Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pocieszające w tym wszystkim jest to, że dla tylu osób nie był już anonimowym psem...tyle osób o nim myślało...

Dzisiaj rano na rękach jednego z pracowników odszedł Ojciec.Wszyscy walczyli o niego do samego końca.Wdała sie żółtaczka,był w agonii....:(

To są najgorsze Święta w moim życiu,w nocy ktoś podrzucił mi na balkon szczeniaki w kartonie, teraz wiadomość o Ojcu...:(

Wciąż sobie powtarzam, ze nie uratuje sie wszystkich psów,ale za każdym razem kiedy widzi sie tego konkretnego psa,któremu sie nie udało,to załamuje sie....:(

Wszystkie pieniążki,które przyjdą na konto zostaną zwrócone.Prosiłabym o nie usuwanie allegro,bo ewentualne pieniądze zostałyby spożytkowane na ratowanie innego i psów,które też nie są lubione w stadzie...Pomożmy chociaż innym.Tutaj jest sunia,która tez potrzebuje pomocy.

http://www.dogomania.pl/forum/f28/gryziona-juz-pogryziona-z-bliznami-owczarkowata-sunia-taki-aniol-potrz-dt-127084/

Zaglądnijcie chociaż.Trudno winić psy,które mu to zrobiły,działały instynktownie...przeklinam jednak właścicieli,którzy mu zgotowali taki los...Dziękuje pracownikom za opiekę i poświęcenie.

jemu sie nie pomóże,ale innym tak choćby przez robienie ogłoszeń...jego śmierć nie musi pójść na daremno...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Prosiłabym o nie usuwanie allegro,bo ewentualne pieniądze zostałyby spożytkowane na ratowanie innego i psów,które też nie są lubione w stadzie...Pomożmy chociaż innym.
Allegro nie usunę

Żegnaj kochaniutki:placz: [']['][']

Posted

Przedwczoraj Psinal:placz::placz::placz::placz::placz:,dzisiaj Ojciec:placz::placz::placz::placz::placz:

Wchodzac na ten watek bylam pewna,ze przeczytam dobre wiadomosci.
Bylam przekonana,ze Jemu sie uda...
Nic,tylko smutek:-(:-(

Ojczulku,odpoczywaj w raju z innymi naszymi pupilami,tam Cie nie pogryza...

Posted

Pani Magda,która miała wziąć Ojca ma na tymczasie bezdomnego pogryzionego psa.Ma mase ran starych i nowych,od dawna musiał sie błąkać.Jest leczony,ale Pani Magda nie daje rady finansowo przy tylu tymczasach.Chciałabym, żeby pieniądze z aukcji cegiełkowej poszły na tego psa,a jeśli uzbierałoby się więcej,to część przeznaczyć na operacje łapki psiaka z tego samego schroniska,z którego był Ojciec.termin umówiony,a niestety nie ma pieniążków :( wszystkie kwoty,które wpłynęły na moje konto na Ojca zostaną zwrócone,tylko prosiłabym o konto.

Posted

Zapłacz, kiedy odejdzie,jeśli Cię serce zaboli,
że to o wiele za wcześnie choć może i z Bożej woli.

Zapłacz, bo dla płaczących Niebo bywa łaskawsze,
lecz niech uwierzą wierzący,że on nie odszedł na zawsze .

Zapłacz, kiedy odejdzie,uroń łzę jedną i drugą,
i – przestań nim słońce wzejdzie,bo on nie odszedł na długo.

Potem rozglądnij się wkoło,ale nie w górę; patrz nisko
i - może wystarczy zawołać,on może być już tu blisko . . .

A jeśli ktoś mi zarzuci,że świat widzę w krzywym lusterku,
to ja powtórzę : on w r ó c i .Choć może w innym futerku .

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Pani Magda,która miała wziąć Ojca ma na tymczasie bezdomnego pogryzionego psa.Ma mase ran starych i nowych,od dawna musiał sie błąkać.Jest leczony,ale Pani Magda nie daje rady finansowo przy tylu tymczasach.Chciałabym, żeby pieniądze z aukcji cegiełkowej poszły na tego psa,a jeśli uzbierałoby się więcej,to część przeznaczyć na operacje łapki psiaka z tego samego schroniska,z którego był Ojciec.termin umówiony,a niestety nie ma pieniążków :( wszystkie kwoty,które wpłynęły na moje konto na Ojca zostaną zwrócone,tylko prosiłabym o konto.

Uważam że nie ma mowy o zwracaniu pieniędzy. Wiem , że były zbierane na konkretnego psiaka na Ojca , ale jest tyle nieszczęść wśród psich bid. Dogomaniacy to ludzie o wielkich serduchach. Nie wierzę , że będa chcieli zwrotu pieniędzy gdy tyle nieszczęścia jest w schroniskach i gdy te pieniążki mogą zapobiec kolejnej tragedii. Czy musi dojść do kolejnego nieszczęścia żebysmy sie zmobilizowanli w pomocy (czasami za późno przeciec Ojciec był juz wcześnej zagryzany przez współtowarzyszy niedoli, gdyby wtedy ruszyła taka akcja jak dzisiaj Ojciec żyłby i byłby wśrod nas , prawdopodobnie miałby dom i szanse na szczęśliwe życie) jeżeli możemy zapobiec kolejnemu nieszczęściu przed czasem to zróbmy to. Przeciez taka jest nasza rola dla istot które same się o siebie nie upomną , nie powiedzą jak bardzo im ciężko , jak bardzo cierpią, jak bardzo nas pragną ,jak bardzo pragną żyć i mieć szczęśliwy dom . Oczywiscie to jest tylko moje zdanie inni maja prawo mieć swoje, maja prawo zwrotu pieniędzy i oczywiście to uszanujemy

Posted

Justyna55 pisalam juz do Izabeli124,ze nie chce zwrotu pieniedzy...
Przeznaczcie moja wplate na ineego pieska(wskazalam na Demi-gryziona-juz pogryziona),ale jezeli uwazacie,ze inna biedula potrzebuje tych pieniedzy to nie ma problemu.

Przelalam na Ojczulka 70zł,nie wpisalam w przelewie swojego nicku,wiec bedzie samo imie i nazwisko czyli Agata .....

Przelew powinien byc juz na koncie:roll: