Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam OGROMNY problem. Mój pies nie chce jeść. Po prostu nie chce i już. Jestem taka głupia, że doprowadziłam do stanu strasznego! Żeby zjadł coś innego niż mięso muszę go karmić :shake: Z ręki po jednym ziarenku suchej karmy. Kiedyś powiedziałam STOP i nie jadł przez dwa dni. Gdy w misce jest sucha karma podchodzi - wącha - idzie dalej. Próbowałam już chyba każdego rodzaju :shake: Nie wiem, co mam robić, boję się, że takie głodówki mogą mu zaszkodzić, ale nie może być tak, jak jest teraz.

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam ;)

Posted

Takie tematy juz były. Wystarczy tylko użyć opcji szukaj.
Nie przejmuj sie tak. Psiak się sam nie zagłodzi. Daj mu jeść, jak nie zje zabierz miskę po 15 min i daj na następny posiłek. W międzyczasie oczywiście nie dokarmiaj go, powinien szybko się oduczyc wybżydzania.
Niestety na moja to nie działa:evil_lol:

Posted

Dobrze by było sprawdzić czy z przewodem pokarmowym jest wszystko OK...może coś połknął i zalega mu w żołądku:roll:...sama szukam :angryy: korka od wanny bo gdzieś się zapodział...a mój Lolluś urzędował... w wannie...na szczęście apetyt mu dopisuje...więc ten korek gdzieś tam pewnie leży:evil_lol:

Posted

werbena520 - to na pewno nie to, bo mięsko wcina tak, że mu się uszy trzęsą, a sucha karma może stać i stać i stać... No, ale widać, że po prostu muszę go wziąć na przetrzymanie i się nie dawać ;)

Posted

Hm...w takim razie nie lubi...suchej karmy/kukurydza,mączka,mielone ziarno.../.Też wolałabym mięsko od tych sucharów:evil_lol:.Pojawiła się sucha karma/niemiecka/ Wolfsblut z dziczyzną,jagnięciną lub rybą.w jej składzie jest podobno 50 % mięsa ...z opisów dogomaniaków psy ją uwielbiają.Może na tę karmę się skuszę:hmmmm:...aaaaaaaaaaaaa jaką karmę podajesz?:roll: