Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To nie były kartki tylko ręcznik papierowy. :D

Pańcia za nisko postawiła, a że dziewczynka miała dużo czasu, to poużywała sobie. Całe szczęście, że ona nie robiła tego samego z gazetami, na które się załatwiała. To by dopiero było.

Posted

Qlinka

Ja poznałam amstaffa, który miał totalnego fioła na punkcie pływania. Był nieodwoływalny z wody :roll: Jak dopadał jeziora to potrafił pływać 2-3 godziny w kółko. Jego właściciel pożyczał łódkę aby psa "wyłowić" z wody :roll:

Posted

Oj bullowate super pływają, ja nie znam żadnego, który nie lubił by wody.

Jak już się do niej przekonają, to nie chcą wyjść.

Moja suka przekonała się dopiero w to lato, a potrafiła za piłeczką pływać nawet godzinę, bez odpoczynku.

Teraz czekamy na następne lato. :D

Katerinas

czy Twoja rottka pływa?

Bo rottka mojego braciszka, którą w zeszłym roku wziął z Palucha, na widok wody to takiego speeda dostaje, że szok. :D

Na polach mokotowskich nie można jej było z wody wyciągnąć, podobnie z jeziorka czerniakowskiego.

http://acn.waw.pl/psiaki/images/do%20adopcji/duze/nana3092004_1.jpg

• 4 weeks later...
Posted
Katerinas czy Twoja rottka pływa?

Bo rottka mojego braciszka, którą w zeszłym roku wziął z Palucha, na widok wody to takiego speeda dostaje, że szok. :D

Na polach mokotowskich nie można jej było z wody wyciągnąć, podobnie z jeziorka czerniakowskiego. http://acn.waw.pl/psiaki/images/do%20adopcji/duze/nana3092004_1.jpg

Super zdjęcie :D

Niestety moja rottka nie znosi wody... Jak pada deszcz, to gdyby mogła to chodziłaby na pazurach byleby tylko nie zamoczyć sobie opuszków :roll: :lol:

Latem jak byliśmy nad jeziorkiem na urlopiku, mój TZ chciał ją choć troszkę wciągnąć do wody. Saba jest łakomczuch... i ubóstwia naleśniki :D ... ale nawet na naleśnika nie chciała wejść do wody :lol: Zamoczyła sobie łapki tylko do kostek. Damulka :lol:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Szelki są idealne, tak jakby szyte były na nią. :)

A co do tej pracy ... to nie wygląda to narazie za różowo, przyzwyczajamy się do szelek i "ogona" czyli oponki. (smakołyk pomalutku przekonuje).

Leia lubi ciągnąć, ale jak nie musi szelek zakładać. :roll:

Posted

Dopiero zauwazylem ten post . Sunia jest super :D

A od czego zależy ułożenie uszu ? Da sie nad tym pracować (np masowac w wieku szczenięcym ) czy jesli klapnęły to juz tak zostanie i koniec?

Czekamy na kolejne foty :fadein:

Posted

Ja z jej uszami nic nie robiłam, szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam jak się do tego zabrać. Możesz oczywiście masować ucho i podklejać plastrami. Tylko trzeba to robić regularnie no i oczywiście dopóki ucho (chrząstka) nie jest ukształtowane do końca. Wiem, że tak ludzie robią i nawet przynosi to porządany efekt. Uszka ładnie się układają. :D

• 2 weeks later...
Posted

Białe i czarne a mala Lea wyszła złota niesamowite sa te polączenia :D

Lea jest Piekną dziewczyną jak to kobieta ładnejsza z dnia na dzień :D

Pozdrawiamy :wink: Patka&Lilith

Posted

Oj tak, jeśli chodzi o kolory to czasem fajne kombinacje wychodzą.

W miocie Lei były trzy w sumie takie jak ona, a reszta czarnuchy takie jak tatuś (z białymi wstawkami oczywiście). Matka jest biała, ale na głowie ma trzy łatki (nie widać tego na fotce) w kolorze kawa z mlekiem.

Z miotu, z którego ona pochodzi, była jedyna biała a reszta była w kolorze Lei. Natomiast babka Lei, matka Haze, jest czarna z białymi wstawkami. Co do rodziców tatusia to mam nadzieję, że niedługo będę znała więcej szczegółów.

Posted

Własnie to bardzo mi się podoba u Pitów i AST że maja takie mieszanki kolorystyczne każdy jest inny niby np zloty ale tyle jest odcieni. te latki kreseczki super po prostu :D

U Lilith matka byla czerwona z bialymi znaczeniami a ojciec pregowany ale w dziwacznie szarobrązowy kolor, a szczeniaki 10 każdy calkiem inny od drugiego rzekrój kolorów :wink:

pozdrawiam