agamika Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 jurmar98 napisał(a): Ale stało się Fuksio; będzie na pewno mniej ostry i łatwiejszy do okiełznania. FUKS NIE JEST OSTRYM PSEM to normalny młody wesoły, NIEWYBAWIONY i NIEWYBIEGANY pies :eviltong: a kastracja nie jest lekiem na problemy wychowawcze sama w sobie - nigdy owszem , przy problemach pewnego rodzaju jest "środkiem "wspomagającym , ale bez pracy człowieka z psem i tak guzik da, a cioteczki na dogo na kastracje sie "upierają " z innych powodów, które łatwo poznać patrząc na liczbę psów w Polsce , i na liczbe psów jaka ucieka włascicielom , w "goracych" okresach itd itp .. to taki nasz "wkład " zeby miec pewnośc, ze nawet "przypadkiem"nowi własciele, nie będa miec "wpadki " :cool1: Quote
jurmar98 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Agamika-dzięki za wykład o rzeczach oczywistych,z którymi chyba mogę się nie zgadzać.Ty wychodzisz z założenia,że Fuks zostanie oddany do osoby nieodpowiedzialnej,która dopuści do zagubienia psiaka przez właściciela lub opiekun będzie chciał użyć go jako reproduktora,a założenie wszystkich tutaj na wątku jest chyba inne;a jeśli tak ,to po co kastracja,o ile nie przemawiają za tym względy zdrowotne.I drugi problem już chyba natury etycznej,czy człowiek ma prawo "poprawiać" w ten sposób naturę wykorzystując swoją przewagę nad innymi stworzeniami,o ile nie zachodzi BEZWZGLĘDNA konieczność. Chyba włożyłem kij w mrowisko,więc czekam na dalsze ataki Cioteczek. Quote
ULKA12 Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Proponuję abyśmy zamknęli temat kastrować czy nie bo i tak, że tak to ujmę jest już "po ptakach":evil_lol: Teraz należy skupić się na znalezieniu odpowiedniego domu dla Fuksa i tylko to się w tej chwili liczy. Quote
weszka Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Najważniejsze że operacja się udała i pacjent żyje :) Teraz niech się ślady zagoją no i DOM znajdzie :roll: Quote
Sally (od Koanka) Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 agamika napisał(a):cioteczki na dogo na kastracje sie "upierają " z innych powodów, które łatwo poznać patrząc na liczbę psów w Polsce , i na liczbe psów jaka ucieka włascicielom , w "goracych" okresach itd itp .. to taki nasz "wkład " zeby miec pewnośc, ze nawet "przypadkiem"nowi własciele, nie będa miec "wpadki " :cool1: jurmar98 napisał(a):Ty wychodzisz z założenia,że Fuks zostanie oddany do osoby nieodpowiedzialnej,która dopuści do zagubienia psiaka przez właściciela lub opiekun będzie chciał użyć go jako reproduktora, Ja ten tekst zrozumiałam nieco inaczej :p Chodzi o nieświadome rozmanażanie... Ale rzeczywiście, dyskusji prowadzić nie warto, ja nikogo nawracać nie będę :eviltong: Kciuki za Fuxiowy domek!!! EDIT: A jeszcze a propos :evil_lol: mówisz o osobie nieodpowiedzialnej, która dopuściłaby do ucieczki psa. Każdemu się to może zdarzyć i to niekoniecznie znaczy, że jest nieodpowiedzialny. Można wyprawiać cuda, a jak pies się uprze, to ucieknie i tyle. Za nieodpowiedzialność uznaję niekastrowanie psa, z jakiś dziwnych, niezrozumiałych dla mnie powodów. Ale nic... Quote
Sally (od Koanka) Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 ULKA, gdybyś mogła - uaktualnij mu pierwszy post... najlepiej od razu z danymi do ogłoszeń - żeby były wszystkie w jednym miejscu i można je było wykorzystać na zasadzie kopiuj, wklej :p Quote
Onaa Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 zaczęłam sie powaznie zastanawiać nad kastracją mojego psa :evil_lol: Jurmar98 - ja wiem że mężczyźni mają jakiś problem z kastracją psów, trochę to zrozumiałe, ale myślę że dla Fuksika to żaden problem - przecież on nie będzie nigdy reproduktorem a nie mogąc się "wyhasać" bo wiadomo czym to grozi to tylko by biedak cierpiał z tego powodu , a tak to przynajmniej nie będzie miał czego żałować :) Quote
tamb Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Bardzo proszę o wpłaty za kastrację Fuksa. :loveu:Najlepiej do pana Tomka. Fuksior był dzisiaj na spacerku, nie wygląda na zmartwionego. Domku tylko brakuje. Quote
jurmar98 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Dogo 07-nie jest to sprawa solidarności płci,bo to samo myślę o sterylizacji suczek. Tamb-będę w niedzielę w hoteliku i obiecane pieniądze zostawię u P.Tomka. Świetnie,że Fuksior zregenerował siły tak szybko. Quote
weszka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 tamb napisał(a):Bardzo proszę o wpłaty za kastrację Fuksa. :loveu:Najlepiej do pana Tomka. Tamb ja w najbliższym czasie nie będę w hoteliku :roll: Może podałabyć mi twój nr konta to wpłacę? W weekend przejrzę ogłoszenia Fuksiaka, zrobię aktualizacje gdzie trzeba, może dodam nowe. Nie mam chwilowo lepszych pomysłów na szukanie domu :shake: Quote
jurmar98 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Weszko-szkoda ,ze nie będziesz w hoteliku,bo miałem zostawić Ci 50 zł dla diabliczki Zary.Więc może zostawię je dla Tamb za Fuksiora,a Ty zapłacisz jej odpowiednio mniej za kastrację.Będę tam w niedzielę więc odpisz do tego czasu. Quote
Onaa Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 nie widziałam jeszcze "naszego" Fuksika na żywo szkoda Więc proszę - wymiziajcie psiaka ode mnie !!! Quote
weszka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 jurmar98 napisał(a):Weszko-szkoda ,ze nie będziesz w hoteliku,bo miałem zostawić Ci 50 zł dla diabliczki Zary.Więc może zostawię je dla Tamb za Fuksiora,a Ty zapłacisz jej odpowiednio mniej za kastrację.Będę tam w niedzielę więc odpisz do tego czasu. jurmar bardzo dziękuję :loveu: Ponieważ Zara w niedzielę idzie do nowego domu nie dam rady przyjechać. Co do pieniążków to zróbmy tak. Ponieważ co miałam na nią wydać już wydałam i z tym nie jest tak źle to przekazuję te 50 zł na hotel za marzec dla Fabioso :razz: Przekaż proszę pieniążki tamb, Amidze albo panu Tomkowi - nie wiem kto tam będzie z Tobą :cool3: Quote
AMIGA Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Ja się będę widziała z jurmarem w niedzielę. Niestety pana Tomka w niedzielę nie będzie. Będę mogła zapłacić dopiero we wtorek. Ale weszko :loveu: wieeeelkie dzięki w imieniu Fabiusia Quote
Onaa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 widzę że jeszcze obok Fuksika zajmujecie sie w hoteliku Fabiem - ten psiak chyba już trochę czasu szuka domu, i dlaczego też nikt go nie chce skoro to średniej wielkości piesek to powinno być więcej chętnych niż na dużego Quote
AMIGA Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Dogo07']widzę że jeszcze obok Fuksika zajmujecie sie w hoteliku Fabiem - ten psiak chyba już trochę czasu szuka domu, i dlaczego też nikt go nie chce skoro to średniej wielkości piesek to powinno być więcej chętnych niż na dużego To pytanie nie do nas :shake: Ja bym Fabiusia natychmiast do siebie wzięła, gdyby nie to, że mam już dwa psy, z czego jeden ze schronsika i nie toleruje innych psów. Pani, która ostatnio chciała Fuksika mówiła, że ewentualnie zamiast Fuksia weźmie Fabia. Ale myśmy z tamb dosć długo na ten temat rozmawiały i nie zdecydowałabym się tamtej pani oddać Fabia. Quote
malawaszka Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Dogo07 napisał(a):dlaczego też nikt go nie chce skoro to średniej wielkości piesek to powinno być więcej chętnych niż na dużego bo Fabio jest starszym psem, a ludzie mają w d... starsze psy :shake: ja mam dzisiaj mega dolinę przez ten zastój w adopcjach... :placz: Quote
Onaa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 jak patrzyłam na początek wątku Fabia to pisało że jest chory i zanosi się na poważne leczenie - może dlatego nie ma chętnych?. Malawaszko - ja też mam ostatnio doła jeśli chodzi o sprawy psiaków :/ jak widzę jak ludzie traktują zwierzęta - tak lekko bez szacunku i dbałości - to smutno mi się robi :( A najgorzej jak nie można pomóc. Wtedy pozostaje mi tylko głaskanie mojego kudłacza i jego zadowolona mordka może mnie pocieszyć ! Quote
agamika Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Ja jak mam doła to myślę o Odim i idę do niego na wątek Amiga wie ile stresów mi przysporzył i ile się zamartwiałam ze on ciągle nie ma domu ... ojj bardzo ciężko było ..ale dom jest i to jeden z najfajniejszych A Bendzi .. ile czasu czekał ? I jaki fajny dom ma ? A jaki jednak charrrakterek miał :diabloti: Nie załamywać mi się tu :mad: .. wiosna idzie, będzie dobrze ;) Quote
weszka Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 agamika napisał(a): Nie załamywać mi się tu :mad: .. wiosna idzie, będzie dobrze ;) No jak nie jak tak :razz: Znajdziem domek dla Fabioso jakem ciotka weszka :p Quote
AMIGA Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Fuksik i Fabio mieli dzisiaj odwiedziny. Baaaardzo miłe, bo baaaardzo smakowite. Jurmar był z wałówką i jak św. Mikołaj obdzielał wszystkie "nasze" psy No i pstrykał zdjęcia. biecuję, że jak tylko je od niego dostanę, to zaraz powstawiam :p Quote
jurmar98 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 On jest fantastyczny-całuśny i przytulasty.Fakt,że na smyczy trudny.Ja jestem nie ułomek ,ale miałem czasem kłopot z utrzymaniem go.Współczuję Tamb jak on musi Tobą pomiatać na spacerku. Quote
tamb Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Wstyd się przyznać ale biegnę na końcu smyczy na ugiętych nogach i wołam "ratunku".:oops: Ja to ciotka od kotów bardziej jestem.:scared:Jurmar98 a widziałeś Sabę i Kajtka, parę przyjaciół? Quote
AMIGA Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='jurmar98']Fakt,że na smyczy trudny.Ja jestem nie ułomek ,ale miałem czasem kłopot z utrzymaniem go.Współczuję Tamb jak on musi Tobą pomiatać na spacerku. Szkoda że nie widzieliście w jakim tempie jurmar się znalazł na dole drogi:evil_lol::evil_lol: Jurmar - wysłałam Ci na pw swój adres mailowy i czekam na fotki :p Quote
Recommended Posts