Soema Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 W końcu mi Dogo chodzi :cool1: pozazdrościłam Szanownej Pani :eviltong: U mnie zachowywały się identycznie :) agresja niczym pies bojowy, no chyba że on patrzył w drzwi wejściowe, a drzwi za nim się otworzyły akurat, to wtedy jednak lament i pod łóżko :diabloti: ale bystre są wyjątkowo, wredne też :eviltong: A z nowego domku będą jakieś informacje? Co ze sterylką?:razz: Mam nadzieję, że psiak szybko znajdzie dom.. Jusstyna85 allegro jest zmienione? Do mnie dziś ktoś znów z Krk dzwonił :roll: nie mogli wcześniej:mad: Zulugula napisz ile szczepienie kosztowało :) Quote
zulugula Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Szczepienie 55 zł. Sterylka będzie - umowa adopcyjna podpisana. Państwo proszą o odezwanie się, gdy będzie "akcja" tanich sterylizacji w Wawie i darmowego czipowania. Jutro mała jedzie na szczepienie. Kontakt z domkiem bedzie. Od razu byłam zaproszona z moim synkiem na odwiedziny :) Quote
Bazyliah Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Soema napisał(a):W końcu mi Dogo chodzi :cool1: pozazdrościłam Szanownej Pani :eviltong: :) Chyba na dogo mają dość duetu Soema - Bazyliah. Jak Tobie działa, to u mnie przestaje :roll: A bazarek jeden w toku, psy z dogo na DT, rozliczenia muszę zrobić... Quote
Soema Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 To jak tylko będę mogła to prześlę Ci pieniędze Zulugula :) ale się cieszę, że sunia w domu. Bardzo jestem ciekawa co z niej wyrośnie, mordke ma taką cudowną, a przy okazji jest takiej śmiesznej budowy. Ciekawe czy do boksera choc trochę będzie podobna w przyszłości. Szanowna Pani, to będziemy się umawiac kiedy Ty wchodzisz, ja schodzę, żebym forum nie miało satysfakcji, że nas wywala :diabloti: ale teraz większośc ma problemy z Dogo :roll: taka terapia - walka z nałogiem :eviltong: A jak Ciapek bez siostry się zachowuję? Quote
zulugula Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ciapek się już wczoraj w nocy rozruszał. Atakuje wszystko co się ruszy: Blankę, moje nogi, ręce oraz miśka, piłeczki, kość i nogi od stołu :cool1: Śmiesznie atakuje kość, która piszczy, a potem się chowa, wystraszony, że "to" się odzywa i pewnie chce go zjeść :lol: W nocy "0" pisku, choć był zamkniety w kuchni z moją sunią. Zapomniałam dodać, że już I nocy mój TZ wlazł w psie siki :evil_lol: On to ma szczęście ;) Młody jest bardzo czujny; stawia klapouchy i leci z krzykiem do drzwi, gdy tylko dobiega jakiś hałas. Ruda, to chyba jakiś mix pinczerka lub jamnika (może jedno i drugie). Chyba będzie miała sterczące uszka. A czarny ma śmiesznie wydłużoną mordkę i długie uszka. Nie wiem dlaczego, ale przypomina mi Faraona. Może warto go tak nazwać? Pewnie ma coś z jamnika, ale długie łapki. Ma piękne skośne oczka. Cudny! I taki posłuszny... :crazyeye: Quote
zulugula Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Panią Bazyliah'ową ;) poproszę o adres i tel :) Inaczej maluszek będzie balował ze mną na weselu :mad: Quote
jusstyna85 Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Komu mam oddać za szczepienie? allegro jest zmienione na W-we,ale nr podany do Ciebie Soemo Quote
Bazyliah Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 jusstyna - zmień proszę numer tel. na Allegro na 600 817 205. Obfocę malucha, powstawiam fotki i bęe prosić Ciotki o zrobienie masowych ogłoszeń. Quote
Soema Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 jusstyna85 napisał(a):Komu mam oddać za szczepienie? allegro jest zmienione na W-we,ale nr podany do Ciebie Soemo Justynko ja oddaję pieniądze Zuluguli :) Ty to wiesz :eviltong: Bazyliah jak tam mały się zaaklimatyzował w towarzystwie? Dziękuję Zulugula za pomoc :) mam nadzieję, że będę miała szansę się odwdzięczyć. Szanownej Pani też :diabloti: Quote
Bazyliah Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Ciapul na początku naszczekał na towarzystwo. Towarzystwo :crazyeye: i poszło wąchać gnojka. Wtedy gnojek pis i dawaj na kolana się pakować. Ale oczywiście po wymianie szczeków z Bułą, cała zmęczona trójka uwaliła się na kocyku i poszły spać. Noc w miarę spokojna, trochę popiskiwał, ale pospać dał. Sprzątanie podłogi jest teraz absolutnie niemożliwe: Buła podgryza albo rozszarpuje człowieka, Lady wskakuje na człowieka, żeby się przytulić, Ciapek (zwany przez TŻta Pimpulem) liże po gębie. Zachciało się szczeniaków, a mogłam 10 kotów grzecznych wziąć ;) Quote
Soema Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Ja mówiłam, że on buziaki rozdaje :eviltong: to następnym razem weźmiesz kotecki :lol: Co się z tym Dogo dzieje??:razz: Quote
jusstyna85 Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Soema napisał(a):Justynko ja oddaję pieniądze Zuluguli :) Ty to wiesz :eviltong: Bazyliah jak tam mały się zaaklimatyzował w towarzystwie? Dziękuję Zulugula za pomoc :) mam nadzieję, że będę miała szansę się odwdzięczyć. Szanownej Pani też :diabloti: wystarczy ta suma? zmieniłam numer,fotki przydałyby sie... Quote
Soema Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 jusstyna85 napisał(a):wystarczy ta suma? zmieniłam numer,fotki przydałyby sie... No pewnie, jeszcze Ci resztę zwrócę :) bo Małą właściciele zaszczepili. Bazyliah na pewno zrobi, tylko Dogo posłuszeństwa odmawia :razz: Quote
Soema Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Dostałam godzinę temu takiego maila: Witam byłabym zainteresowana adopcją czarnego pieska, jednak przed podjęciem ostatecznej decyzji pozwole sobie zadac kilka pytań... po pierwsze ile kosztowało by dowiezienie psiaka do Olsztyna w województwie Warmińsko-Mazurskim ??? oraz jak duży będzie psiak gdy dorośnie?? czy piesek posiada niezbędne szczepienia oraz książeczke zdrowia?? Proszę o możliwie szybki kontakt Z góry dziękuje i pozdrawiam Odpisałam, poinformowałam tez o umowie wizycie.. Zobaczymy :roll: Quote
jusstyna85 Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Soema napisał(a):No pewnie, jeszcze Ci resztę zwrócę :) bo Małą właściciele zaszczepili. Bazyliah na pewno zrobi, tylko Dogo posłuszeństwa odmawia :razz: jeśli coś zostanie,to zostaw...w końcu karmiłaś maluchy,a to też kosztuje... A Bazyliah też prosze o wystawienie rachunku za karme Quote
Bazyliah Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Udało się wejść na dogo... Ciapka ostatecznie nazwał TŻ - Piniol (cokolwiek by to nie znaczyło). Fotki jutro. Piniol dogadał się z Bułą i z nią rozrabia. Soema - gdzie Ty miałaś oczy? To niesamowicie energiczny, zawadiacki psiak, nawet nie pisnął, jak go zostawiałam. Zaradny, samodzielny, szybko się uczy, bardzo mądry psiak (zdecydowanie nie Ciapek). Justyna - na karmę mi jeszcze wystarcza ;) W porównaniu z 2 kociakami, to szczeniory generują minimalne koszty (na 2 kociaki w ciągu 2 tygodni wydałam ponad 700 zł). Quote
jusstyna85 Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Bazyliah napisał(a):Udało się wejść na dogo... Ciapka ostatecznie nazwał TŻ - Piniol (cokolwiek by to nie znaczyło). Fotki jutro. Piniol dogadał się z Bułą i z nią rozrabia. Soema - gdzie Ty miałaś oczy? To niesamowicie energiczny, zawadiacki psiak, nawet nie pisnął, jak go zostawiałam. Zaradny, samodzielny, szybko się uczy, bardzo mądry psiak (zdecydowanie nie Ciapek). Justyna - na karmę mi jeszcze wystarcza ;) W porównaniu z 2 kociakami, to szczeniory generują minimalne koszty (na 2 kociaki w ciągu 2 tygodni wydałam ponad 700 zł). 700 zł? no nieźle...:) bazyliah ja wolałabym opłacić jego karme i mieć czyste sumienie,dlatego naprawde nalegam na podanie sumy i konta... Quote
Soema Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Bazyliah ja mam wszystko na swoim miejscu :mad: on jedyny wpadał w drzwi/ścianę/szafę.. Spadał z łóżka :eviltong: no i wpadał w szybę zamiast wejść przez drzwi :) a piszczał niemiłosiernie, drapał drzwi/ścianę/podłogę.. może się wyrobił.. Facetom to z czasem wszystko przychodzi :diabloti: zrobię mu cafe.. Jutro jak dasz zdjęcia, zrobię jakieś inne też :) Quote
Bazyliah Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Soema - plis o cafeanimal. Na razie mam tylko takie fotki, wiercidupa z niego straszna i większość zdjęć przedstawia nos w obiektywie. Do ogłoszenia chyba to ostatnie. Proponowany tekst: Piniol jest uroczym ok. 3-miesięcznym szczeniaczkiem, jest odrobaczony i zaszczepiony. Zaradny, samodzielny, szybko się uczy, bardzo mądry psiak. Jest bardzo kontaktowy, szybko się przyzwyczaja do człowieka, któremu oddaje całe swoje serduszko. Osoba, która go zaadoptuje, będzie szczęściarzem - zyska oddanego i kochającego przyjaciela. Justyna - dzięki wielkie, zaraz wysyłam pw. Quote
Soema Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Ale Twój TŹ ma duże.. ręce :-o przecież Ciapek duży jest :eviltong: cafe zrobione, ale dopiero koło 20 :oops: czyli we wtorek poprawię.. Justyna, jak możesz edytuj pierwszy post :oops: bo ja zawału dostanę... jest lepiej :) Quote
Soema Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 halbina napisał(a):no to Was telefonami zasypią... Ciotka panikę siejesz :eviltong: myślałam, że w Metro jest, szukam w necie a tu nic :razz: może jutro.. Quote
zulugula Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Wrzucam bo bardzo pilne! Proszę o pomoc: http://www.dogomania.pl/forum/f28/katowice-pomocy-2-mal-wyrzucone-z-auta-w-drodze-do-schornu-dt-hotel-2-tyg-131735/#post11805429 Quote
zulugula Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 No właśnie :placz: Nie mam pojecia dlaczego. Zrobiłam nawet banerek - i też nie działa. Jakieś fatum wisi nad biedakami. Proponuję wejść poprzez mój profil. Czy ktoś może sprawdzić, czy wklejony gdzieś banerek i link działa? Może to ja mam jakiś problem :roll: Quote
Soema Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Zulugula link nie wchodzi..:roll: miałam kilka maili w sprawie Piniola, niestety żaden poważny:shake:.. Quote
Recommended Posts