jurmar98 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Tamb Cioteczka Amigo pokazała mi Twoją parkę.Przy następnej wizycie będę o nich pamiętał. Amiga zdjęcia wyślę za jakąś godzinę. Quote
weszka Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 To miały psiaki faaajnie dzisiaj :p jurmar złoty chłop z Ciebie :loveu: Widzę nowy banerek Fuksia. Zaraz sobie wstawię bo Zara już grzeje tyłeczek w nowym domku :) Quote
AMIGA Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Tak z biegu wstawiam narazie parę zdjęć z wczorajszego spaceru (niestety cenzura mi nie pozwala wstawić wszystkich, bo na nich głównie było widać coś innego, niż Fuksior = a mianowicie moją ogroooomną kubaturę ;):evil_lol:) Fuksior w postawie wystawowej ;) Miziaj mnie mocniej, miziaj To przemoc w rodzinie! Ja nie chcę zdjęć mojego pychola!!! Bo Ci ucieknę! Trzymaj mocno!! Quote
ULKA12 Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Ale się cieszę, że Fuks ma tak wspaniałych przyjaciół:multi::multi::loveu: Quote
Onaa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 pies jest słodziak i tyle :loveu: oprócz tego że trochę ciągnie to nie ma z nim żadnych problemów JA NAPRAWDE nie wiem czemu tabuny ludzi się o niego nie biją ???!!! miał już tyle ogłoszeń i w internecie i w prasie i na aukcji był i w telewizji no to już nie wiem gdzie go jeszcze można ogłaszać ! a ludzie to chyba teraz mniej chętni do adopcji psów są czy co? albo się boją że w dobie kryzysu to dużego psa nie utrzymają ? Quote
tamb Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Łatwiej wyadoptować małego pieska, nawet starego i kalekiego niż zdrowego, dużego, w sile wieku. Może ludzie się boją dużych, obcych psów, potrzebne są inne warunki lokalowe, finansowe i fizyczne, sama już nie wiem.:shake: Quote
Onaa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 duży pies to duż a odpowiedzialność - nie każdy ma predyspozycje i warunki żeby takiego psa posiadać pocieszam sie jedynie tym że właściwie wątek Fuksika jest od listopada zeszłego roku, wcześniej był w schronisku pare tygodni - także w sumie to on domu szuka dopiero 3 miesiąc są inne pieski, też fajne a latami marnieją w schronisku, a ich wątki na dogomanii też po kilka lat mają żeby się tylko domek znalazł dla Fuksika, przecież trudno jest utrzymywac psiaka w hotelu przez długi, długi czas zastanawiałam sie jeszcze jak wyglądają codzienne spacery Fuksika w celu załatwienia swoich potrzeb i wybiegania się - czy to są takie spacery rano i wieczór na smyczy czy też w hotelu jest wybieg i piesek tam jest wpuszczany ? Quote
Onaa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 no to się chlopak nie wybiega a tego mu chyba potrzeba a kiedy ta psia szkoła i kto go tam będzie zawoził ? bo to na Błoniach jest prawda? Quote
tamb Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 W środę ma się zwolnić miejsce na szkoleniu stacjonarnym i wtedy byłaby przeprowadzka Fuksa. Quote
AMIGA Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 A teraz na deser następna dawka zdjęć Który mam lepszy profil? Bo że jęzor mam piękny to każdy wie Maaaarzy mi się super domek Tak na mnie nadają, że jestem szalony, a proszę jak potrafię spokojnie stać I uwielbiam mizianko Quote
AMIGA Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 A to pstrykadełko to jest do jedzenia?? Tu mi gdzieś niedaleko pachną smakołyczki Quote
jurmar98 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Duży pies wcale nie jest tak wiele droższy w utrzymaniu.Miałem średniaka,a potem olbrzymy i nie widzę jakiejś różnicy.Fakt,że trzeba bardziej uważać na spacerach,bo ludzie boją się gabarytów,ale to chyba wszystko.Inna rzecz,że gdyby Fuksior był rozmiarów Zary,to już wczoraj byłby u mnie. Amiga podaj nummery lotka,bo widzę ,że potrafisz przemieszczać się w przyszłość.Jest godzina 15.40-a zdjęcia Fuksika są już wklejone z zaznaczoną godziną 16.00 Quote
jurmar98 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 A po moim poprzednim linku czas wrócił do normy.A zdjęcia Fabia doszły,bo nie wystawione,czy po prostu nie różnią się zbyt od poprzednich?. Quote
AMIGA Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 jurmar98 napisał(a):A po moim poprzednim linku czas wrócił do normy.A zdjęcia Fabia doszły,bo nie wystawione,czy po prostu nie różnią się zbyt od poprzednich?. Zdjęcia Fabia jeszcze nie wystawione, bedą wieczorem :oops: A numerów lotka Ci nie podam, bo jeszcze w życiu nic nie wygrałam :shake: Quote
Onaa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 to jeśli to szkolenie stacjonarne to może w tej szkole go ktoś wypatrzy ? Quote
weszka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Słodka fotorelacja :) tamb odświeżając pamięć dla malawaszki która pytała mnie o szkółkę przypomniałam sobie o jeszcze jednej godnej zaufania. Tez jest opcja stacjonarna i w dodatku to bardzo blisko hoteliku. Więc jakby coś z Hitt Dogiem nie wyszło to można w tej próbować. Kurde, otworzyłam laptopa żeby jeszcze przejrzeć prezentację na jutrzejsze spotkanie w pracy i oczywiście myślę cały czas o psach :eviltong: Quote
Onaa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 rozumiem że stacjonarna szkoła to znaczy że piesek tam uczy się, je, śpi czyli przebywa cały czas szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z takim typem nauczania psów Quote
tamb Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Taki hotelik z lekcjami, zielona szkoła.:evil_lol: Najlepiej jakby był wreszcie ten właściciel i chodził z Fuksikiem na zajęcia. Frajda dla obu a tu nic.:roll: Quote
Onaa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Fuks nie nadaje się do innego dużego psa/samca - prawda ? Quote
tamb Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Trafiał się dobry dom z dominującym 5-letnim owczarkiem niemieckim i kotami. Nie zaryzykowałam. Oddałam dla wysterylizowanej suki ze schroniska. Mogłyby walczyć. Dogadałby się Fuksik z suczką ale do samca bałabym się go dać. Quote
hop! Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 tamb napisał(a):W środę ma się zwolnić miejsce na szkoleniu stacjonarnym i wtedy byłaby przeprowadzka Fuksa. Jednak się na to zdecydujesz? A czy miałby tam miejsce do czasu znalezienia domu? Quote
jurmar98 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Coś nie mogę załapać.Czy to znaczy,że Fuks na szkoleniu będzie sam. Ile trwa takie szkolenie? Quote
tamb Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Hit-dog ma też możliwość hotelować psa i równocześnie szkolić. Trwałoby to aż do znalezienia domu stałego. Przyznam, że boję się zmian, Fuks już przyzwyczaił się do pana Tomka i wolałabym, żeby był szkolony z nowym właścicielem. Jeśli jednak okaże się, że poprawa warunków byłaby znaczna i Fuks miałby zorganizowany czas (nauka, bieganie) a ja i inni wielbiciele Fuksa nie straciliby możliwości odwiedzania go, to myślę o tym bardzo poważnie. Quote
Recommended Posts