Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melduję się na wątku ;)
Teraz jestem Padnięta, ale jutro w pracy wszystko sobie w głowie ułożę i po południu porozsyłam go gdzie się da ;)
Pomyślę też jak pomóc w inny sposób...
Zombie ma banerek??

Posted

Tak, Zombie jest przepiękny... Jest to dla niego ostatni dzownek, żeby opuścić schronisko zanim zacznie być uznawany za staruszka (ma w tej chwili ok. 8 lat) a wtedy jego szanse zmaleją jeszcze bardziej...
Poszukujemy dla niego domu na stałe ale tez bardzo nam zależy na znalezieniu choćby domu tymczasowego jeszcze przed zimą. Pokryjemy wszystkie koszty związane z jego pobytem do momentu znalezienia domu stałego, istnieje tez możliwość opłacania DT.
Przy zapewnieniu mu wszystkich niezbędnych warunków (żywienie, ciepłe schronienie, spacery poza terenem, częsty kontakt z człowiekiem) może być zaadoptowany jak pies podwórkowy (stróżujący).

Posted

Dziś nieoczekiwanie coś drgnęło.... I to jak.. W schronisku była para (po znalezieniu ogłoszeń na allegro), która ponoć jest bardzo zainteresowana adopcją Zombiego i Mamby jednocześnie. Na razie nie wiem na ile jest to pewne, jacy to ludzie itd. Jutro-pojutrze powinniśmy wiedzieć więcej.

Posted

Nie szukamy dla psa pierwszego lepszego hotelu, w którym warunki będzie miał nieznacznie lepsze od schroniskowych... W schroniksu ma zapewnioną karmę, kojec oraz leczenie. Zależy nam na miejscu gdzie będzie miał stały, bliski kontakt z człowiekiem, regularne spacery, nie będzie jednym z kilkunastu psów pod opieką itd.
A zainteresowana para jak na razie wygląda, że na poważnie. Zlecili wykonanie dodatkowych badań na ich koszt, są zdeterminowani do adopcji obu psiaków..