Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sprawa adopcji Fuksika przesunęła się na jutro na wieczór. Tamb jedzie z panią do hotelu i razem jadą do nowego domku.
Od środy Fuks będzie z nową panią chodził na szkolenie. Pani jest uprzedzona o "charakterności" Fuksia i o jego energii i o podgryzaniu.

A piesek TambTimonek po operacji (drugiej zresztą) mial wczoraj duży kryzys, bardzo wysoką gorączkę. Ale dzisiaj już jest ociupinkę lepiej i miejmy nadzieję, że wszystkie sprawy się potoczą w dobrym kierunku, ku szczęśliwemu zakończeniu

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymamy kciuki za Timonka i za Fuksika !

A jeśli chodzi o podgryzanie to jak sobie ktoś pozwoli to psiak tak będzie robił a jak nie to pies to zrozumie :)!

Posted

[quote name='mar.gajko']Właśnie się zadziwiam.
On mnie nigdy nei podgryzał.
Ciągnął jak szatan. Wierzgał i podskakiwał.
Ale nei podgryzał.

Widocznie karusiap jakoś wyjątkowo smakowita dla niego była:cool3:

Posted

[quote name='malawaszka']Gabryś nie ma osobnego wątku - jest na ogólnym Ostrowskim, Gabryś ma PRA
http://www.dogomania.pl/forum/11985543-post12419.html

Nikt mnie nie prosił ale ja tam wlazłam i po co :shake: - żeby zobaczyć kolejną sznaucerowatą bidę :(

Nigdy nie miałam do czynienia ze sznaucerowatymi - ja uwielbiam kudłacze. Ale powoli mnie te sznaucerki za serce biorą.

A Powiedzcie mi czy sznaucery są szorstkowłose w dotyku :roll: ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Nikt mnie nie prosił ale ja tam wlazłam i po co :shake: - żeby zobaczyć kolejną sznaucerowatą bidę :(

Nigdy nie miałam do czynienia ze sznaucerowatymi - ja uwielbiam kudłacze. Ale powoli mnie te sznaucerki za serce biorą.

A Powiedzcie mi czy sznaucery są szorstkowłose w dotyku :roll: ?

Bo sznaucery sa the best ;)
Tak, sznaucery powinny mieć szorstką sierść. I dlatego nie powinno się sznauciów golić maszynką, tylko się je trymuje.Po maszynce włos się robi miękki i sznaucery pieprz i sól robią się jednolite - jak kawa z mlekiem

Posted

DRAMATATYCZNA HISTORIA - POTRZEBNA POMOC:

9 lat psiego życia w stodole - wycieńczony, bardzo chudy, ze zmasakrowaną od przeróżnych chorób skórą...
Gdy przyszedł do wsi w poszukiwaniu jedzenia - przeganiano go jak coś bardzo ohydnego. Nazywano hieną. Pewnego razu wszedł do budy zamieszkałej już przez innego psa i tak zostal. Był dokarmiany przez prostą kobietę, ktora stała się pośmiewiskiem całej wsi, że pozwoliła mu zostać. Gdy pies był zabierany do schroniska kobieta płakała. Gdy go zabierano z tej wsi wiekszość ludzi myślała, że jedzie na eutanazje a pies władował sie wolontariuszce na kolana i mocno przytulił. On bardzo chcial jechać z z tymi ludźmi.

http://www.dogomania.pl/forum/f28/jak-bardzo-jak-dlugo-cierpial-wyglodzony-chory-pachyder-prosi-o-pomoc-134693/

Posted

hop! napisał(a):
Fuks jest w Dzienniku Polskim.

Adopcja nie doszła do skutku, bo zainteresowana osoba nie pojawiła się i nie zadzwoniła.

:shake::shake::shake: Brak mi słów na dziwne zachowanie się ludzi:shake::shake::shake: Po co w ogóle zawracają głowę???

Posted

A już myślałam, że pozbędę się z sygnatury kolejnego psiaka - w ostatni weekend dom znalazł malutki starutki Miki z krakowskiego schroniska :lol:.

Ale przecież już tak wszystko miało być pięknie - pani miała od środy iść na szkolenie z Fuksikiem. Może coś się stało i nie mogła się skontaktować.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Może coś się stało i nie mogła się skontaktować.

Teoretycznie wszystko jest możliwe. Ale w dobie tel. komórkowych nie wierzę, że nie można się skontaktować i odwołac spotkania.

Posted

Oj ludzie, ludzie :angryy::mad: Dokładnie po co zawracają doopę... To tylko świadczy o podejściu do tematu i odpowiedzialności. Już z góry bym im żadnego psa nie dała... no chyba że rzeczywiscie coś sie stało ale jakoś nie sądzę...:angryy:

Posted

Kurcze, może jestem niepoprawną optymistką ale wciąż mam nadzieję, że ci ludzie się odezwą i będą mieli dobre wytłumaczenie i będzie ten wytęskniony dom

Posted

ULKA12 napisał(a):
Kurcze, może jestem niepoprawną optymistką ale wciąż mam nadzieję, że ci ludzie się odezwą i będą mieli dobre wytłumaczenie i będzie ten wytęskniony dom

Odezwali się.
Przesunęli adopcję na piątek, sobotę.
Ale coś mi to weszystko dziwnie wygląda. W każdym razie Fuksio dzisiaj był w "Dzienniku" i był o niego jeden telefon. Podobno bardzo sympatyczni ludzie, ale mieszkają w 50- metrowym mieszkaniu

Posted

50 metrowe mieszkanie?i rozmiar psiaka im nie przeszkadza?.Tym lepiej to to jest właśnie rodzina dla Fuksa,wybrali (o ile się zdecydowali) jego nie patrząc na małe nieDOGOdności.Ja z moim cielakiem przebywam non stop w pokoju 25 m2 i nie odczuwamy tłoku.A od wyszumienia się są spacerki ,las itd.
Zresztą po co ja to piszę jak każdy dobrze o tym wie.
Niechże się w końcu uda.

Posted

Tamb nadal ma popsuty komputer, a ja jestem tak okropnie przeziębiona, że wczoraj padłam jak strucla i nie miałam siły do niej zadzwonić:shake:

Posted

Spotkanie przesunięte na jutro. Ja już się nie denerwuję, będę ogłaszać Fuksa niezależnie. Nie skreślam ich, spotkam się jak z każdym człowiekiem zainteresowanym adopcją ale bez robienia sobie wielkich nadzieji.

Posted

a ja tak patrzac na takie podejscie, nie tyle ze nie robiłabym sobie nadziei, ale porządnie ich przycisła, czy bedą mieć czas DLA PSA ?!

Fuks jest super pstem, dzis pozyczyłam szleki od Grota, i wziełam go na rozciąganej smyczy . SZEDŁ SUPER , nie szarpał , jak sie smycz konczyła to wsytarczyło lekko szarpnąć aby wrócił - jak normalnie spacer z nim jest bardzo męczący, to dzis moge spokojnie powiedziec ze był przyjemnością , ale .... FUKS wymaga pracy chodzenia na normalnej smyczy, trzeba go nauczyć sie bawić , nawet piszcząca zabawka go nie interesuje, ale znowu jak bawi sie z człowiekiem, to jak sie rozktręci to nie zwraca uwagi na to ile ma siły ...

tak wiec.. mam nadzieje, ze znajdą czas dla psa .. bo bedzie kipesko :shake: