Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

[quote name='wojtuś']Przekleję z wątku: "-30.....":
Dzięki wielkie:smile:
Rozmawiałem z Iwonią, sklejka Psiaków zrobionych przez Maada będzie jutro uaktualniona:smile:
Poz.1 Dredzik - Rufi pojechał dziś do Wawy na DS:smile:
To Psiak nie do poznania w porównaniu ze zdjęciem nr 1 ze sklejki, ogolony z dredów,
w przychodni był tak zestresowany po przywiezieniu, że miał problemy z chodzeniem (tylne łapy się rozjeżdżały), groził my obrzęk płuc - a teraz w czwartek jak Iwonia go zabierała do siebie - już wesoły, chodzi na spacery, radził sobie z wychodzeniem na III p., gdzie był na tymczasie. Może Iwonia wstawi zdjęcia Dredzika po przemianie:smile:

Psiak w typie Asta post 2441, na Twoich ogłoszeniach (zdjęcie nr 6) pojechał wczoraj do hoteliku razem z tym kudłatym czarnym wyciągnięty przez Lu_Gosiak. Myślę, że może zostać - im więcej ogłoszeń Psiaków tym lepiej:smile:

Do Iwonii można też podać maila; iwoniam@poczta.onet.pl

wojtuś - w razie potrzeby wklejaj zdjęcia Dredzika i innych z moich zdjęć - nie mam nic przeciwko,
ZARAZ POSTARAM się załączyc jakieś zdjęcie:

DSC_0213 by IwoniaD, on Flickr

to było tak, zanim został doprowadzony do porządku, po wstępnym strzyżeniu.
jak zrzuce z aparatu foto to dam znać.
nie pisze nie na temat adopcji Dredzika, bo ta adopcja nie jest pewna..

[quote name='Ulaa']Można prosić więcej info o piesku ze sklejki nr 6?

suczka, około 1 rok - jutro mamy o 10ej wstępną wizytę osoby nią zainteresowanej.
Miła, spokojna, grzeczna ale umie się bawić. Nie siedzi cały czas w kącie. Zapytaj mnie o jakieś szczegóły, bo nie wiem, co chcesz wiedzieć ;)

[quote name='zuzlikowa']Może nadarzy się okazja by pokazać i psiaki zabrane z Olkusza przez BUDRYSEK...
zrobiłam im zbiorczy plakat... link bezpośredni nad plakatem...

Zbiorczy 4 Olkuszaków:
http://img13.imageshack.us/img13/953/slajd1e.jpg

[quote name='Javena']Jesli zabrane przez Budrysek ,to sa na Śląsku koło Żywca. Jej nr tel. jest podany niżej.

dodajcie je koniecznie do profilu:

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003550449356 - dołączcie ich zdjęcia i opisy,
tam jest już kilkunastu ex - olkuszaninów...

[quote name='Ati']Sos dla Wyzlow , chce zabrac tego laciatego wyzla, mamy Dt w Krakowie
czy jedziecie, planujecie transport z Olkusza ?
Czy mozecie mi podac na PV kontakt do Romiego, ktory juz wiozl psy z Olkusza?

może mnie romi zabije, ale podam tu nr...609 663 871.. romi - wybacz, że się podzieliłam tym nr .....

Posted

survivre napisał(a):
Serdecznie dziękuję za powiadomienie mnie, ale niestety to nie mój Toffik, pod noskiem ten piesek ma jak gdyby okrągłą czarną plamkę, której Toffi nie ma...Szukamy dalej ...

Witamy na dogo. Oby Toffi się znalazł.

Posted

aktualny wątek wszystkich piesiów, które dzięki pomocy Magdy wydostaliśmy z Olkusza znajduje się tu:
http://www.dogomania.pl/threads/223045-Pieski-wyci%C4%85gni%C4%99te-z-olkuskiej-mordowni-pod-moj%C4%85-opiek%C4%85-pilnie-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w.?p=18628390#post18628390

jak ktoś ma ochotę, abym uzupełniła wiadomości o pieskach to proszę o info na nowym watku lub na email: iwoniam@poczta.onet.pl

kolejne pieski także dodam, czekam tylko na info, zdjęcia i ew. dane osoby, u której są na DT

Posted

iwoniam napisał(a):
... może mnie romi zabije, ale podam tu nr...609 663 871.. romi - wybacz, że się podzieliłam tym nr .....

Spoko, spoko, dzwoniły już do mnie miłe dogomaniaczki tak koło godz. 13:00 :eviltong:

Posted

to ja napiszę trochę o Amisiu...
- jest straaaaszny żebrak ;) i preferuje każde inne żarełko nad suchą karmę mimo iż jest to PRO PLAN ;)
- do suczek super, natomiast przy samcach chce dominować i kilka scen takich mieliśmy
- trochę mniej obsikuje... ale przez parę dni postawił tym krechę na moim tymczasowaniu mąż: "nigdy więcej" ;)
- do dzieciaków i kotów super
- bardzo pozytywny i radosny psiak, zakochany w człowieku, ma przeuroczą kitkę zamiast ogona
- dotychczas 1 telefon o niego, ale nic z tego nie wyniknęło
- zauważyłam u niego przepuklinę także będzie to również do zabiegu chyba podczas kastracji

Posted (edited)

[quote name='missieek']jeszcze w potrzebie sa wieksze krotkowlose
czy ktos moze podeslac go milosnikom molosow?
samiec, conajmniej 35kg, tak na oko

To są jeszcze ich zdjęcia.Może znajdą się miłośnicy tej rasy,którzy chcieliby im pomóc.Jeszcze tam są,ale jutro może ich tam nie być i nikt się nie dowie co się z nimi stało!!!Olkusz to nie schronisko to UMIERALNI ZWIERZĄT!!!!!!Czy znajdą się ludzie o dobrych sercach i kochających te rasę i uratują je,one tam czekają!!!!!

Edited by agniesia
Posted

Te klatki w których one przebywają są bardzo małe i nie mam pojęcia jak one się tam poruszają,a na pewno nie mają miejsca,żeby się choć trochę wybiegać,po prostu MASAKRA!!!!!

Posted (edited)

[SIZE="3"][FONT="Arial Black"]Dziewczyny ,miałabym miejsce w domu tymczasowym w Mętkowie k/ Chrzanowa dla dwóch malych psiaków . Pani ma już trzy psy i 11 kotów ,ale zgodziła sie wziasć jakies małe najlepiej młodziutkie ,żeby zgodziły sie z reszta psów. Domek z ogrodem.[/FONT]

Edited by Javena
Posted (edited)

[quote name='necianeta89']uważam że ten wątek jest strasznie chaotyczny, nie jestem w stanie nic zrozumieć, jakie psy są, jakich nie ma, jakie mają dt, jakie ds.
Warto zrobić gruntowne przemeblowanie na stronie 1.
bo wszystko tu robione na szybko,by jak najwiecej wywież z tego obozu zagłady.

CZY O TYM PSIAKU COS WIADOMO?

Edited by Javena
Posted

[quote name='missieek']i jeszcze to malenstwo
podobno przekochany, wpatrzony w czlowieka, przytulak
nikt go ze schronu nie wezmie, ZA ZWYCZAJNY!

Ten malutki psiak też jest w schronisku w Olkuszu

Posted

P. Danusia miała kilka lat temu psy z Olkusza. Dzis dzwoniła w całkiej innej sprawie i tak jakos wyszło w rozmowie,że sytuacja sie powtórzyła.. Ona nie namyślając się ,zaproponowała ,że da schronienie małym pieskom. Ma jednego psa ,który boi się duzych psów,ale z małymi dobrze sie dogaduje.

Sprawa jest tylko dowozu. Mam nr tel. do niej. Do benzyny moge sie dołozyc.

Posted

Javena napisał(a):
P. Danusia miała kilka lat temu psy z Olkusza. Dzis dzwoniła w całkiej innej sprawie i tak jakos wyszło w rozmowie,że sytuacja sie powtórzyła.. Ona nie namyślając się ,zaproponowała ,że da schronienie małym pieskom. Ma jednego psa ,który boi się duzych psów,ale z małymi dobrze sie dogaduje.

Sprawa jest tylko dowozu. Mam nr tel. do niej. Do benzyny moge sie dołozyc.

a jak miałaby wyglądać trasa dokładnie?

Posted (edited)

cremilicious napisał(a):
a jak miałaby wyglądać trasa dokładnie?

To zalezy kto je z tamtąd wyciagnie. Nie wiem jak dojechać z Olkusza. Wiem,że napewno w stronę Trzebini ,Chrzanów i z Chrzanowa na Libiaż . Metków jest w Gminie Babice. Nie jest to daleko . Trasę zna Ulaa,bo tam była i hanek.

Ja znam trasę od drugiej strony ,od Oświecimia.

Edited by Javena
Posted

Gosiapk napisał(a):
Missieek, czy istnieje możliwość wpłacenia na Twoją działalność (psiaki) 1% z PIT? Czy współpracujesz może z jakąś fundacją mającą status OPP, która daje taką możliwość (np. Viva)?
Czy ta sunia, tez pojechała do Krakowa na dt?

Ten pojechał do Krakowa, czy ten bardzo chudy starszy 'podhalan'?

I jeszcze ta sunieczka?

PIERWSZA SUNIA NIE wiem gdzie jest - nie ma jej w Olkuszu ;(
piesek czarny - Mikrus jest u mnie na DT - Kraków - http://www.dogomania.pl/threads/216999-Krak%C3%B3w-Daisy-i-Jag%C3%B3dka-Tunia-Mikrusek-%C5%BC%C3%B3%C5%82w-kr%C3%B3lik-kociaki..S-zukamy-domk%C3%B3w-i-wsparcia?p=18305761&viewfull=1#post18305761
trójeczka - u mamy missieek

missieek napisał(a):
nie, nie mam mozliwosci zbierac 1%, gdyby bylo troche osob chetnych na takie wsparcie dla zwierzakow to mozna by poprosic jakas fundacje, np skarpete na koncie ANF zrobic

biala nadal jest w Olkuszu
podhalan uspiony podobno
szkielecik jest na dt w Krakowie
ruda suka razem ze swoim szczeniakiem jest u mamy

annika napisał(a):
a ten czarny szkielecik ( drugie zdjęcie) ma wątek na dogo?

wątek szkielecika jw - http://www.dogomania.pl/threads/216999-Krak%C3%B3w-Daisy-i-Jag%C3%B3dka-Tunia-Mikrusek-%C5%BC%C3%B3%C5%82w-kr%C3%B3lik-kociaki..S-zukamy-domk%C3%B3w-i-wsparcia?p=18305761&viewfull=1#post18305761

missieek napisał(a):
jeszcze takie foty trikolorka

nie wiem co z tym pieskiem,

anett napisał(a):
Iwoniam czy zabraliście może też tego psiaka??

ten piesek jest teraz w hotelu koło Częstochowy

missiaa napisał(a):
Onkowata, niestety słabe zdjęcia , postaram się zrobić lepsze:

Dzikus, weszła za warsztat w garażu, gryzie i nie da się jej wyciągnąć.

Czekam na zdjęcia i jakikolwiek opis onkowatej,
o dzikusce coś tam wiem
obie są ogłoszone tu:
http://www.dogomania.pl/threads/223045-Pieski-wyci%C4%85gni%C4%99te-z-olkuskiej-mordowni-pod-moj%C4%85-opiek%C4%85-pilnie-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w./page4

agniesia napisał(a):
[quote name='missieek']obecnie w Olkuszu
samiec, conajmniej 35kg, tak na oko

samiec ast

To są zdjęcia piesków z Olkusz ,które tam jeszcze czekają ,może fundacja by się nimi zainteresowała!! adopcjebullowatych@wp.pl

O ile ten centkowany jest w olkuszu to tego biało-czarnego tam już nie ma

wszystkie pieski z dnia 14.02 - ost odwiedziny są na wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/223045-Pieski-wyci%C4%85gni%C4%99te-z-olkuskiej-mordowni-pod-moj%C4%85-opiek%C4%85-pilnie-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w./page4