Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aktualizacja: Pirat jest w nowym domu w Świnoujściu. miejmy nadzieję, że szybko przestanie pł
akać i żałośnie opowiadać swoją historię. To cudowny dom. Wyobrażam sobie, jak pan Pirata patrzy teraz z góry ze łzami w oczach. Obcy ludzie przygarnęli psa, którego jego własny syn skazał na poniewierkę...Na pewno mają ogromną wdzięcznośc tam z góry.
To jest najpiekniejszy prezent, jaki mogłam dostać w przeddzień Wigilii.
Dziękuję.

Przypadek sprawił, że trafiłam na Pirata wi nternecie. Dodawałam ogłoszenia naszych kotów z TPOPZ i jakoś tak...
Co więcej Pirat pochodzi z mojego rodzinnego miasta.

Był pies i Pan.
Pan i pies.

Byli sobie we dwóch razem, na dobre i na złe. Powolutku, bez pospiechu przezywali każdy dzień.
Pan był, lecz Pana nagle zabrakło...nie ma go już wśród nas...a został pies.

Pies, choć ma już trochę lat, nie rozumie czemu zniknął cały jego świat. I mieszkanie, które się znało, i łózko, na którym się spało. I codzienne gderanie, dwa drapnięcia za uchem, poklepanie nad brzuchem...
A to będą jego pierwsze Święta, których chciałby niepamiętać...

Właściciel starał się swojemu najlepszemu przyjacielowi zapewnić opieke do końca dni. Teraz pies został właściwie bez nikogo, chwilowo przebywa u dobrej osoby, ale niestety nie może tam zostać.

Na imię mu Pirat.

Pirat ma 10 lat, posiada metryczkę urodzenia, miedzynarodową książeczkę zdrowia i chip. Jak każdy jamnik ma silny charakter. Jak większość przedstawicieli swojej rasy nie przepada za dziećmi i nie nadaje się do miejsca z nimi. Pilnie szukamy prawdziwego domu dla Pirata. Najlepiej domu, który zna jamnicze potrzeby i miał do czynienia z tą wyjątkową rasą. Jamniki nie nadają się do schroniska jeszcze bardziej niż wszystkie inne psiaki. Ich sierść nie chroni przed zimnem, a ich serc nie chroni nic przed bólem.

Pies przebywa w Świnoujściu, gdzie i ja teraz jestem podczas Świąt. 22 grudnia planuję osobiście poznać psa. Dzięki temu bedę w stanie więcej o nim napisać. Sprawdzę pewne jego reakcje, wykonam dodatkowe zdjęcia. Do końca bedę nadzorowała adopcję jamnika, aby trafił w odpowiednie ręce, do odpowiedzialnych ludzi.

Dane w sprawie adopcji:

- telefon: 516 60 94 94

Zdjęcia po mojej wizycie u Pirata. Witał mnie podskokami i buziakami. Dał się głaskać, wziąc na ręce, dał się zabrać na spacer:

WIECEJ ZDJĘC JESZCZE NIŻEJ!!!!!!!!!!

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

melduję się, proponuję, by wyłapać mu domek z osób chętnych na jamniczkę ze Świdnicy (jamnisia też ma ok. 10 lat, jeśli ludzie dzwonią chętni w sprawie adopcji, to można im podsunąć Pirata, oczywiście jak jamniczka znajdzie domek pierwsza)

Posted

ja przed Świętami będę tu nie tak często jak normalnie...

więc zdjęć będzie więcej, bo jutro idę odwiedzić Pirata z aparatem fotograficznym. Sprawdzę jak zachowuje się wobec obcych, na ile mi pozwoli się zaprzyjaźnic, jakie czułości wchodzą w grę. Jesli to mozliwe zabiorę go też na spacer, żeby zoabczyć jak do innych psów. Oprócz tego...cóż...Pani bardzo ufa dzwoniącym osobom i już mi mówiła, że jakaś taka hodowla go chce...a mi w głowie alarm dzwoni niesamowity.
Obym się myliła.
Jutro sprawdzę dokładnie co z metryczką, jaki to numer, skąd on w ogóle jest. Umówiłam się na 10:00, ale zanim tam pobedę, wrócę - trochu zejdzie.

Posted

Po nim nie widać 10 lat,chyba że to zdjęcie jest korektorowane.
Piękny piesek,długo na domek nie będzie czekał.
Nie umiem robić ogłoszeń,ale gdybym mogła w inny sposób pomódz proszę dać znać na PW.

Posted

posty skacza wię c sie dubluję:

ja przed Świętami będę tu nie tak często jak normalnie...

więc zdjęć będzie więcej, bo jutro idę odwiedzić Pirata z aparatem fotograficznym. Sprawdzę jak zachowuje się wobec obcych, na ile mi pozwoli się zaprzyjaźnic, jakie czułości wchodzą w grę. Jesli to mozliwe zabiorę go też na spacer, żeby zoabczyć jak do innych psów. Oprócz tego...cóż...Pani bardzo ufa dzwoniącym osobom i już mi mówiła, że jakaś taka hodowla go chce...a mi w głowie alarm dzwoni niesamowity.
Obym się myliła.
Jutro sprawdzę dokładnie co z metryczką, jaki to numer, skąd on w ogóle jest. Umówiłam się na 10:00, ale zanim tam pobedę, wrócę - trochu zejdzie.

Posted

jak dzwoniłam to Pani nic nie mówiła, że już trzeba zabierać ale chyba kobieta się męczy. pilnuje w domu dzieci 1,5 i 3 latek i stresuje się bo pirat ich nie toleruje, zakłada mu kaganiec jak maluchy są.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Cekinka hodowcy to wisi zapewne kalafiorem - uwierz.

Wiesz... niekoniecznie ;). Nie zaszkodzi spróbować. Szanujący się hodowca powinien się nim zainteresować...

Posted

Pani wyraźnie mi powiedziała: chcę go oddać jak najszybciej. Pani opiekuje się dziećmi w domu i boi się ryzykować.
Mówiła, że w same swięta nie ma dzieciaków więc bez dramatu. Jednak domku trzeba szukać szybko, żeby nie poszedł w pierwsze lepsze ręce...

jutro np wiem, że ma dzieci od 10 do 15.

Posted

posty skaczą straszliwie. Co nei zmienia faktu, że w domu co chwila są dzieci, a z tego co wiem dzwonia zainteresowani z różnych stron Polski. Ponoć jakaś "hodowla jamników szorstkowłosych " ze Szczecina jest chętna. Zna ktoś takową?

Posted

[quote name='Betbet']posty skaczą straszliwie. Co nei zmienia faktu, że w domu co chwila są dzieci, a z tego co wiem dzwonia zainteresowani z różnych stron Polski. Ponoć jakaś "hodowla jamników szorstkowłosych " ze Szczecina jest chętna. Zna ktoś takową?

Skontaktuj się z AMISIA - ona jest hodowcą króliczych jamnisiów i jest ze Szczecina.