Madzika Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Witam, wczoraj na spocie pod Ikeą został znaleziony pies, dokładnie suczka. Jest młoda, w miare zadbana zważywszy na fakt, że przez jakiś czas nie miała domu ani właściciela, spokojna, troszkę nieufna ale po paru chwilach się przyzwyczaja, ma ładny pyszczek i nie jest agresywna - z tego co zdążyłem zauważyć to nie boi się samców. Nie wiem jak wygląda sprawa szczepień, odrobaczenia i innych niezbędnych czynności ale jestem w stanie pokryć koszty w części razem z nowym właścicielem/właścicielką. Niestety ma chyba chore tylne łapki ponieważ ma malutkie problemy ze wskoczeniem na łóżko, normalnie chodzi, siedzi, leży - zapewne trzebaby udać się do weterynarza i to zbadać. Moja sytuacja mieszkaniowa nie pozwala mi Jej zostawić w domu, jestem zmuszony oddać Ją do schroniska dla zwierząt. Wiadomo jakie warunki są w schroniskach, w związku z tym chciałbym aby Ibi znalazła nowego właściela bądź właściecielkę, który/która się Nią zaopiekuje i obdarzy uczuciem. Ibi już ktoś skrzywdził a ja nie chciałbym aby znowu musiała cierpieć. Dzięki jeśli ktoś to przeczytał w całości i jeśli to możliwe to prosze popytajcie znajomych, rodzinę, kolegów, koleżanki. Jutro wrzucę tutaj zdjęcia Ibi. [url=http://seat-ibiza.pl/viewtopic.php?t=9367]Klub Seat Ibiza Polska :: Zobacz temat - Oddam psa w dobre r Quote
Madzika Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Niestety suczka juz w schronisku w Katowicach :( SPrawa nadal BARDZO PILNA ta sunia sie tam marnuje Quote
diabelkowa Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Magda ja mam taki niby wolontariat w fundacji wspolpracujacej z tym schronem tak oficjalnie to nie jestem nigdzie, ale zdjecia to podstawa. Moge jej zrobic allegro jak juz wrzucisz zdjecia. Quote
diabelkowa Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Magda a moze ona po prostu sie zgubila ?/ Quote
Madzika Posted December 24, 2008 Author Posted December 24, 2008 Szwedala sie na parkingu Ikei i tam ja znalezli... zdjecia są tutaj Klub SEAT IBIZA Polska :: Zobacz temat - Oddam psa w dobre ręce Quote
Madzika Posted December 24, 2008 Author Posted December 24, 2008 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Quote
ArteK Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Witam, to ja zabrałem Ibi z Katowic, oto Jej fotki: Podaje numer telefonu do ewentualnego kontaktu: 505-668-568. Quote
ANETTTA Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 tam za ikea sa bloki a moze by tak jakies ogłoszenia + fotka moze ona nie byała tam do konca bezdomna Quote
ArteK Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Po świętach postaram się tam umieścić ogłoszenia razem z fotkami. Ibi bardzo ciągnie do ludzi więc możliwe, że faktycznie się zgubiła. Z drugiej strony to nie miała nawet obroży a to troche dziwne. Quote
diabelkowa Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 obroza zawsze mogla zleciec ja poszperam po ogloszeniach w necie czy ktos jej nie szuka jak nc nie znajde to jutro albo pojutrze zrobie jej allegro Quote
diabelkowa Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 to ja tez troche bezsensownie pohopam ;) Quote
ArteK Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Widzę, że mało kto tu zagląda ale ogłoszenie jest nadal aktualne. Popytajcie znajomych, kolegów, rodzinę - być może akurat ktoś z nich będzie mógł dać Ibi nowy, lepszy dom. Quote
ArteK Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Widzę, że zainteresowanie niemal zerowe. Wiem, że są zwierzaki, które musiały cierpieć i cierpią bardziej od Ibi ale może jednak ktoś się znajdzie? Quote
viverna Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Psinie przydadzą się ogłoszenia. Czy ona dobrze się czuje w sensie fizycznym? Jak łapy? Masz z nią kontakt w schronisku? Przychodzisz do niej? ArteK napisz jakiś tekst na jej temat, jaki ma charakter, koniecznie napisz czy umie zostawać sama w domu, jaki ma stosunek do innych psów, kotów, dzieci itd. Pomogę ją ogłaszać, ale napisz tekst. Tu masz spis stron ogłoszeniowych: http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/ Poogłaszam sunię w tych wymagających rejestracji. Też gdzieś porób ogłoszenia. Trzeba będzie pilnować ogłoszeń, często je odnawiać :) Quote
ArteK Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ibi w sensie fizycznym czuje się dobrze, tzn czuła się dobrze kiedy oddawałem Ją do schroniska. Łapki po tych paru dniach kiedy była u mnie zaczęły odzyskiwać sprawność(Ibi normalnie biegała, chodziła, zaczęła nawet skakać), niestety w chwili obecnej nie jestem w stanie stwierdzić czy jest z nimi wszystko w porządku. Jeśli chodzi o charakter psiny to jest bardzo spokojna, czasami gdy kogoś nie zna to troche powarczy ale gdy tylko Ją ktoś uspokoi to przestaje, z moim pieskiem chciała się bawić, z innym samcem(troche starszym także), z tego co zauważyłem to także przecwim suczkom nie ma nic przeciwko. Nie drapie mebli, nie gryzie. Jeśli chodzi o pozostawanie w domu to jedyną wadą jaką zauważyłem to chwilowe wycie i szczekanie. Ibi bardzo lubi dzieci(kiedy wychodziłem z Nią na spacer to gdy tylko zobaczyła dziecko to chciała do niego podejść, od razu machała "ogonkiem". Niestety odkąd oddałem Ibi do schroniska to nie miałem z Nią kontaktu, czas pracy nie pozwalał mi na odwiedziny. Postaram się Ją odwiedzić w najbliższym czasie i dowiedzieć się czegoś więcej. Tyle mogę napisać. Ja osobiście jeśli miałbym mieć jeszcze jednego psa to nawet bym się nie zastanawiał czy przygarnąć Ibi. Quote
Recommended Posts