ustalenie hierarchii między dwoma psami jest ważne dlatego żeby nie dochodziło w przyszłości do awantur i żeby każdy znał swoje miejsce. Ty też musisz utwierdzać swojego starszego psa w przekonaniu że jest tym 'ważniejszym' i nie faworyzuj szczeniaka. Myślę że wszystko będzie OK :D Quote
adda Posted October 14, 2004 Posted October 14, 2004 ale zauwazylem ze mala zrobila sie juz bardzo smiala sama koloniego lata ,zaczepia go itp. :P Będzie dobrze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Recommended Posts