R-oy Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Takie fotki Zombika z Mamba wygrzebalem z komputera 8) Quote
Karolcia_ko5 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Ciekawe jak tam nasz pieszczoszek :). . . Quote
anett Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 R-oy piękne, wzruszające fotki... strasznie szkoda, że Mamba nie doczekała wyjścia ze schronu... Quote
R-oy Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Zamowilem Zombkowi plakat za 5zl na bazarku :) Jest wsrod was ktos chetny kto po przeslaniu wydrukowalby ze 2-3 plakaciki i powiesil u swojego weta, w sklepie zoo? Quote
Karolcia_ko5 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='R-oy']Zamowilem Zombkowi plakat za 5zl na bazarku :) Jest wsrod was ktos chetny kto po przeslaniu wydrukowalby ze 2-3 plakaciki i powiesil u swojego weta, w sklepie zoo?[/QUOTE] Ja jestem chętna ;) Mogę powiesić u nas u wetów np. u Plazy, albo też w zoologicznym. Quote
bonheur Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 ja nie wiem, czy u mnie wetka pozwoli powiesić, ale jak pozwoli to jeden mogę... o ile w Poznaniu to ma sens Quote
bonheur Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Cześć chłopaki:) Wiadomo kiedy będą plakaty do rozwieszenia? P.S. Maj przelany ;) Quote
R-oy Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Dopiero dzis dotarlo do mnie konto do przelewu wiec pewnie za kilka dni, nie wiem ile jest zamowien. Dam znac na pewno :) Dzieki! Quote
R-oy Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Wykupilem Zombiemu plakaty, ktore jak tylko do mnie dotra rozesle chetnym mailem oraz ogloszenia. Mam nadzieje, ze to pomoze znalezc mu staly dom.. Quote
agata51 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Wysłałam dziś majową. A plakacik prześlij, porozwieszam, gdzie się da. agathe_m@wp.pl Quote
R-oy Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 [quote name='Ag_konin']Roy wyślij mi też mailem plis ;)[/QUOTE] Nie mam maila twego :) Quote
R-oy Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Nowe ogloszenie Zombkowe w pierwszym poscie. Btw, wplaty jednorazowe wciaz sa do dyspozycji Zombiego, plakat i ogloszenia wykupione z dodatkowej kasy:) Quote
R-oy Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Info od Michala, opiekuna Zombiego w hotelu: Jego imię może odstraszać, ale nic bardziej mylnego. Dużo bardziej od Zombie pasuje do niego zdrobnie "Ząbek". Z pośród trzech schroniskowych psów które mam w tej chwili u siebie w hotelu ząbek jest najbardziej towarzyski. Bardzo szybko się zaaklimatyzował. Na początku co prawda, nie zdawał sobie sprawy z granic wybiegu i jako pierwszemu psu w historii udało się samodzielnie wyjść poza teren, ale nie próbował uciekać, tylko stał przy płocie ze zdziwioną miną, że siatka ogranicza mu dostęp do człowieka. To była jedna jedyna akcja w pierwszych dniach jego pobytu. Teraz, kiedy widzi człowieka przy kojcach, domaga się wyjścia, staje przednimi łapami na drzwiach, bardzo potrzebuje kontaktu. Po wypuszczeniu daje sobie 2-3 minuty na załatwienie potrzebnych spraw (siu-siu, kupa) a potem szuka człowieka do którego mógłby się przytulić. Kładzie głowę na kolana i patrzy tymi swoimi wielkimi oczyskami... Jeżeli człowiek stoi to podchodzi i przytula się, ale w swoim domaganiu się pieszczot nie jest nachalny. Kiedy ludzie okazują mu zainteresowanie, daje się głaskać przez cały czas, nadstawiając się raz z jednej, raz z drugiej strony. Jeżeli natomiast tego zainteresowania nie ma, to nie próbuje na siłę wyłudzać pieszczot. Podchodzi, przytuli się, jeśli nie otrzymuje odwzajemnionego przytulenia, to idzie wąchać zapachy i podsikiwać drzewa. Jest psem raczej bez problemowym, nie ma w sobie ani grama agresji, nie skacze na ludzi, nie bywa uciążliwy. Po spacerze, zdarza mu się szczekać w kojcu, ale po chwili się uspokaja i kładzie się na swoim posłaniu. Ząbek nie ma problemu z zaaklimatyzowaniem się w nowej sytuacji, jest bardzo towarzyski i otwarty, a jego hierarchia wartości przedstawia się mniej więcej tak: człowiek > długo długo nic > spacery > jedzenie, zabawa itp. Nie ma skłonności do niszczenia przedmiotów, jest bardzo posłuszny i podatny na wykonywanie tego, czego człowiek od niego oczekuje. Jeżeli się go woła, potrafi oderwać się od wąchania, czy nawet przerwać robienie kupy i przyjść do człowieka.Poprosilem jeszcze o przetestowanie Zombiego w roznych sytuacjach z innymi psami, na spacerze, podczas wolnego biegania itp. Quote
Recommended Posts