Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

To miały psiaki faaajnie dzisiaj :p jurmar złoty chłop z Ciebie :loveu:
Widzę nowy banerek Fuksia. Zaraz sobie wstawię bo Zara już grzeje tyłeczek w nowym domku :)

Posted

Tak z biegu wstawiam narazie parę zdjęć z wczorajszego spaceru (niestety cenzura mi nie pozwala wstawić wszystkich, bo na nich głównie było widać coś innego, niż Fuksior = a mianowicie moją ogroooomną kubaturę ;):evil_lol:)

Fuksior w postawie wystawowej ;)

Miziaj mnie mocniej, miziaj

To przemoc w rodzinie! Ja nie chcę zdjęć mojego pychola!!!

Bo Ci ucieknę! Trzymaj mocno!!

Posted

pies jest słodziak i tyle :loveu:
oprócz tego że trochę ciągnie to nie ma z nim żadnych problemów
JA NAPRAWDE nie wiem czemu tabuny ludzi się o niego nie biją ???!!!

miał już tyle ogłoszeń i w internecie i w prasie
i na aukcji był i w telewizji
no to już nie wiem gdzie go jeszcze można ogłaszać !

a ludzie to chyba teraz mniej chętni do adopcji psów są czy co? albo się boją że w dobie kryzysu to dużego psa nie utrzymają ?

Posted

Łatwiej wyadoptować małego pieska, nawet starego i kalekiego niż zdrowego, dużego, w sile wieku. Może ludzie się boją dużych, obcych psów, potrzebne są inne warunki lokalowe, finansowe i fizyczne, sama już nie wiem.:shake:

Posted

duży pies to duż a odpowiedzialność - nie każdy ma predyspozycje i warunki żeby takiego psa posiadać

pocieszam sie jedynie tym że właściwie wątek Fuksika jest od listopada zeszłego roku, wcześniej był w schronisku pare tygodni - także w sumie to on domu szuka dopiero 3 miesiąc

są inne pieski, też fajne a latami marnieją w schronisku, a ich wątki na dogomanii też po kilka lat mają

żeby się tylko domek znalazł dla Fuksika,

przecież trudno jest utrzymywac psiaka w hotelu przez długi, długi czas

zastanawiałam sie jeszcze jak wyglądają codzienne spacery Fuksika w celu załatwienia swoich potrzeb i wybiegania się - czy to są takie spacery rano i wieczór na smyczy czy też w hotelu jest wybieg i piesek tam jest wpuszczany ?

Posted

A teraz na deser następna dawka zdjęć
Który mam lepszy profil?

Bo że jęzor mam piękny to każdy wie

Maaaarzy mi się super domek

Tak na mnie nadają, że jestem szalony, a proszę jak potrafię spokojnie stać

I uwielbiam mizianko

Posted

Duży pies wcale nie jest tak wiele droższy w utrzymaniu.Miałem średniaka,a potem olbrzymy i nie widzę jakiejś różnicy.Fakt,że trzeba bardziej uważać na spacerach,bo ludzie boją się gabarytów,ale to chyba wszystko.Inna rzecz,że gdyby Fuksior był rozmiarów Zary,to już wczoraj byłby u mnie.
Amiga podaj nummery lotka,bo widzę ,że potrafisz przemieszczać się w przyszłość.Jest godzina 15.40-a zdjęcia Fuksika są już wklejone z zaznaczoną godziną 16.00

Posted

jurmar98 napisał(a):
A po moim poprzednim linku czas wrócił do normy.A zdjęcia Fabia doszły,bo nie wystawione,czy po prostu nie różnią się zbyt od poprzednich?.

Zdjęcia Fabia jeszcze nie wystawione, bedą wieczorem :oops:

A numerów lotka Ci nie podam, bo jeszcze w życiu nic nie wygrałam :shake:

Posted

Słodka fotorelacja :)
tamb odświeżając pamięć dla malawaszki która pytała mnie o szkółkę przypomniałam sobie o jeszcze jednej godnej zaufania. Tez jest opcja stacjonarna i w dodatku to bardzo blisko hoteliku. Więc jakby coś z Hitt Dogiem nie wyszło to można w tej próbować.
Kurde, otworzyłam laptopa żeby jeszcze przejrzeć prezentację na jutrzejsze spotkanie w pracy i oczywiście myślę cały czas o psach :eviltong:

Posted

rozumiem że stacjonarna szkoła to znaczy że piesek tam uczy się, je, śpi czyli przebywa cały czas

szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z takim typem nauczania psów

Posted

Taki hotelik z lekcjami, zielona szkoła.:evil_lol: Najlepiej jakby był wreszcie ten właściciel i chodził z Fuksikiem na zajęcia. Frajda dla obu a tu nic.:roll:

Posted

Trafiał się dobry dom z dominującym 5-letnim owczarkiem niemieckim i kotami. Nie zaryzykowałam. Oddałam dla wysterylizowanej suki ze schroniska. Mogłyby walczyć. Dogadałby się Fuksik z suczką ale do samca bałabym się go dać.

Posted

tamb napisał(a):
W środę ma się zwolnić miejsce na szkoleniu stacjonarnym i wtedy byłaby przeprowadzka Fuksa.

Jednak się na to zdecydujesz?
A czy miałby tam miejsce do czasu znalezienia domu?

Posted

Hit-dog ma też możliwość hotelować psa i równocześnie szkolić. Trwałoby to aż do znalezienia domu stałego. Przyznam, że boję się zmian, Fuks już przyzwyczaił się do pana Tomka i wolałabym, żeby był szkolony z nowym właścicielem. Jeśli jednak okaże się, że poprawa warunków byłaby znaczna i Fuks miałby zorganizowany czas (nauka, bieganie) a ja i inni wielbiciele Fuksa nie straciliby możliwości odwiedzania go, to myślę o tym bardzo poważnie.