Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jurmar98 napisał(a):
Ale stało się Fuksio; będzie na pewno mniej ostry i łatwiejszy do okiełznania.

FUKS NIE JEST OSTRYM PSEM

to normalny młody wesoły, NIEWYBAWIONY i NIEWYBIEGANY pies :eviltong:

a kastracja nie jest lekiem na problemy wychowawcze sama w sobie - nigdy

owszem , przy problemach pewnego rodzaju jest "środkiem "wspomagającym , ale bez pracy człowieka z psem i tak guzik da, a cioteczki na dogo na kastracje sie "upierają " z innych powodów, które łatwo poznać patrząc na liczbę psów w Polsce , i na liczbe psów jaka ucieka włascicielom , w "goracych" okresach itd itp .. to taki nasz "wkład " zeby miec pewnośc, ze nawet "przypadkiem"nowi własciele, nie będa miec "wpadki " :cool1:

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Agamika-dzięki za wykład o rzeczach oczywistych,z którymi chyba mogę się nie zgadzać.Ty wychodzisz z założenia,że Fuks zostanie oddany do osoby nieodpowiedzialnej,która dopuści do zagubienia psiaka przez właściciela lub opiekun będzie chciał użyć go jako reproduktora,a założenie wszystkich tutaj na wątku jest chyba inne;a jeśli tak ,to po co kastracja,o ile nie przemawiają za tym względy zdrowotne.I drugi problem już chyba natury etycznej,czy człowiek ma prawo "poprawiać" w ten sposób naturę wykorzystując swoją przewagę nad innymi stworzeniami,o ile nie zachodzi BEZWZGLĘDNA konieczność.
Chyba włożyłem kij w mrowisko,więc czekam na dalsze ataki Cioteczek.

Posted

Proponuję abyśmy zamknęli temat kastrować czy nie bo i tak, że tak to ujmę jest już "po ptakach":evil_lol: Teraz należy skupić się na znalezieniu odpowiedniego domu dla Fuksa i tylko to się w tej chwili liczy.

Posted

agamika napisał(a):
cioteczki na dogo na kastracje sie "upierają " z innych powodów, które łatwo poznać patrząc na liczbę psów w Polsce , i na liczbe psów jaka ucieka włascicielom , w "goracych" okresach itd itp .. to taki nasz "wkład " zeby miec pewnośc, ze nawet "przypadkiem"nowi własciele, nie będa miec "wpadki " :cool1:

jurmar98 napisał(a):
Ty wychodzisz z założenia,że Fuks zostanie oddany do osoby nieodpowiedzialnej,która dopuści do zagubienia psiaka przez właściciela lub opiekun będzie chciał użyć go jako reproduktora,

Ja ten tekst zrozumiałam nieco inaczej :p Chodzi o nieświadome rozmanażanie...

Ale rzeczywiście, dyskusji prowadzić nie warto, ja nikogo nawracać nie będę :eviltong:

Kciuki za Fuxiowy domek!!!

EDIT: A jeszcze a propos :evil_lol: mówisz o osobie nieodpowiedzialnej, która dopuściłaby do ucieczki psa. Każdemu się to może zdarzyć i to niekoniecznie znaczy, że jest nieodpowiedzialny. Można wyprawiać cuda, a jak pies się uprze, to ucieknie i tyle. Za nieodpowiedzialność uznaję niekastrowanie psa, z jakiś dziwnych, niezrozumiałych dla mnie powodów. Ale nic...

Posted

zaczęłam sie powaznie zastanawiać nad kastracją mojego psa :evil_lol:

Jurmar98 - ja wiem że mężczyźni mają jakiś problem z kastracją psów, trochę to zrozumiałe,
ale myślę że dla Fuksika to żaden problem - przecież on nie będzie nigdy reproduktorem a nie mogąc się "wyhasać" bo wiadomo czym to grozi to tylko by biedak cierpiał z tego powodu , a tak to przynajmniej nie będzie miał czego żałować :)

Posted

Bardzo proszę o wpłaty za kastrację Fuksa. :loveu:Najlepiej do pana Tomka. Fuksior był dzisiaj na spacerku, nie wygląda na zmartwionego. Domku tylko brakuje.

Posted

Dogo 07-nie jest to sprawa solidarności płci,bo to samo myślę o sterylizacji suczek.
Tamb-będę w niedzielę w hoteliku i obiecane pieniądze zostawię u P.Tomka.
Świetnie,że Fuksior zregenerował siły tak szybko.

Posted

tamb napisał(a):
Bardzo proszę o wpłaty za kastrację Fuksa. :loveu:Najlepiej do pana Tomka.

Tamb ja w najbliższym czasie nie będę w hoteliku :roll: Może podałabyć mi twój nr konta to wpłacę?

W weekend przejrzę ogłoszenia Fuksiaka, zrobię aktualizacje gdzie trzeba, może dodam nowe. Nie mam chwilowo lepszych pomysłów na szukanie domu :shake:

Posted

Weszko-szkoda ,ze nie będziesz w hoteliku,bo miałem zostawić Ci 50 zł dla diabliczki Zary.Więc może zostawię je dla Tamb za Fuksiora,a Ty zapłacisz jej odpowiednio mniej za kastrację.Będę tam w niedzielę więc odpisz do tego czasu.

Posted

jurmar98 napisał(a):
Weszko-szkoda ,ze nie będziesz w hoteliku,bo miałem zostawić Ci 50 zł dla diabliczki Zary.Więc może zostawię je dla Tamb za Fuksiora,a Ty zapłacisz jej odpowiednio mniej za kastrację.Będę tam w niedzielę więc odpisz do tego czasu.

jurmar bardzo dziękuję :loveu: Ponieważ Zara w niedzielę idzie do nowego domu nie dam rady przyjechać. Co do pieniążków to zróbmy tak. Ponieważ co miałam na nią wydać już wydałam i z tym nie jest tak źle to przekazuję te 50 zł na hotel za marzec dla Fabioso :razz: Przekaż proszę pieniążki tamb, Amidze albo panu Tomkowi - nie wiem kto tam będzie z Tobą :cool3:

Posted

Ja się będę widziała z jurmarem w niedzielę. Niestety pana Tomka w niedzielę nie będzie. Będę mogła zapłacić dopiero we wtorek.
Ale weszko :loveu: wieeeelkie dzięki w imieniu Fabiusia

Posted

widzę że jeszcze obok Fuksika zajmujecie sie w hoteliku Fabiem - ten psiak chyba już trochę czasu szuka domu, i dlaczego też nikt go nie chce skoro to średniej wielkości piesek to powinno być więcej chętnych niż na dużego

Posted

[quote name='Dogo07']widzę że jeszcze obok Fuksika zajmujecie sie w hoteliku Fabiem - ten psiak chyba już trochę czasu szuka domu, i dlaczego też nikt go nie chce skoro to średniej wielkości piesek to powinno być więcej chętnych niż na dużego

To pytanie nie do nas :shake:
Ja bym Fabiusia natychmiast do siebie wzięła, gdyby nie to, że mam już dwa psy, z czego jeden ze schronsika i nie toleruje innych psów.
Pani, która ostatnio chciała Fuksika mówiła, że ewentualnie zamiast Fuksia weźmie Fabia. Ale myśmy z tamb dosć długo na ten temat rozmawiały i nie zdecydowałabym się tamtej pani oddać Fabia.

Posted

Dogo07 napisał(a):
dlaczego też nikt go nie chce skoro to średniej wielkości piesek to powinno być więcej chętnych niż na dużego

bo Fabio jest starszym psem, a ludzie mają w d... starsze psy :shake: ja mam dzisiaj mega dolinę przez ten zastój w adopcjach... :placz:

Posted

jak patrzyłam na początek wątku Fabia to pisało że jest chory i zanosi się na poważne leczenie - może dlatego nie ma chętnych?.

Malawaszko - ja też mam ostatnio doła jeśli chodzi o sprawy psiaków :/
jak widzę jak ludzie traktują zwierzęta - tak lekko bez szacunku i dbałości - to smutno mi się robi :(

A najgorzej jak nie można pomóc.

Wtedy pozostaje mi tylko głaskanie mojego kudłacza i jego zadowolona mordka może mnie pocieszyć !

Posted

Ja jak mam doła to myślę o Odim i idę do niego na wątek
Amiga wie ile stresów mi przysporzył i ile się zamartwiałam ze on ciągle nie ma domu ... ojj bardzo ciężko było ..ale dom jest i to jeden z najfajniejszych

A Bendzi .. ile czasu czekał ? I jaki fajny dom ma ? A jaki jednak charrrakterek miał :diabloti:

Nie załamywać mi się tu :mad: .. wiosna idzie, będzie dobrze ;)

Posted

agamika napisał(a):

Nie załamywać mi się tu :mad: .. wiosna idzie, będzie dobrze ;)

No jak nie jak tak :razz:
Znajdziem domek dla Fabioso jakem ciotka weszka :p

Posted

Fuksik i Fabio mieli dzisiaj odwiedziny. Baaaardzo miłe, bo baaaardzo smakowite. Jurmar był z wałówką i jak św. Mikołaj obdzielał wszystkie "nasze" psy
No i pstrykał zdjęcia. biecuję, że jak tylko je od niego dostanę, to zaraz powstawiam :p

Posted

On jest fantastyczny-całuśny i przytulasty.Fakt,że na smyczy trudny.Ja jestem nie ułomek ,ale miałem czasem kłopot z utrzymaniem go.Współczuję Tamb jak on musi Tobą pomiatać na spacerku.

Posted

Wstyd się przyznać ale biegnę na końcu smyczy na ugiętych nogach i wołam "ratunku".:oops: Ja to ciotka od kotów bardziej jestem.:scared:Jurmar98 a widziałeś Sabę i Kajtka, parę przyjaciół?

Posted

[quote name='jurmar98']Fakt,że na smyczy trudny.Ja jestem nie ułomek ,ale miałem czasem kłopot z utrzymaniem go.Współczuję Tamb jak on musi Tobą pomiatać na spacerku.

Szkoda że nie widzieliście w jakim tempie jurmar się znalazł na dole drogi:evil_lol::evil_lol:

Jurmar - wysłałam Ci na pw swój adres mailowy i czekam na fotki :p