Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, wczoraj na spocie pod Ikeą został znaleziony pies, dokładnie suczka. Jest młoda, w miare zadbana zważywszy na fakt, że przez jakiś czas nie miała domu ani właściciela, spokojna, troszkę nieufna ale po paru chwilach się przyzwyczaja, ma ładny pyszczek i nie jest agresywna - z tego co zdążyłem zauważyć to nie boi się samców.

Nie wiem jak wygląda sprawa szczepień, odrobaczenia i innych niezbędnych czynności ale jestem w stanie pokryć koszty w części razem z nowym właścicielem/właścicielką.

Niestety ma chyba chore tylne łapki ponieważ ma malutkie problemy ze wskoczeniem na łóżko, normalnie chodzi, siedzi, leży - zapewne trzebaby udać się do weterynarza i to zbadać.

Moja sytuacja mieszkaniowa nie pozwala mi Jej zostawić w domu, jestem zmuszony oddać Ją do schroniska dla zwierząt. Wiadomo jakie warunki są w schroniskach, w związku z tym chciałbym aby Ibi znalazła nowego właściela bądź właściecielkę, który/która się Nią zaopiekuje i obdarzy uczuciem.

Ibi już ktoś skrzywdził a ja nie chciałbym aby znowu musiała cierpieć.

Dzięki jeśli ktoś to przeczytał w całości i jeśli to możliwe to prosze popytajcie znajomych, rodzinę, kolegów, koleżanki. Jutro wrzucę tutaj zdjęcia Ibi.

[url=http://seat-ibiza.pl/viewtopic.php?t=9367]Klub Seat Ibiza Polska :: Zobacz temat - Oddam psa w dobre r

Posted

Magda ja mam taki niby wolontariat w fundacji wspolpracujacej z tym schronem tak oficjalnie to nie jestem nigdzie, ale zdjecia to podstawa. Moge jej zrobic allegro jak juz wrzucisz zdjecia.

Posted

Po świętach postaram się tam umieścić ogłoszenia razem z fotkami. Ibi bardzo ciągnie do ludzi więc możliwe, że faktycznie się zgubiła.

Z drugiej strony to nie miała nawet obroży a to troche dziwne.

Posted

Widzę, że mało kto tu zagląda ale ogłoszenie jest nadal aktualne.

Popytajcie znajomych, kolegów, rodzinę - być może akurat ktoś z nich będzie mógł dać Ibi nowy, lepszy dom.

• 3 weeks later...
Posted

Widzę, że zainteresowanie niemal zerowe. Wiem, że są zwierzaki, które musiały cierpieć i cierpią bardziej od Ibi ale może jednak ktoś się znajdzie?

Posted

Psinie przydadzą się ogłoszenia. Czy ona dobrze się czuje w sensie fizycznym? Jak łapy? Masz z nią kontakt w schronisku? Przychodzisz do niej?

ArteK napisz jakiś tekst na jej temat, jaki ma charakter, koniecznie napisz czy umie zostawać sama w domu, jaki ma stosunek do innych psów, kotów, dzieci itd. Pomogę ją ogłaszać, ale napisz tekst.

Tu masz spis stron ogłoszeniowych: http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/

Poogłaszam sunię w tych wymagających rejestracji. Też gdzieś porób ogłoszenia. Trzeba będzie pilnować ogłoszeń, często je odnawiać :)

Posted

Ibi w sensie fizycznym czuje się dobrze, tzn czuła się dobrze kiedy oddawałem Ją do schroniska. Łapki po tych paru dniach kiedy była u mnie zaczęły odzyskiwać sprawność(Ibi normalnie biegała, chodziła, zaczęła nawet skakać), niestety w chwili obecnej nie jestem w stanie stwierdzić czy jest z nimi wszystko w porządku.

Jeśli chodzi o charakter psiny to jest bardzo spokojna, czasami gdy kogoś nie zna to troche powarczy ale gdy tylko Ją ktoś uspokoi to przestaje, z moim pieskiem chciała się bawić, z innym samcem(troche starszym także), z tego co zauważyłem to także przecwim suczkom nie ma nic przeciwko. Nie drapie mebli, nie gryzie. Jeśli chodzi o pozostawanie w domu to jedyną wadą jaką zauważyłem to chwilowe wycie i szczekanie. Ibi bardzo lubi dzieci(kiedy wychodziłem z Nią na spacer to gdy tylko zobaczyła dziecko to chciała do niego podejść, od razu machała "ogonkiem".

Niestety odkąd oddałem Ibi do schroniska to nie miałem z Nią kontaktu, czas pracy nie pozwalał mi na odwiedziny. Postaram się Ją odwiedzić w najbliższym czasie i dowiedzieć się czegoś więcej.

Tyle mogę napisać. Ja osobiście jeśli miałbym mieć jeszcze jednego psa to nawet bym się nie zastanawiał czy przygarnąć Ibi.