Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zamowilem Zombkowi plakat za 5zl na bazarku :) Jest wsrod was ktos chetny kto po przeslaniu wydrukowalby ze 2-3 plakaciki i powiesil u swojego weta, w sklepie zoo?

Posted

[quote name='R-oy']Zamowilem Zombkowi plakat za 5zl na bazarku :) Jest wsrod was ktos chetny kto po przeslaniu wydrukowalby ze 2-3 plakaciki i powiesil u swojego weta, w sklepie zoo?[/QUOTE]

Ja jestem chętna ;) Mogę powiesić u nas u wetów np. u Plazy, albo też w zoologicznym.

Posted

Dopiero dzis dotarlo do mnie konto do przelewu wiec pewnie za kilka dni, nie wiem ile jest zamowien. Dam znac na pewno :) Dzieki!

Posted

Wykupilem Zombiemu plakaty, ktore jak tylko do mnie dotra rozesle chetnym mailem oraz ogloszenia. Mam nadzieje, ze to pomoze znalezc mu staly dom..

Posted

Nowe ogloszenie Zombkowe w pierwszym poscie. Btw, wplaty jednorazowe wciaz sa do dyspozycji Zombiego, plakat i ogloszenia wykupione z dodatkowej kasy:)

Posted

Info od Michala, opiekuna Zombiego w hotelu:

Jego imię może odstraszać, ale nic bardziej mylnego. Dużo bardziej od Zombie pasuje do niego zdrobnie "Ząbek". Z pośród trzech schroniskowych psów które mam w tej chwili u siebie w hotelu ząbek jest najbardziej towarzyski. Bardzo szybko się zaaklimatyzował. Na początku co prawda, nie zdawał sobie sprawy z granic wybiegu i jako pierwszemu psu w historii udało się samodzielnie wyjść poza teren, ale nie próbował uciekać, tylko stał przy płocie ze zdziwioną miną, że siatka ogranicza mu dostęp do człowieka. To była jedna jedyna akcja w pierwszych dniach jego pobytu.
Teraz, kiedy widzi człowieka przy kojcach, domaga się wyjścia, staje przednimi łapami na drzwiach, bardzo potrzebuje kontaktu. Po wypuszczeniu daje sobie 2-3 minuty na załatwienie potrzebnych spraw (siu-siu, kupa) a potem szuka człowieka do którego mógłby się przytulić. Kładzie głowę na kolana i patrzy tymi swoimi wielkimi oczyskami... Jeżeli człowiek stoi to podchodzi i przytula się, ale w swoim domaganiu się pieszczot nie jest nachalny. Kiedy ludzie okazują mu zainteresowanie, daje się głaskać przez cały czas, nadstawiając się raz z jednej, raz z drugiej strony. Jeżeli natomiast tego zainteresowania nie ma, to nie próbuje na siłę wyłudzać pieszczot. Podchodzi, przytuli się, jeśli nie otrzymuje odwzajemnionego przytulenia, to idzie wąchać zapachy i podsikiwać drzewa. Jest psem raczej bez problemowym, nie ma w sobie ani grama agresji, nie skacze na ludzi, nie bywa uciążliwy. Po spacerze, zdarza mu się szczekać w kojcu, ale po chwili się uspokaja i kładzie się na swoim posłaniu.

Ząbek nie ma problemu z zaaklimatyzowaniem się w nowej sytuacji, jest bardzo towarzyski i otwarty, a jego hierarchia wartości przedstawia się mniej więcej tak: człowiek > długo długo nic > spacery > jedzenie, zabawa itp. Nie ma skłonności do niszczenia przedmiotów, jest bardzo posłuszny i podatny na wykonywanie tego, czego człowiek od niego oczekuje. Jeżeli się go woła, potrafi oderwać się od wąchania, czy nawet przerwać robienie kupy i przyjść do człowieka.
Poprosilem jeszcze o przetestowanie Zombiego w roznych sytuacjach z innymi psami, na spacerze, podczas wolnego biegania itp.