Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

POzdrów od nas bardzo ciepło Twojego Księdza.Bardzo żałuję,że nie wszyscy są tacy:placz:.Gdyby tak było mogłabym z radością identyfikować się z takim kościołem....a tak ...:shake:

Posted

al-ka napisał(a):
POzdrów od nas bardzo ciepło Twojego Księdza.Bardzo żałuję,że nie wszyscy są tacy:placz:.Gdyby tak było mogłabym z radością identyfikować się z takim kościołem....a tak ...:shake:

Dobrze,pozdrowie na pewno,a przed chwila od niego wrocilam,wszyscy mu tu wspolczuja,bardzo to przezywa,pochowal go obok kosciolka.Zanim go znalazl niezywego szukal bez ustanku noc i dzien:(Jego flat jest za teczowym mostem tu na dogomanii,odwiedzcie go,prosze:(tak mi smutno...

Posted

al-ka napisał(a):
Pewnie nie wszyscy są "be",ale jest ich z całą pewnością zbyt dużo.Obojętność kk na los gnębionych braci mniejszych wynika z bardzo prostego powodu-one nie dają nic na tzw.tacę.Są więc z ekonomicznego punktu widzenia całkowicie nie przydatne.A zrozumienie prostej zależności-"dziś podpalili szczeniaka,jutro zapłonie suknia duchowna" najprawdopodobniej przekracza możliwości umysłowe dużej części posiadaczy tychże sukni ( celowo nie używam tu okreslenia kapłanów,bo to tylko posiadacze i nic ponad to).Do tego dochodzi jeszcze fanatyzm i zaślepienie a także prymitywna głupota dużej części wiernych i obraz bezmyślnego,okrutnego społeczeństwa jest gotowy.Potrzeba nam wiele pracy u podstaw,bo dopóki wszyscy nie zrozumieją,ze póki nie będzie szacunku i empatii dla zwierząt póty nie będzie ich również dla ludzi.Innymi słowy jest bezpośrednia zależność między stosunkiem do zwierzęcia i stosunkiem do innego człowieka.

Za wiele to jest ogólnie ludzi nie szanujących zwierzęta, suknia czy koloratka nie ma tu znaczenia.
Nie obrażaj proszę księży jako ogółu bo krzywdzisz tych naprawdę świetnych.
btw osobiście wolę zwierzęta, za ludźmi nie przepadam:diabloti:

Infers1995 u mnie masa psorów młoda nie jest, część to nawet wiekowa a są fenomenalni:loveu:

Psiara1996 - ja na UKSW i sobie chwalę, pomarudzić mogę na jednego (!) prowadzącego co prawda księdza, ale myślę że jako cywil byłby tak samo upiorny bo taki typ człowieka:evil_lol: Uczelnię polecić mogę, mi się podoba:loveu: zresztą od początku było miło bo już przy rekrutacji był mini problemik ze złym wynikiem matury wpisanym przeze mnie (nie zauważyłam że pomyliłam sięo 1%) i wyjaśniałam to z księdzem, lajcik proszę napisać podanie, dołączymy do papierów i po sprawie:loveu: Uwielbiam tego człowieka. A mojego orzełka będę z dumą obnosić na koszulce:)

Posted

WŁADCZYNI poproszę Cię tak jak proszę swoich studentów-stażystów- "czytaj proszę dziecię ze zrozumieniem",bo nigdzie nie użyłam słowa wszyscy.Sama znam takich,którzy na najwyższy szacunek zasługują.Dla mnie też nie ma znaczenia czy to mundur,biały fartuch czy roboczy kombinezon-bo są to tylko zawody.I jak to w każdym zawodzie bywa- są lepsi i gorsi.Ale są wszakże zawody od których wymaga się znacznie,znacznie więcej i do takich zawodów należy zawód kapłana.Sam wszakże fakt posiadania sukni duchownej w żadnej mierze nie jest dla mnie powodem do szacunku,albowiem samo posiadanie jej to stanowczo zbyt mało.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Piękny tekst, Moja babcia wielki katolik co niedziela do koscioła, ciągle tam siedzi a tyle krzywd wyrządziła zwierzętom.
Wstyd! Pełno jest takich ludzi.

Posted

Bushido napisał(a):
Piękny tekst, Moja babcia wielki katolik co niedziela do koscioła, ciągle tam siedzi a tyle krzywd wyrządziła zwierzętom.
Wstyd! Pełno jest takich ludzi.

Należałoby zadać więc pytanie -czy szanowna Babcia jest katoliczką?Moim zdaniem absolutnie nie!Katolikiem nie jest ten kto bezmyślnie klepie paciorki choćby i co niedzielę w kościele.Pocieszające w tym jest jednak to,że dla każdego przychodzi czas płacenia rachunków.Dla katolików takim czasem bez wątpienia jest Sąd Ostateczny i dla wielu tych niby-katolików będzie on z pewnością bardzo przykry.Dla Twojej Babci niestety także....

• 2 months later...
  • 3 weeks later...